Δήλωση του Δημάρχου Βύρωνα Γρ. Κατωπόδη για τη δήθεν μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στο Βύρωνα

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Δήλωση του Δημάρχου Βύρωνα Γρ. Κατωπόδη για τη δήθεν μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στο Βύρωνα

 

«Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που κάνουν λόγο για «έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στους Δήμους του κεντρικού τομέα της Αθήνας και στο Βύρωνα», θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι από τα στοιχεία που διαθέτουμε δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, αλλά το ακριβώς αντίθετο. Αυτό αποδείχθηκε και από το γεγονός ότι από τα 440 rapid test που έγιναν στο Βύρωνα, την παραμονή των Χριστουγέννων, μόλις δύο ήταν θετικά! Από τότε δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη περί «έκρηξης» κρουσμάτων.

Η φημολογία αυτή από όπου κι αν εκπορεύεται και όποιες σκοπιμότητες κι αν εξυπηρετεί, είναι επιζήμια για την κοινωνία, καθώς δημιουργεί αδικαιολόγητη και αβάσιμη ανησυχία, ειδικά σε οικογένειες με μικρά παιδιά που από σήμερα ξαναπάνε στο σχολείο.

Εμείς ως Δήμος Βύρωνα, στο πλαίσιo των αρμοδιοτήτων μας και για τη μεγαλύτερη προστασία των παιδιών και των εκπαιδευτικών, προχωρήσαμε χτες στο πλύσιμο-απολύμανση των προαυλίων όλων των σχολείων που άνοιξαν σήμερα. Επίσης έχουμε φροντίσει να υπάρχει επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας για όλους. Στους Παιδικούς Σταθμούς δε, που λειτουργούν με ευθύνη του Δήμου, προχωρήσαμε από την Παρασκευή και σε προληπτικά μοριακά τεστ για όλο το προσωπικό!

Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα και θα πράξουμε έγκαιρα ότι χρειαστεί για την προστασία των παιδιών και όλων των συμπολιτών μας, όπως το πράξαμε μέχρι σήμερα. Η διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων δεν βοηθάει στην διατήρηση της ψυχραιμίας που απαιτείται σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία!»