Η χθεσινή πυρκαγιά στην περιοχή των Σπάτων -Αρτέμιδας και οι εθελοντές

Print Friendly, PDF & Email

Η φωτιά στην περιοχή των Σπάτων- Αρτέμιδας και ο ρόλος των εθελοντών

 

 

Χτες 11/11/20 και ώρα 15:19 μετά από εντολή του ΣΕΚΥΠΣ (199) μεταβήκανε με το ΒΟΥΤΖΑΣ 7 (5.000L) και τρεις εθελοντές πλήρωμα στην περιοχή Σπάτων – Αρτέμιδας για πυρκαγιά στην ύπαιθρο στο λόφο του Αιτους.

Το συμβάν ήταν σε απότομη πλαγιά και η προσέγγιση ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Λίγα οχήματα το προσέγγισαν. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο σε κοντινή απόσταση.

Η επιτυχημένη προσέγγιση οφείλεται στις εξαιρετικές δυνατότητες του  οδηγού πράγμα που ήταν αναγκαίο για την επιτυχημένη παρέμβαση κατάσβεσης της! Συγχαρητήρια στο πλήρωμα που παρόλο τη λήξη της αντιπυρικής ανταποκρίθηκε άμεσα! Πολλά συγχαρητήρια στους εθελοντές πυροσβέστες.

Ο ρόλος των εθελοντών είναι πολυσήμαντος και μας θυμίζει πως υπάρχουν άνθρωποι με αξίες και με έντονο το συναίσθημα της αυταπάρνησης. Για αυτούς μιλάω που δεν πληρώνονται και είναι κάθε μέρα σε επιφυλακή και πρόθυμοι να σώσουν περιουσίες, ανθρώπους και το περιβάλλον που είναι το σπίτι μας. Πολλά μπράβο στο Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών του Ν. Βουτζά.