Αρθρογραφία: Χρήστος Γώγος – Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Γράφει ο Χρήστος Γώγος,
υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα

Kαι ξαφνικά ο Δήμαρχος του Βύρωνα επαίρεται πως ανέταξε τα οικονομικά του Δήμου στα εννέα χρόνια θητείας του. Πληρώνει,
ισχυρίζεται, 1,5 εκ. τοκοχρεολύσια.

Έχει προσφορά στα κοινωνικά ζητήματα. Έκανε συντήρηση δομών.Αναβάθμισε ενεργειακά τα σχολεία. Αναβάθμισε τα προσφυγικά, ολοκλήρωσε την πλατεία Φατσέα.
Συμμετέχει στα ανοιχτά κέντρα εμπορίου. Αντικατάστησε τον οδοφωτισμό και συμμετέχει στο πρόγραμμα «έξυπνες πόλεις»…
Σε ερώτηση δημοσιογράφου «νέα έργα έχετε κάνει;» επανέλαβε πως αναβάθμισε 20 παιδικές χαρές.

Στην ερώτηση «τι έχετε κάνει για το περιβάλλον», είπε πως θα συμμετάσχει σε πλατφόρμες μέσω των οποίων ο δημότης θα απευθύνεται στη διοίκηση, ενημερώνοντας για τα κακώς κείμεναστην πόλη.

Στην ερώτηση αν έχει κάνει μείωση τελών, παραδέχτηκε πως δεν έχει κάνει. Ανέφερε ότι τα κράτησε σταθερά και πως, αφού εκλεγεί, θα πάρουν την ανιούσα. Στην ερώτηση αν υπάρχει δημοτική αστυνομία, είπε –ούτε λίγο, ούτε πολύ– πως την επανίδρυσε με πέντε αστυνομικούς… Περίεργο, γιατί είναι άφαντοι! Στην ερώτηση αν αυτός ο Δήμαρχος, με χρίσμα ΣΥΡΙΖΑ, έχει απευθυνθεί στον ιδιωτικό τομέα είπε «βέβαια», δικαιολογούμενος πως τα άλλα που έλεγε όταν ήταν τρίτος ή τέταρτος στην αντιπολίτευση, τα έλεγε για… κατανάλωση.
Τώρα που είναι Διοίκηση, μάλλον…«είδε το φως το αληθινό».
Ρωτήθηκε τι δεν πρόλαβε να κάνει, απάντησε το να στήσει νέες μελέτες για το ζήτημα της κυκλοφορίας και της στάθμευσης. Τέλος, ρωτήθηκε σε τι ελπίζει μετά από εννέα χρόνια θητείας και μας είπε, το … βαθυστόχαστο… «σε έναν καλύτερο Βύρωνα».
Βυρωνιώτισσες και Βυρωνιώτες,
Δεν μπορεί να είναι αυτός ο Βύρωνας που θέλετε. Δεν μπορεί αυτή η μιζέρια και η ανυπαρξία να συνεχίζει. Δεν μπορεί να επιβρα βεύουμε ανθρώπους γι’ αυτήν την κατάντια.
Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από αυτήν που παρουσιάζεται. Αυτή η δημοτική Αρχή δεν ανέταξε οικονομικά απολύτως τίποτα. Απλά κατάφερε να μεταφέρει συνεχώς τις υποχρεώσεις προς τα πίσω!
Η προσφορά του στα κοινωνικά ζητήματα είναι μηδενική. Αν δεν υπήρχε η κυβέρνηση να του δώσει 2 εκ. ευρώ στη διετία covid, δεν θα υπήρχε τίποτα. Να μην αναφερθώ δε στα αποτυχημένα «πυροτεχνήματα», όπως το χωριό του Άη Βασίλη, για το οποίο ακόμη δεν έχουμε οικονομική απόδοση. «Έφυγε», μας λένε «και δεν ξέρουμε πού πήγε».
Δεν σας είπαν ποτέ πόσο η παράταξή μας, ως αξιωματική αντιπολίτευση στάθηκε στο ύψος της και με προσωπική χρέωση, μοίρασε στις δομές του Δήμου μάσκες, αντισηπτικά, τρόφιμα, χωρίς να βρίσκει τα χρήματα από το κράτος.
Το κοινωνικό φαρμακείο και ιατρείο πήγαν περίπατο. Τα ΚΕΠ Υγείας δεν φτιάχτηκαν ποτέ. Κι ας δούμε τη συντήρηση των δομών. Το Κολυμβητήριο «βουλιάζει» οικονομικά και η συντήρησή του είναι στα αζήτητα. Δεν ξέχασαν ωστόσο, να βροντοφωνάξουν ότι του έδωσαν και όνομα! Αποφάσισαν να το
πουν… «Χρήστος Ταμπαξής». Ναι, καλά ακούσατε.
Όπως και πριν. Το «Στέφανος Καραλής» «Στέφανος Καραλής» και της Εργάνης «Δημ. Νικολαΐδης»! Τα κλειδιά δε της διαχείρισης ο Δήμος δεν τα έχει.
Έργα εμβληματικά θα ήταν:
1. Η ίδρυση νέου Δημαρχείου
2. Η κατασκευή απ’ αρχής του Χαραλαμπόπουλου σε χρόνο ρεκόρ
3. Το δημοτικό Σκοπευτήριο Βύρωνα
4. Το μουσείο
5. Η Αγορά της Λουΐζας και η ίδρυση Σχολής κινηματογράφου
6. Η κατασκευή Αμφιθεάτρου ως πολιτιστικού πυλώνα.
7. Τα πεζοδρόμια και το μακρόπνοο έργο στάθμευσης για όλους τους δημότες
8. Και βέβαια η επιμονή για το ΜΕΤΡΟ που τόσο επιφανειακά το αντιμετώπισε αυτή η δημοτική Αρχή.

Το ότι ο τωρινός Δήμαρχος «άνοιξε το συρτάρι» και βρήκε έτοιμη τη μελέτη για τα Προσφυγικά και τη χρηματοδότηση και την εφάρμοσε, δεν είναι
έργο. Η πλατεία Φατσέα είναι άφτιαχτη και εγκυμονεί κινδύνους στα «διψασμένα» για παιχνίδι παιδάκια που την πλημμυρίζουν κάθε απόγευμα.
Η χρηματοδότηση του 1 εκ. μέσω του εμπορικού Συλλόγου Αθηνών ήταν για να αναβιώσουν την αγορά και όχι για να βουλώσουν υπόνομοι, νακαταργηθούν θέσεις στάθμευσης και τα πεζοδρόμια να μετατραπούν σε επικίνδυνες «παγίδες» για τους πολίτες. Μιλήσατε για οδοφωτισμό… Πόσο δεν αναγνωρίζετε τη στήριξη που σαν δώσαμε ψηφίζοντας για να ενταχθείτε στις «έξυπνες πόλεις» και παντού λέτε πως το κάνατε μόνοι σας… Μα δεν το έχετε καν κάνει ακόμη!

Ο Βύρωνας παραμένει στο σκοτάδι!
Μιλήσατε για ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων.
Αν αναφέρετε το 8ο για παράδειγμα, ακόμη και σε αυτό, ψάχνουμε τον εργολάβο που εσείς εφηύρατε από το πουθενά. Και για αυτό «δεν είδατε, δεν γνω-
ρίζετε». Αλλά φταίτε!
Υπογράψατε είπατε 9 εκ. ενεργειακή αναβάθμιση «κορμού πόλης». Με διαφορετική κυβέρνηση από αυτήν που στηρίζετε και σας στηρίζει. Που όμως, σας τα έδωσε όλα. Γιατί δεν κοίταξαν που ανήκετε πολιτικά και σας τα εγκρίνουν όλα όσα ζητάτε και βέβαια για το καλό της πόλης, συναινούμε.
Δημοτική αστυνομία εννοείται ότι δεν μπορούσατε να κάνετε. Έπρεπε για μία ακόμη φορά να σας δώσουμε τις σωστές κατευθύνσεις, ακόμη κι έτσι, ωστόσο, δεν μπορείτε να το ολοκληρώσετε.
Απαξιώσατε τη δημοτική Συγκοινωνία. Σκάψατε προεκλογικά όλα τα πεζοδρόμια, ακυρώσατε θέσεις στάθμευσης. Με τις προεκτάσεις τους να λειτουργούν εις βάρος των ελεύθερων χώρων των δημοτών. Κανένας απολύτως σχεδιασμός… Και οι δρόμοι ένα δράμα… αφήστε που βουλιάζουν. Στην κυριολεξία. Κάνετε τα στραβά μάτια ακόμη και σε κλεισίματα φρεατίων!
Θέλει θράσος να γυρνάτε στην πόλη και να πλασάρετε το αναληθές αφήγημά σας στους δημότες και μάλιστα, να κομπάζετε γι’ αυτό!
Κι ύστερα, απ’ όλα αυτά, τώρα ελπίζετε σε μια νέα θητεία για να κάνετε καλύτερο τον Βύρωνα…
Τα εννέα χρόνια ήταν αρκετά. Δεν θα πάρουμε άλλο. Όλοι οι πολίτες πρέπει να αναρωτηθούν, έξω από κομματικά τερτίπια, πώς θέλουμε τον Βύρωνα μας και ποιος είναι ο πιο ικανός για να το πετύχει.

Ήρθε η ώρα να βγάλουμε την πόλη μας από την ανυπαρξία. Αλλάζοντας τα δεδομένα.

Για μια ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ στον Βύρωνα.