Άρθρο Βασίλη Δεμπόνου: Για το Βύρωνα, τη γειτονιά μας, τους ανθρώπους μας

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Με μια ομάδα πολύ καλών φίλων, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια ρομαντική προσπάθεια να δημιουργήσουμε μια δεξαμενή σκέψης (ΤhinkTank), μια ομάδα προβληματισμού, η οποία θα δύναται να προσεγγίζει θέματα που μας απασχολούν ή/και να αναδεικνύει θέματα που θα έπρεπε να μας απασχολούν στο Δήμο μας διερευνώντας αυτά από επιστημονική, ή και τεχνοκρατική άποψη.

Το ερώτημα εάν ο κοινωνικός διάλογος, η ανταλλαγή απόψεων και η «ζύμωση» αυτών, σε επιστημονικό/ τεχνοκρατικό πεδίο, από μια τέτοια ομάδα προβληματισμού χωρίς ιδεολογική έπαρση, θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε κοινωνικό στόχο/ επιδίωξη και σε πολιτική θέση, είναι ένα στοίχημα που αξίζει να διερευνηθεί. Το στοίχημα επίσης το πως η πολιτική αυτή θέση δεν θα στερείται ανθρωπισμού ακόμη μεγαλύτερο. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και ο ανθρώπινος πολιτισμός αυτό το τελευταίο πρεσβεύει!

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, σε μια ομάδα σκέψης με αυτά τα χαρακτηριστικά δεν μπορεί παρά να χωράνε όλοι, ανεξαρτήτως ιδεολογικής αφετηρίας, και μορφωτικού επιπέδου. Ο καθημερινός πολίτης, ο επαγγελματίας, ο επιστήμονας, ο άνεργος, και εν γένει ο ενεργός πολίτης έχει και μπορεί να προσφέρει. Αυτά και άλλα πολλά μας απασχολούν! Περιμένουμε τις θέσεις και τις απόψεις σου, μπες, τοποθετήσου, πάρε θέση και βελτίωσε τη ζωή σου. Είσαι χρήσιμος! www.smartbyron.gr

 

Τη προσπάθεια του think tank στηρίζουν δεκάδες προβεβλημένα πολιτικά στελέχη, επαγγελματίες,  επιστήμονες και πολίτες του δήμου μας. Ξεχωρίζουν μεταξύ αυτών οι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι, όπως ο κ. Γιώργος Ντόβολος, Ιωάννης Αδαμόπουλος, Βασίλειος Μουντοκαλάκης κ.α.

Φωτό από τη διανομή του φυλλαδίου μας, στη πρώτη ενέργεια μας, όπου ζητήσαμε από τους επαγγελματίες του βύρωνα να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο σχετικά με το Δήμο μας.