ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

 

Μπροστά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας στις 21/1/2019 στάλθηκε σε όλα τα μέλη του, ως έκτακτο θέμα συζήτησης, ένα «ομόφωνο ψήφισμα του Προεδρείου του Δ.Σ.», το οποίο σύμφωνα με δήλωση τους  συνυπογράφεται και από τους δημοτικούς συμβούλους Αγγελόπουλος (ΝΔ) και τα μέλη της  παράταξής του, Μετικαρίδης και ο δημοτικός σύμβουλος του (ΝΔ), Μπότου(ΝΔ) Βούρτσης(ΝΔ), Παπακωνσταντίνου(ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ).  Το ψήφισμα εναντιώνεται στη συμφωνία των Πρεσπών,  αναπαράγοντας αντιδραστική και εθνικιστική ρητορική και θέσεις, αποπροσανατολίζοντας από το πραγματικό περιεχόμενο της συμφωνίας και κρύβοντας ότι αυτή υπηρετεί τους επικινδύνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, τα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή.

Η δημοτική αρχή επέλεξε, να “αντιμετωπίσει” το θέμα φροντίζοντας … να απουσιάζει, αναβάλλοντας τελικά τη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Επιβεβαιώνεται και με αυτή την αφορμή ότι η κυβέρνηση και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν δήθεν να εμφανίζονται ως “φραγμός στην άκρα δεξιά”, συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική και παίζοντας το επικίνδυνο παιχνίδι των ιμπεριαλιστικών κέντρων ρίχνουν νερό στο μύλο των πιο αντιδραστικών απόψεων, του εθνικισμού και του φασισμού. Το ίδιο και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και κόμματα (…) που ψαρεύουν σήμερα στα θολά νερά του εθνικισμού.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την πάγια θέση του ΚΚΕ,  που από την αρχή και κόντρα στο κυρίαρχο ρεύμα, αναδείκνυε ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ανασφάλειας και αλλαγής συνόρων, υποδαύλισης των εθνικισμών και των αλυτρωτισμών,  τον ιστορικό τους ρόλο στη διχοτόμηση των Βαλκανίων, στην μετατροπή χωρών σε προτεκτοράτα κλπ. Αναδείκνυε ότι οποιαδήποτε συμφωνία έπρεπε να εξασφαλίζει το τέλος στην λυτρωτικής προπαγάνδας, την αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχίας των δύο χωρών. Ότι μια διαπραγμάτευση για εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης, στην οποία περιλαμβάνεται με οποιονδήποτε τρόπο το όνομα Μακεδονία και όποια παράγωγα, θα πρέπει ρητά να γίνει αποδεκτό μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός.

Η κυβέρνηση έκλεισε μια επαίσχυντη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, με απαίτηση των ΗΠΑ. Σκοπός της είναι να βάλει πάση θυσία την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα επικίνδυνα σημεία της συμφωνίας υποβαθμίζοντας την επικίνδυνη για το λαό και όλους τους λαούς πολιτική του διαίρει και βασίλευε, που επιδιώκουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκοί δολοφόνοι των λαών για να περνάνε τα πολεμοκάπηλα σχέδια τους.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση»,  όπως κάνουν από την πρώτη στιγμή οι δυνάμεις του ΚΚΕ με κάθε τρόπο, αυτές τις διαχρονικές και κρυστάλλινες θέσεις θα υπερασπίσουμε και στο Δ.Σ οποτεδήποτε και με όποιον τρόπο έρθει το θέμα σε αυτό.

«Όχι στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ – Όχι στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Όχι στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό – Ναι στη φιλία – αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών».

 

 

 

 

22.1.2019