Στο Δήμο Ηλιούπολης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Με τη συμβολή της Περιφέρειας στην Ηλιούπολη γίνονται σημαντικά έργα που εκσυγχρονίζουν και θωρακίζουν την πόλη»

Το Δήμο Ηλιούπολης επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να εποπτεύσει σημαντικά έργα υποδομών που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και ταυτόχρονα να ενημερωθεί για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Δήμο, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ηλιούπολης, όπου  είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από το Δήμαρχο Γ. Χατζηδάκη και τα στελέχη του δήμου, τόσο για τα έργα που υλοποιούνται, όσο και για τα έργα που βρίσκονται στην τελική ευθεία για να τεθούν σε δημοπράτηση. Ακολούθως επισκέφθηκε μια από τις 21 Γωνιές Ανακύκλωσης που λειτουργούν στο δήμο με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ, το σύγχρονο Βρεφονηπιακό σταθμό που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με 1. 5 εκ. ευρώ και είναι σε φάση ολοκλήρωσης αλλά και Παιδικές Χαρές της Ηλιούπολης που έχουν εκσυγχρονιστεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ύψους 1 εκ. ευρώ. Παράλληλα μετέβη σε κοινωνικές δομές της πόλης όπως το Γηροκομείο “H Αγ. Ταβιθά”, ενώ παρέδωσε ζωοτροφές στη  Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης.  Η επίσκεψη του κ. Πατούλη στο Δήμο Ηλιούπολης έκλεισε σε κεντρικό καφέ της πόλης όπου είχε συνάντηση με πολίτες και εκπροσώπους τοπικών φορέων. Ο Γ. Πατούλης ζήτησε από τα στελέχη του δήμου να δρομολογήσουν άμεσα τις διαδικασίες ωρίμανσης έργων προκειμένου να ενταχθούν επιπλέον δράσεις στη νέα προγραμματική περίοδο.

 

Τον κ. Πατούλη συνόδευαν εκτός από το Δήμαρχο Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Βλάχος, ο Γιώργος Δημόπουλος Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η  Μ. Κουρή π.Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,  ο Γ. Αγγελόπουλος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, η Φ. Καλογήρου Εντεταλμένη  Περιφερειακή Σύμβουλος, Κούρτης Ανδρέας Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με τη παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική» Χριστίνα Γαλανοπούλου, Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, Αθηνά Τρανούλη, Εύα Κοντοσταθάκου, Δήμητρα Αγγελάκη, Γιώργος Αγγελίνας, Εύα Μυγιάκη, Μαρία Καλπουζάνη, Ματίνα Βρέκου, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Α. Καλογερόπουλος καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Κατά την επίσκεψή του Γ. Πατούλη στο δημαρχείο, καθώς και κατά τη συνάντηση του με τους πολίτες σε κεντρικό καφέ της πόλης παραβρέθηκαν  μεταξύ άλλων οι:

Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής Γιάννης Αντζίνας, Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη Παναγιώτης Βιδάλης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Δημοτικής Αστυνομίας Παναγιώτης Κόκλας, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χριστίνα Σερέτη, Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Σταύρος Γιωργάκης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνος Σεφτελής, Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων, Ανακύκλωσης, Κυκλικής Οικονομίας και Αδέσποτων Ζώων Αποστόλης Στασινόπουλος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Χωματά, Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννα Σκλαβενίτη, Επιστημονικός Συνεργάτης Δημάρχου Τάσος Παναγιώταρης, Γενικός Γραμματέας Χρήστος Σωτηρόπουλος, Τάσος Ευσταθίου Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης, Δημήτρης Ευαγγέλου Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης, Μίλτος Μπαντής Πρόεδρος ΔΕΕΠ, κ.α.

Γ. Πατούλης: Περιφέρεια και δήμος συνεργαζόμαστε για την ωρίμανση επιπλέον οραματικών έργων για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο

Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Γ. Χατζηδάκης και στελέχη του Δήμου. Ο κ. Πατούλης χαιρέτισε το προσωπικό και τους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες τους. Ακολούθως ενημερώθηκε από τον κ. Χατζηδάκη, παρουσία Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και στελεχών της Περιφέρειας και του Δήμου, για την εξέλιξη και την πορεία των έργων που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας αλλά και για αυτά που προγραμματίζονται την επόμενη περίοδο. Ο δήμαρχος Γ. Χατζηδάκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη μέχρι τώρα καλή συνεργασία και υπογράμμισε ότι με χρηματοδότηση της Περιφέρειας έχουν γίνει στο δήμο του πολύ σημαντικά έργα, όπως ο βρεφονηπιακός σταθμός που λύνει, όπως ανέφερε το διαχρονικό πρόβλημα της έλλειψης θέσεων για όλα τα παιδιά της πόλης. Επίσης ζήτησε τη στήριξη της Περιφέρειας στο αίτημα προς τη κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία για τη δημιουργία της σήραγγας του Υμηττού.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και αυτός στην καλή συνεργασία με το δήμαρχο και τα στελέχη του, ενώ εστίασε στα σημαντικά έργα που γίνονται στην πόλη με χρηματοδότηση της Περιφέρειας,  καθώς και στην ανάγκη ωρίμανσης μελετών προκειμένου να ενταχθούν και άλλα σημαντικά έργα στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας για τη νέα προγραμματική περίοδο. Μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στα έργα αναβάθμισης των 6 παιδικών χαρών, στην ανέγερση του πρότυπου Βρεφονηπιακού σταθμού ο οποίος είναι ο πρώτος που υλοποιείται με βάση το πρόσφατο θεσμικό πλαίσιο ασφάλειας. Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε τη βαρύτητα που δίνει σε θέματα οδικής ασφάλειας, ασφαλτοστρώσεις, αναβάθμιση του οδικού φωτισμού και σε έργα πολιτικής προστασίας, με έμφαση στα αντιπλημμυρικά, μάλιστα ανακοίνωσε ότι πλέον η Περιφέρεια κατάφερε να ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια και προχωρά άμεσα στη χρηματοδότηση οριοθέτησης του ρέματος πικροδάφνης, «δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα που απασχολεί για χρόνια τους κατοίκους». Επιπλέον αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση δομών πρόληψης υγείας, πολιτιστικών εκδηλώσεων και την ενίσχυση του εξοπλισμού του δήμου με 4 σύγχρονα απορριμματοφόρα καθώς και καφέ κάδους για τη συλλογή βιοαποβλήτων.

Ειδικότερα σε δηλώσεις τους επισήμαναν τα εξής:

Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Σήμερα είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε με το δήμαρχο Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκη και στελέχη του δήμου προκειμένου να συνεργαστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις, τόσο για την πορεία υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούμε, όσο και για τη διαδικασία ωρίμανση των έργων που οραματιζόμαστε για το μέλλον. Συζητήσαμε για το   βρεφονηπιακό σταθμό που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με 1. 5 εκ. ευρώ ο οποίος κατασκευάζεται με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας, τις αναπλάσεις στη Λεωφόρο Ειρήνης που έχουν ήδη ξεκινήσει, για τα σημαντικά έργα διευθέτησης των ομβρίων που προγραμματίζονται για το άμεσο μέλλον. Παράλληλά συζητήσαμε για τον εκσυγχρονισμό των 6 πιστοποιημένων παιδικών χαρών που χρηματοδοτήσαμε με 1 εκατομμύριο ευρώ, αλλά και για τη χρηματοδότης της ανάδειξης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς, την αναμόρφωση του αστικού τοπίου  και την προστασία των υπαίθριων μνημείων του Δήμου Ηλιούπολης.  Σκοπός του έργου που έχει προϋπολογισμό 229.834,00 ευρώ, είναι η επιβράδυνση των διαδικασιών φθοράς των περίπου 21 γλυπτών που κοσμούν την Ηλιούπολη, καθώς και η συνδιαμόρφωση του Περιβάλλοντα Χώρου σε διάφορα σημεία της Ηλιούπολης. Έχει μεγάλη σημασία να υπάρχει καλή συνεργασία  μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης για την υλοποίηση σημαντικών έργων αλλά και θεμάτων κοινωνικής ευθύνης, αξιοποιώντας  χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ. Είμαστε στο πλευρό του δήμου και των κατοίκων για την υλοποίηση του εμβληματικού έργου δημιουργίας της υπόγειας σήραγγας του Υμηττού, ένα σημαντικό έργο που θα αποσυμφορήσει τον κυκλοφοριακό φόρτο της πόλης. Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία και εύχομαι στον Γιώργο Χατζηδάκη Καλή δύναμη.

Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης:

Καλωσορίζουμε τον Περιφερειάρχη με τον οποίον είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση μαζί με τους συνεργάτες μου σχετικά με τα έργα που αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη, όπως ο βρεφονηπιακός σταθμός στη Λεωφόρο Ειρήνης και Αριστογείτονος, ένα  πραγματικά εμβληματικό έργο που με την ολοκλήρωση του δεν θα υπάρχει κανένα παιδί στην πόλη μας που θα μένει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Παράλληλα αναφερθήκαμε στην αναβάθμιση των παιδικών  χαρών  που αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη. Συζητήσαμε επίσης για την ανάγκη επίσπευσης στην υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων, όπως το διαδημοτικό έργο μεταξύ Βύρωνα – Ηλιούπολης. Ο κ. Πατούλης δεσμεύτηκε ότι το έργο θα προχωρήσει. Επίσης, συζητήσαμε το ζήτημα της ασφαλτόστρωσης της Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου και Πρωτόπαπα που ανήκει στην Περιφέρεια και τέλος, ότι πρέπει όλοι οι φορείς και η α’ και η β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ‘τρέξουν’ το θέμα της σήραγγας Ηλιούπολης, κομβικό ζήτημα για να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό χάος που υπάρχει στην πόλη”. Γενικότερα, συζητήσαμε για την καλή συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια την οποία και θέλουμε να διατηρήσουμε».

Τέλος, ο κ.Χατζηδάκης δώρισε στον κ. Πατούλη ένα λεύκωμα με την ιστορία της Ηλιούπολης. Παρών στη συνάντηση ήταν ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Δημάρχου Ηλιούπολης Τάσος Παναγιώταρης, που εποπτεύει την εξέλιξη του έργου του Βρεφονηπιακού Σταθμού επί της Λεωφ. Ειρήνης, ο οποίος επεσήμανε τη σημαντικότητα του έργου μιας και θα είναι ένας από τους πιο συγχρόνους στη χώρα μας, βάσει νέου νόμου.

Επίσκεψη σε έργα και σε κοινωνικές Δομές

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Πατούλης επιθεώρησε τα υπό εξέλιξη έργα κατασκευής του βρεφονηπιακού σταθμού τα οποία έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 80% και αναμένεται να παραδοθεί στο δήμο αρχές φθινοπώρου. Επίσης επισκέφθηκε τις παιδικές χαρές που αναβαθμίζονται με εξοπλισμό που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρει, ενώ μετέβη και στο γηροκομείο «Η Αγ.Ταβιθά» όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δομής Κ. Καλούδη και στελέχη της μονάδας. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης παρέδωσε τρόφιμα και είδη υγιεινής φροντίδας  για τις ανάγκες των φιλοξενούμενων. Τέλος ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Βλάχος παρέδωσαν ζωοτροφές στη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης.

Δείτε σχετικό βίντεο στο παρακάτω link:https://youtu.be/5ZyXDjQBsOw

ΕΡΓΑ & ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

  • Ολοκληρώνεται η κατασκευή του πλέον σύγχρονου σε θέματα ασφάλειας Βρεφονηπιακού σταθμού 556.000ευρώ
  • Εκσυγχρονισμός παιδικών χαρών 000.000ευρώ
  • Ολοκληρωμένη αναβάθμιση αστικού περιβάλλοντος στην Λ.Ειρήνης μέσω ΠΕΠ  000ευρώ
  • Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου και ανάδειξη υπαίθριων γλυπτών ,φωτισμός 000ευρώ
  • Ενεργειακή αναβάθμιση Δημαρχείου μέσω ΠΕΠ 1.140.000ευρώ
  • Αναβάθμιση αστικού περιβάλλοντος αντιπλημμυρική προστασία σε διάφορους δρόμους  882.000ε6υρώ

 

ΟΧΗΜΑΤΑ συλλογής βιοαποβλήτων    4

ΚΑΔΟΙ διαφόρων μεγεθών                     1177

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ        5   Σημεία

ΓΩΝΙΕΣ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ        20  Σημεία

 

ΤΕΒΑ την προηγούμενη εβδομάδα

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  6   Συνολικό ποσό 90.000ευρώ

 

Κοινωνικές παρεμβάσεις, ημερίδες , επισκέψεις σε σχολεία συνεργασίες κλπ

ΜΑΘΑΙΝΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΩ Blacklight

Ευαισθητοποίηση στην ανακύκλωση Greencity

Χρηματοδότηση για αναδάσωση μέσω ΣΠΑΥ στην περιοχή Προφήτης Ηλίας με 230.000ευρώ