Δήμος Ζωγράφου: Ομιλία του Κ.Θώδα για τον προϋπολογισμό

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

 

Έναν σύντομο απολογισμό του έργου που έχει πραγματοποιήσει την τελευταία τριετία η τωρινή Διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου, παρουσίασε ο Δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Θώδας  κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου.

Όπως είπε ο κ. Θώδας, «Όσα σχεδόν ειπώθηκαν στους προηγούμενους προϋπολογισμούς ως έργα και δράσεις της Διοίκησης ή υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη. Μία ανάγνωση των πρακτικών θα σας πείσει για του λόγου του αληθές. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Θεόδωρο Μετικαρίδη, στον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Αντωνιάδη, στην Οικονομική Υπηρεσία και στον Διευθυντή της κ. Δημήτρη Γιάννο και σε όλους τους εργαζόμενους που συνεργάστηκαν. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος εισέρρευσαν έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις από το κράτος. Όχι αυτές που θα θέλαμε, όχι αυτές που είχαμε ανάγκη, ικανές όμως για να συγκρατηθεί το κόστος της ενέργειας σε σχετικά ελεγχόμενα επίπεδα.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου τόνισε ότι «Δεν υπήρξε χρηματοδοτούμενο έργο που να μην το διεκδικήσαμε. Δεν υπήρξε τομέας που να μην ασχοληθήκαμε. Δεν υπήρξε χρηματοδότηση που να πήγε χαμένη» και απαντώντας στην αντιπολίτευση είπε: «Αν μας είχατε παραδώσει έναν Δήμο χωρίς χωματερές, έναν Δήμο με νέα απορριμματοφόρα, έναν Δήμο με LED, έναν Δήμο με νέα πάρκα και πλατείες, έναν Δήμο που εφαρμόζει την προσχολική αγωγή και έχει νέους παιδικούς σταθμούς, θα είμασταν σήμερα στη γ’ φάση του προγράμματος και όχι στη β’, με τους επόμενους διαγωνισμούς να είναι σε εξέλιξη. Αν μας είχατε παραδώσει έναν Δήμο με αξιοποιημένα ακίνητα και όχι εγκαταλελειμμένα και ατακτοποίητα, αν μας είχατε παραδώσει έναν Δήμο με ανταλλάγματα για την «κλοπή» της περιουσίας μας από την Αττικό Μετρό, τότε θα είχαμε τον χρόνο και τον χώρο να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερα πράγματα για τους συμπολίτες μας».

Ο κ. Θώδας υπογράμμισε ότι «σήμερα υπογράψαμε μία ιστορική συμφωνία με την «Εύδημος»  για την ενοποίηση  των χώρων της Βίλας Ζωγράφου. Χθες, φοβηθήκατε μήπως εγκριθεί η ενεργειακή εταιρεία και δεν ήρθατε στο Δημοτικό Συμβούλιο.. Να μην έχει δηλαδή ο λαός του Ζωγράφου τη δυνατότητα να ωφεληθεί από την περαιτέρω μείωση του κόστους ενέργειας. Πραγματικά, με όλο τον σεβασμό μου, είστε μία Δημοτική Ομάδα σε σύγχυση, χωρίς όραμα, με μόνιμη γκρίνια για δράσεις που κάνουμε και που δεν τολμήσατε ποτέ εσείς. Κατά τη διάρκεια της θητείας σας δεν ολοκληρώσατε ούτε ένα έργο. Το 2018 αναφέρατε ως σοβαρά έργα που θα κάνατε το leasing, τα led και μία επιτροπή για να μείνει η πόλη καθαρή. Είναι η ίδια επιτροπή διεκδίκησης που θα φτιάχνατε για το μετρό;»

Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Ζωγράφου δήλωσε: « Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι γιατί 3 χρόνια τώρα δουλέψαμε σκληρά μαζί με τις υπηρεσίες για αυτό το αποτέλεσμα. Τα πρώτα έργα παραδόθηκαν και μέσα στην Άνοιξη αρχίζουν τα πιο μεγάλα έργα που θα έχει δει ποτέ η πόλη μας. Το σύνολο των επενδύσεων μας, μέσω χρηματοδοτήσεων και ιδίων πόρων, θα αγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ στη λήξη της θητείας αυτής. Είναι ένα ασύλληπτο νούμερο για τα δεδομένα του Δήμου, αλλά από αυτό το ποσό και μόνο μπορείτε να καταλάβετε που είχε φτάσει ο Δήμος επί διοικήσεως Καφατσάκη για να χρειάζονται όλα αυτά, χωρίς να υπολογίζω τα υπόγεια πάρκινγκ  που έχουμε ανάγκη και τα αποτρέψατε το 2010, μαζί με Βουλευτές του κόμματός σας, ενώ σήμερα τα αναπολείτε» , και κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό. « Σας καλώ λοιπόν να υπερψηφίσετε τον προϋπολογισμό αυτό, έναν προϋπολογισμό φιλόδοξο, έναν προϋπολογισμό που θέτει τις βάσεις της επόμενης πενταετίας για τον Δήμο μας, έναν προϋπολογισμό που ταυτίζει  τα λόγια με τις πράξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.