ΑΡΘΡΟ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Print Friendly, PDF & Email

«Η υγεία, η παιδεία, η εργασία είναι συνταγματικά προστατευόμενα δικαιώματα και εγώ κάνω ξεκάθαρο ότι δε θα σταματήσω να τα διεκδικώ»

Η υποψηφιότητά μου φιλοδοξεί να αποτελέσει φωνή για κάθε μία και έναν που νιώθει ότι δεν ακούγεται, που έχει απογοητευτεί  από τις απομακρυσμένες πολιτικές ελίτ, οι οποίες έχουν ολοκληρωτική άγνοια της κοινωνίας που κυβερνούν και των αναγκών των ανθρώπων.

Δεν προσδοκώ να εκφράσω μόνο τη νέα γενιά, αλλά να βελτιώσω τις συνθήκες γι’ αυτήν μαζί με όσους έχουν την πρόθεση να εργαστούν σκληρά και να συγκρουστούν με το σύστημα. Στη μάχη αυτή θέλω κοντά μου ανθρώπους με όραμα και εμπειρία, ώστε να επιβάλουμε το καινούριο, να κάνουμε restart στα πάντα. Οι κοινωνίες αλλάζουν από τη βάση και η ιστορία το έχει αποδείξει αυτό περίτρανα. Εμείς θα είμαστε αυτή η αλλαγή που θα μιλήσει για όσα η παραδοσιακή πολιτική επιμένει να κρατά στο περιθώριο και θα μεταμορφώσει την ελληνική κοινωνία ξεκινώντας από τα βασικά που τόσα χρόνια δε γίνονται.

Υπάρχουν μεγάλες κοινωνικές ομάδες που ακόμα και σήμερα περιθωριοποιούνται, στιγματίζονται και μπαίνουν στο στόχαστρο. Παράλληλα, το φαινόμενο της γυναικοκτονίας και κάθε έκφανση της έμφυλης βίας είναι σε έξαρση. Εμένα προσωπικά και σαν πατέρα ενός μικρού κοριτσιού και σαν άντρα με θλίβει το γεγονός ότι οι περισσότεροι συνάδερφοί μου δεν εκφράζουν δημόσια άποψη για τέτοια φαινόμενα για να μη χάσουν το συντηρητικό ακροατήριο. Η ανθρώπινη ζωή δε μπορεί να συγκριθεί με καμία ψήφο. Εγώ ευελπιστώ ότι θα τα αλλάξω αυτά και φροντίζω οι άνθρωποι που έχω γύρω μου να είναι γαλουχημένοι με τις ίδιες ξεκάθαρες αρχές.

Ο κόσμος θέλει να δει επιτέλους πράξεις και όχι μεγάλα λόγια και κυρίως η γενιά της κρίσης και των χαμένων ευκαιριών. Μιλάμε για άτομα με πτυχία και μεταπτυχιακά στις πλάτες τους, που δουλεύουν και σπουδάζουν παράλληλα λαμβάνοντας κατά κύριο λόγο στην καλύτερη 1000€. Αυτό οφείλουμε να το αλλάξουμε άμεσα. Δε μιλάμε για μαγικά αλλά για απλό προγραμματισμό. Η ανάπτυξη στη χώρα δεν έρχεται γιατί η δικαιοσύνη χωλαίνει, η γραφειοκρατία είναι τεράστια και παράλληλα αλλάζουμε φορολογικό σύστημα σχεδόν κάθε τρία χρόνια. Ο επενδυτής όλα αυτά τα συνυπολογίζει και αποφασίζει να πάει κάπου όπου ο κίνδυνος είναι μικρότερος. Αυτά είναι απλά πράγματα και ως τώρα δεν έχει γίνει τίποτα για να αλλάξουν.

Ένα σοβαρότατο ζήτημα επίσης είναι το δημογραφικό. Η κυβέρνηση αναλώνεται στο να κάνει αστεία συνέδρια υπογεννητικότητας που προσβάλλουν μεγάλο μέρος της κοινωνίας, αλλά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης δεν έχει προτείνει. Η υπογεννητικότητα είναι φαινόμενο που έχει τις ρίζες του στην ανεργία και την κακή κοινωνική μέριμνα ενός κράτους και οι σημερινοί τριαντάρηδες και σαραντάρηδες επιλέγουν πια να μην κάνουν οικογένεια, γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν οικονομικά, όχι από επιλογή. Αν το κράτος δε σε στηρίξει, αν δε λάβει υπόψη του το νέο πρότυπο εργαζόμενης μητέρας και δεν το προστατέψει πώς θα αντιμετωπίσεις το φαινόμενο.

Όλα αυτά τα γνωρίζω προσωπικά, ζω σε αυτήν την κοινωνία, επιλέγω να συναναστρέφομαι καθημερινά με κόσμο, αυτό το δρόμο επέλεξα τόσα χρόνια στην πολιτική, αυτό θα κάνω και την επόμενη μέρα. Είναι σημαντικό ο κόσμος πια να μπορεί να δει πολιτικούς που να ταυτίζεται μαζί τους, που έχουν βιώσει τα προβλήματά του και που δεν τους άνοιξαν οι πόρτες απλά και μόνο λόγω ονόματος.

Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα έδωσε ίσες ευκαιρίες σε κάθε τάξη να βελτιώσει τις συνθήκες επιβίωσής της, σε κάθε οικογένεια να σπουδάσει τα παιδιά του στα ίδια ακριβώς πανεπιστήμια με εκείνα των πιο εύρωστων οικονομικά. Αυτό ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία της παράταξης και αυτό τώρα η ελιτίστικη δεξιά του κ. Μητσοτάκη το αντιμάχεται καταλύοντας εργασιακά δικαιώματα, ανοίγοντας το δρόμο σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια αμφιβόλου εγγύησης, προσπαθώντας ακόμα και μες στην πανδημία να μας πείσει ότι το ΕΣΥ είναι πολυτέλεια.

Η υγεία, η παιδεία, η εργασία είναι συνταγματικά προστατευόμενα δικαιώματα και εγώ κάνω ξεκάθαρο ότι δε θα σταματήσω να τα διεκδικώ, ως οφείλει ένα σοσιαλιστικό κόμμα να κάνει.

Επίσης, η επόμενη μέρα πρέπει να στραφεί στην αειφόρο ανάπτυξη, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το περιβάλλον δε μπορεί να αποτελεί πια κουβεντούλα καφενείου. Βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες φυσικές καταστροφές έχουμε στη χώρα και κανένας μηχανισμός αντιμετώπισής τους δεν λειτουργεί. Ή θα αντιληφθούμε ότι η περιβαλλοντική κρίση συμβαίνει τώρα ή θα συνεχίζονται να χάνονται άνθρωποι και να καταστρέφονται περιουσίες.

Η χώρα με τα εκατομμύρια που θα λάβει από το ταμείο ανάκαμψης έχει μια τελευταία ευκαιρία να αποδείξει πως θέλει να προχωρήσει, πως είναι άξια εμπιστοσύνης και πως μπορεί να αποτελεί  από εδώ και πέρα στη Δύση έναν σοβαρό παίχτη. Έχουμε στρατηγική θέση,  έχουμε φυσικό πλούτο, έχουμε τον δεύτερο πιο μορφωμένο λαό διεθνώς ανά πληθυσμό, είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε πολιτικούς που μπορούν να μας εκπροσωπήσουν επάξια και όχι να πλουτίζουν εις βάρος μας.

Όλα τα παραπάνω είναι προτάσεις συγκεκριμένες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της κοινωνίας και εύκολα επιτεύξιμες. Ως υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος υπόσχομαι ότι θα δουλέψω σκληρά για να κάνω τα αυτονόητα πράξη και το ΠΑΣΟΚ Κίνημα ξανά. Οποιαδήποτε κουβέντα περί συνεργασιών προσβάλει το χώρο και αποπροσανατολίζει από τα σημαντικά. Όχι δε θα συνεργαστούμε ούτε με τη ΝΔ της απορρύθμισης, ούτε με τον συντηρητικό ΣΥΡΙΖΑ.

Το ζητούμενο όταν ασκείς πολιτική δεν είναι να γίνουμε κυβέρνηση με κάθε κόστος, άλλωστε ολόκληρη η μεταπολίτευση ΠΑΣΟΚ γράφει. Το ζητούμενο είναι να γίνουμε ξανά αυτό το ΠΑΣΟΚ που για την κοινωνία της προόδου θα αποτελεί μονόδρομο.

«Ως υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος υπόσχομαι ότι θα δουλέψω σκληρά για να κάνω τα αυτονόητα πράξη και το ΠΑΣΟΚ Κίνημα ξανά».