Εγκαίνια εκλογικού κέντρου της παράταξης.«Συμμαχίας Δημιουργίας για τον Δήμο Ζωγράφου»

Print Friendly, PDF & Email

Παρουσία εκατοντάδων, φίλων συνεργατών, υποψηφίων και κυρίως συμπολιτών, που κατέκλυσαν τον πεζόδρομο της πλατείας Γαρδένιας, αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες, ο Δήμαρχος Ζωγράφου και Επικεφαλής της «Συμμαχίας Δημιουργίας για τον Δήμο Ζωγράφου», Βασίλης Θώδας έκανε τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης.

 

Σε μια ομιλία με παλμό ο Βασίλης Θώδας αρχικά αναφέρθηκε σε όλα τα σημαντικά έργα που έχει υλοποιήσει στη διάρκεια αυτών των 4 χρόνων που έχει αναλάβει τη διοίκηση της πόλης.

Υπό τον τίτλο «το κάναμε» ο Δήμαρχος Ζωγράφου αναφέρθηκε επιγραμματικά σε όλα όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά και όλα όσα πραγματοποίησε. Έργα σημαντικά που ήδη έχουν αρχίσει και αλλάζουν την εικόνα της πόλης του Ζωγράφου. «Το 2019 θέσαμε τα θεμέλια.Το 2023 θα σηκώσουμε τον Δήμο ψηλά, εκεί που αξίζει να βρίσκεται» είπε ο Βασίλης Θώδας και συμπλήρωσε: «Για εμάς υπάρχει μόνο μια πορεία. Μπροστά και ψηλά. Δεν θα ρισκάρουμε η πόλη να γυρίσει πίσω στις λογικές της μιζέριας, του μικροκομματισμού, της αδράνειας, της απαξίωσης της δημοτικής περιουσίας, της εγκατάλειψης, της απουσίας από τα δημοτικά δρώμενα της προηγούμενης δημοτικής αρχής».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στρατηγικούς στόχους της νέας θητείας σημειώνοντας όλα τα έργα, τα οποία έχουν δρομολογηθεί και θα ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα χρόνια.

Τέλος, αναφέρθηκε στον σχηματισμό της νέας παράταξης, της «Συμμαχίας Δημιουργίας για τον Δήμο Ζωγράφου» επισημαίνοντας πως αυτή αποτελείται από ενεργούς πολίτες, ανθρώπους που νοιάζονται για την πόλη.

«Σ’ αυτόν τον συνδυασμό δεν παίζουν ρόλο οι κομματικές ταυτότητες. Θέση έχει μόνο το πάθος μας για δημιουργία στην πόλη που αγαπάμε και ζούμε», σημείωσε.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων της «Συμμαχίας Δημιουργίας». «Είναι οι στενοί μου συνεργάτες, οι άνθρωποι που μαζί θα δώσουμε τη μάχη για τη μεγάλη νίκη», κατέληξε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Θώδας.

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου τέλεσαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης του Ι.Ν Αγ. Γεωργίου Ζωγράφου, πατήρ Βενέδικτος Παπαδόπουλος και ο Πρωτοπρεσβύτερος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου, πατήρ Χαράλαμπος Πανόπουλος, οι οποίοι έδωσαν τις θερμότερες ευχές τους στον Βασίλη Θώδα για καλή επιτυχία.

Η Ομιλία του Κ. Θώδα:

Απόψε η καρδιά της πόλης μας χτυπάει εδώ! Στην αγαπημένη μας Γαρδένια.

Καλωσήρθατε, Καλωσήρθατε στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της Συμμαχίας Δημιουργίας!

Ομολογώ ότι με συγκινείτε με την μεγαλειώδη παρουσία σας εδώ και φανταστείτε ότι είναι μόνο η αρχή.

Ξέρετε ότι, όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά ξεκινάμε με ευχαριστίες. Αλλά, πραγματικά ένα ευχαριστώ δε φτάνει

Και δεν φτάνει γιατί δεν μπορεί να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που μου δείξατε 4 χρόνια τώρα όταν μου δώσατε την ευκαιρία να προσφέρω στην πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα και σήμερα με πολλή μεγάλη χαρά και αίσθημα ευθύνης υπηρετώ.

Σήμερα Είστε εδώ γιατί πιστέψατε σε όλους εμάς. Πιστέψατε στο έργο μας, πιστέψατε στο σχεδιασμό μας, για να κάνουμε του Ζωγράφου την πόλη που ονειρευόμαστε. Μια πόλη Βιώσιμη, μια πόλη με Ταυτότητα.

Το 2019 ξεκινήσαμε ένα υπέροχο ταξίδι με όρεξη για δουλειά, με συνέπεια λόγων και έργων, με σθένος και με ήθος.

Αγαπητές φίλες και φίλοι, η 4ετία που πέρασε ήταν γεμάτη δυσκολίες και προκλήσεις. Βρεθήκαμε μπροστά στην πρόκληση της μειοψηφίας, λόγω της απλής αναλογικής. Δεν διέθετα πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως οι προκάτοχοί μου. Βιώσαμε όλοι μαζί τις συνέπειες της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης. Με σκληρή όμως δουλειά επιμονή και υπομονή τα καταφέραμε.

Δώσαμε μάχες με την παθογένεια της γραφειοκρατίας, Παλέψαμε τις ιδεοληψίες της προηγούμενης δημοτικής αρχής που καθήλωσαν τον δήμο μας σε ανυποληψία και εγκατάλειψη. Και τα καταφέραμε.

Ήμουν καθημερινά δίπλα σας σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πρόβλημα, σε όλο τον Δήμο. Δεν κλείστηκα στο γραφείο μου, δεν το έβαλα κάτω ούτε μια στιγμή. Ήμουν μαζί στις χαρές και στις λύπες σας.

Τα λύσαμε όλα; ΟΧΙ.

Αγωνιστήκαμε όμως και συνεχίζουμε κάθε μέρα να παλεύουμε για αυτήν την πόλη από το πρωί μέχρι το βράδυ. Σχεδιάσαμε το μέλλον της πόλης και υλοποιήσαμε το μεγαλύτερο μέρος του Προγράμματός μας.

Υλοποιώντας, λοιπόν, αυτό το πρόγραμμα, ένα πλήθος δημοτικών συμβούλων έβαλε στην άκρη προσωπικές φιλοδοξίες και κομματικά στερεότυπα. Και μου είπαν μαζί σου Δήμαρχε. Και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Έτσι, δημιουργήσαμε τον Οκτώβριο που μας πέρασε αυτή τη μεγάλη, πλατιά συμμαχία δημιουργίας. Μια συμμαχία ιδεών για να γίνει πράξη το πρόγραμμά μας. Για να συνεχίσουμε να αλλάζουμε την πόλη μας.

Συμμαχούμε για την Πόλη μας, Συμμαχούμε για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια πόλη σύγχρονη και λειτουργική. Απόψε η Συμμαχία ιδεών, προσώπων και δουλειάς γιορτάζει. Γιορτάζουμε την ολοκλήρωση μιας δημιουργικής τετραετίας με έργα και παρεμβάσεις σε όλο τον Δήμο.

 

Το 2019  

 • Υποσχεθήκαμε να αλλάξουμε τον οδοφωτισμό με λαμπτήρες LED εξοικονομώντας 70% ενέργεια και κάνοντας την πόλη μας φωτεινή και ασφαλής. Το κάναμε
 • Υποσχεθήκαμε να Αλλάξουμε το στόλο οχημάτων αποκομιδής. Το κάναμε. Πήραμε και για πρώτη φορά οχήματα πολιτικής προστασίας.
 • Υποσχεθήκαμε να Τοποθετήσουμε συστήματα υπόγειων κάδων Το κάναμε
 • Υποσχεθήκαμε να Δημιουργήσουμε Πάρκα τσέπης Το κάναμε.
 • Υποσχεθήκαμε να Ανακατασκευάσουμε και να πιστοποιήσουμε όλες τις παιδικές χαρές και να δημιουργήσουμε 2 καινούριες. Το κάναμε.
 • Υποσχεθήκαμε να Επαναλειτουργήσουμε το Ρυθμό. Τον Τακτοποίησαμε, τον νοικιάσαμε και πολύ σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες ανακαίνισής του.
 • Υποσχεθήκαμε να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, όπως έμεναν πριν το 2019. Το κάναμε.
 • Υποσχεθήκαμε να εφαρμόσουμε την προσχολική εκπαίδευση και να αυξήσουμε τις αίθουσες των παιδικών σταθμών. Το Κάναμε.
 • Υποσχεθήκαμε να είμαστε δίπλα σε όλους τους πολίτες. Το κάναμε. Δεν αφήσαμε κανέναν μόνο του στην Πανδημία, δημιουργώντας την υπηρεσία «Είμαστε δίπλα σου»
 • Υποσχεθήκαμε να ανακατασκευάσαμε τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις και να δημιουργήσουμε νέους αθλητικούς χώρους. Το κάναμε.
 • Υποσχεθήκαμε να εκσυγχρονίσουμε τα σχολεία μας. Το κάναμε. Διορθώσαμε προβλήματα δεκαετιών.
 • Υποσχεθήκαμε να μετασχηματίζουμε ψηφιακά τον Δήμο μας. Το κάναμε και συνεχίζουμε (απομακρυσμένες πληρωμές, ληξιαρχείο)

Παράλληλα, ανταποκριθήκαμε στις προκλήσεις με λύσεις. Συστήσαμε την Ενεργειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία για να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή κρίση και για να βοηθήσουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Είμαι υπερήφανος που θα το πω, αλλά ναι, είμαστε το έργο μας!

Έχουμε όμως πολλά ακόμα να κάνουμε! Το μέλλον είναι μπροστά μας.

Είμαι υπερήφανος γιατί μαζί με τους συνεργάτες μου διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε για τη νέα πενταετία τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει λάβει ποτέ η πόλη.

Έχουν εγκριθεί έργα ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη περίοδο. Και πριν τελειώσει αυτή η δημοτική περίοδος 3 από αυτά θα έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται.

Πρόκειται να πραγματοποιηθούν έργα που με την ολοκλήρωσή τους θα νιώσετε υπερήφανοι που συμμετείχατε σε αυτή την προσπάθεια.

Στη νέα πενταετία, στη νέα δημοτική περίοδο θα προτείνω ένα νέο συμβόλαιο με τους κατοίκους της πόλης. Όχι κούφια λόγια αλλά 5 + 1 μεγάλα έργα. Τα 4 είναι σε φάση δημοπράτησης.

 

1ον: Σε λίγες εβδομάδες ξεκινά το μεγαλύτερο έργο αστικής αναζωογόνησης που έχει δει ποτέ η πόλη μας. Με έργα σε κάθε γωνιά της. Θα ανακατασκευάσουμε 29.000 τ.μ. πεζοδρομίων. Θα πραγματοποιήσουμε παρεμβάσεις σε 57.740 τμ κοινόχρηστων χώρων και σε 5000 τμ πρασίνου.

Αντιλαμβάνεστε τα νούμερα;

Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι. Το διεκδικήσαμε και το πετύχαμε.

2ον:  Μέσα στο Φθινόπωρο αρχίζουν τα έργα ενεργειακής και αισθητικής αναβάθμισης στη Πλατεία Άνοιξη και των τριών Παρακείμενων Κεντρικών Οδών (Ξηρογιάννη, Μπισκίνη, Αμφιτρίτης. Μια πλατεία ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ένα σημαντικό έργο για την πόλη, που δεν ασχολήθηκε ποτέ κανείς.

3ον. Οι εργασίες δημιουργίας ενός πρότυπου παιδικού σταθμού στο χώρο της βίλας Αγλατζιάς δυναμικότητας 100 παιδιών ξεκινάει τους επόμενους μήνες.

4ον.  Στο άμεσο επόμενο διάστημα θα δημιουργήσουμε μια νέα ψηφιακή πόλη, λόγω της χρηματοδότησης που εξασφαλίσαμε από το ΕΣΠΑ.

5ον. Το κτήμα Ζωγράφου, το πάρκο Ειρήνης. Το όνειρο όλων μας.  Ε λοιπόν αυτό το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα! Ολοκληρώθηκε ήδη η οριστική μελέτη για την ανάπλαση και την ενοποίηση των χώρων περιμετρικά της Βίλας Ζωγράφου, ώστε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο πάρκο 26 στρεμμάτων στην καρδιά της πόλης μας. Ξεπεράσαμε τα εμπόδια. Αυτοί που επιδίωκαν τη στασιμότητα και το τέλμα έχουν κριθεί ήδη από το λαό της Πόλης. Προεκλογικά θα ακούσουμε πολλές εξαγγελίες από ανθρώπους που δεν έκαναν ποτέ τίποτα για την πόλη τα χρόνια που διοίκησαν. Δεν ολοκλήρωσαν ούτε ένα έργο μέσα στη θητεία τους. Εμείς πορευόμαστε με σχέδιο και πρόγραμμα. Εμείς μιλάμε με πράξεις και όχι με λόγια του αέρα.

Και τέλος την πολυπόθητη δημιουργία 3 υπόγειων χώρων στάθμευσης.

Σήμερα, όμως, δεν θα ασχοληθούμε διεξοδικά με τον απολογισμό μας.

Το πράξαμε τον Οκτώβριο, προτού καν ολοκληρωθεί η τετραετία. Τολμήσαμε, τολμάμε, γιατί είμαστε ο λόγος μας και το έργο μας.

Σήμερα είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε το ξεκίνημα ενός νέου ταξιδιού, μιας πορείας ολοκλήρωσης των έργων της πόλης.

 

Φίλες και φίλοι,

Συνοδοιπόροι σ’ αυτό το αυτοδιοικητικό ταξίδι που ξεκίνησε το 2019, εμείς δεν χρωματίσαμε πολιτικά τους συμπολίτες μας. Δεν κοιτάξαμε ούτε δεξιά ούτε αριστερά.

Για εμάς υπάρχει μόνο μια πορεία. Μπροστά και ψηλά.

Γι’ αυτό το λόγο σχηματίσαμε τη Συμμαχία Δημιουργίας, η οποία αποτελείται από ενεργούς πολίτες, ανθρώπους που νοιάζονται για την πόλη.

Σ’ αυτό το συνδυασμό δεν παίζουν ρόλο οι κομματικές ταυτότητες. Θέση έχει μόνο το πάθος μας για δημιουργία στην πόλη που αγαπάμε και ζούμε.

Διαθέτουμε την εμπειρία, τα πρόσωπα, το σχέδιο και το όραμα για την πόλη του μέλλοντός μας.

Αποδείξαμε ότι έχουμε και την αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε μπροστά, αλλά και την αποτελεσματικότητα που απαιτείται.

Το 2019 θέσαμε τα θεμέλια.

Το 2023 θα σηκώσουμε το Δήμο ψηλά, εκεί που αξίζει να βρίσκεται.

Δεν θα ρισκάρουμε η πόλη να γυρίσει πίσω στις λογικές της μιζέριας, του μικροκομματισμού, της αδράνειας, της απαξίωσης της δημοτικής περιουσίας, της εγκατάλειψης, της απουσίας από τα δημοτικά δρώμενα της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Έπεσε στα χέρια μου χτες το φυλλάδιο της κυρίας Καφατσάκη. Έχουν το θράσος να προσέρχονται στις εκλογές με ένα πρόγραμμα- ευχολόγιο με προτάσεις χωρίς καμία στοιχειοθέτηση και με άλλες που έχουμε ήδη υλοποιήσει. Κάποιες από αυτές τις έχει υπερψηφίσει και η παράταξή της. Ίσως η κυρία Καφατσάκη να ήταν απούσα. Το συνηθίζει, άλλωστε.

Όμως εμείς που είμαστε πάντα εδώ, όλοι μαζί, με συνέπεια, όραμα και εργατικότητα θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια πόλη, όπως την ονειρευτήκαμε και τη σχεδιάσαμε για εμάς και τα παιδιά μας.

Πάμε λοιπόν!

Όλοι μαζί, δυναμικά, αποφασιστικά μπροστά!

 Όλοι μαζί για την πόλη μας

Σας ευχαριστώ πολύ!

Είμαι πραγματικά συγκινημένος. Μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω με πάθος αυτό τον αγώνα. Είμαι πιο βέβαιος από ποτέ ότι στις 8 του Οκτώβρη θα γιορτάσουμε μαζί τη νέα μεγάλη μας νίκη.

Σας ευχαριστώ πολύ

Θέλω να σας παρουσιάσω τώρα τους στενούς μου συνεργάτες. Τους ανθρώπους που μαζί θα δώσουμε τη μάχη για τη μεγάλη νίκη.

Κώστας​ ​ Αγγελής ,Λίλη  Αζαριάδου,Άρης​ ​   Αλεξανδρής. Κώστας​ ​Αλεξανδρής,Κατερίνα​ ​Αλεξοπούλου​,Ελένη​   ​Βαρυτιμιάδη, Βίβιαν   Βασιλακοπούλου, Μιχάλης Βουιδάσκης, Δώρα​ ​  Βώβου, Ειρήνη​ ​Γαλαζούλα, Ελένη​  ​ Γαλαζούλα ,Βασιλική​ ​Γεωργούλα​, Γιώργος​ ​Γιαννακόπουλος, Αλέξανδρος​ ​Γκούμας, Δημοσθένης​ ​Γκούμας,  Λάμπρος​ Γούμενος , Δημήτρης​ ​ Δήμας , Παναγιώτης​ ​Ευθυμίου, Σάββη​ ​Ζαφειροπούλου,  Μάνος​ ​ Ζέλος, Μάνια​ Ζηλφουκαρίδου, Νίκος​ Κακαραντζούλας, Χρήστος   Κακιώνης, Λάμπρος Καλαρρύτης, Ζέτα     Καλλαρά,  Κατερίνα  Καπαξίδη, Γιώργος Καππής,  Εύα  Καραδημήτρη, Γρηγόρης  Καραμπεσίνης, Γιώργος Καρβούνης ,Ρούλα Καρίνου, Μαρία Καρλατήρα, Γρηγόρης Καρούσος, Παναγιώτης Κατσαράς, Δημήτρης   Κολομπάτσος ,Χαράλαμπος Κουκούτσης,  Λεωνίδας   Κουφός, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, Βασίλης    Λάππας,  Βασίλης    Λένης , Γιώργος   Λούντζης,  Φιλοθέη   Μακριδάκη,Χριστίνα   Μαλισσόβα,  Βασίλης   Μανδελένης,  Λίνα Μαρκοπούλου, Γιάννης   Μασάκας,  Θεόδωρος Μετικαρίδης,  Ελένη Μίγδου, Δημήτρης Μπαρμπούτης,  Σωτήρης Μπενέκης, Δημήτρης Μπίτσικας,  Τασία   Μπότου, Δήμος   Μπουλούκος, Βάσω Μυλωνά,  Τζορτζίνα   Μύττη,  Δημήτρης   Νίκας, Χρήστος    Νούσης,  Στέλιος Ξενιτίδης,  Αντώνης Ξεφτέρης,  Ελευθερία Παλαιολόγου,  Παύλος Παλαιολόγος,  Σοφία Παπαγιάννη, Κωνσταντίνος  Παπαδημητρίου , Άγης    Παπακωνσταντίνου, Δήμητρα Παπακωνσταντοπούλου Αναστασία    Παπαστάμου, Φραγκίσκος   Ρούσσος,  Αμίρ Σιχάντα, Ειρήνη  Στασινού, Τάσος Τανταρούδας, Βαγγέλης  Τζανής,  Τίνα   Τράκου, Ανδρέας Τσιμπούκης,  Βάσω Τσολάκη,  Δήμητρα Φραγκιουδάκη,  Ρένα Χαλκιαδάκη, Ρένος   Χαραλαμπίδης