Έφυγε ο εκδότης της εφημερίδας του Βύρωνα «Δήμος & Πολιτεία» Σωτήρης Παπαμιχαήλ

Print Friendly, PDF & Email

Ο Σωτήρης Παπαμιχαήλ δεν είναι πια κοντά μας. Ο ιδρυτής και εκδότης της έντυπης εφημερίδας του Βύρωνα «Δήμος & Πολιτεία» και του site dimoskaipoliteia.gr πάλεψε με αξιοπρέπεια κατά του καρκίνου, αρνούμενος να διακόψει την έκδοσή της λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε. Στις 26 Οκτωβρίου, δημοσίευσε το άρθρο «Ο Βύρωνας μου», όπου αναφέροταν με αγάπη στην πόλη όπου έζησε.

Ο Σωτήρης γεννήθηκε το 1956 στην Άρτα, και από το 1968 έμενε στο Βύρωνα, όπου «προσπαθούσε να ωριμάσει» όπως έλεγε ο ίδιος, καθότι ήταν άνθρωπος με χιούμορ.

Σπούδασε οικονομία, κοινωνιολογία και παιδαγωγική. Διετέλεσε “επίσημος καλλιτεχνικός διευθυντής” της εφημερίδας «Διαδρομές».

Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός στο RadioBubble, υπεύθυνος των ιστοσελίδων RedWire.gr και Poetswall.gr, μέλος της Blues band “ARBand” και ποιητής στις στοχαστικές του αναζητήσεις,.

Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος το 2014 με την παράταξη «Στάση Βύρωνα» του δημάρχου Άκη Κατωπόδη, όμως στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε διαφωνόντας με τις επιλογές της δημοτικής αρχής.

Στις εκλογές του 2019, ήταν υποψήφιος με την Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα της Βασιλικής Σάρολα.

Η «Επικοινωνία» και οι συνεργάτες της, παρουσιάζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένειά του.