epikoinonia[@]epikoinonia.info

Άρθρο Μπεττίνας Γραφίδου: «Συντασσόμαστε στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής και προτείνουμε μέτρα ανακούφισης των συμπολιτών μας»

Γράφει η Μπεττίνα Γραφίδου, επικεφαλής παράταξης «Πρώτη Φορά Καισαριανή»

Η πανδημία λόγω των αυστηρών μέτρων κοινωνικής απομάκρυνσης, δημιουργεί ένα πρωτοφανές πεδίο μέσα στο οποίο καλούμαστε όλοι να επιβιώσουμε .

Η παράταξή μας πιστή στις προεκλογικές της εξαγγελίες, διαλέγει και πάλι στη δύσκολη αυτή συγκυρία, τον δρόμο που ακολουθεί κάθε φορά! Παραμένουμε ενεργά δίπλα σε όλους τους πολίτες της Καισαριανής. Χωρίς διακρίσεις και με όλες μας τις δυνάμεις, παλεύουμε για την ανακούφισή τους από τα δεινά αυτής της πρωτόγνωρης συνθήκης. Όχι με λόγια αλλά με πράξεις συντασσόμαστε στη γενικότερη προσπάθεια της δημοτικής αρχής, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, για δυο προφανείς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι νιώθουμε την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση, μέσα από τον θεσμικό μας ρόλο να συμβάλλουμε στην προστασία αλλά και στην ανακούφιση των συμπολιτών μας που πλήττονται αυτή τη στιγμή και ο δεύτερος είναι ότι μια παράταξη της αντιπολίτευσης δίνοντας το παράδειγμα της εθελοντικής προσφοράς, θέλει να κινητοποιήσει και άλλες δυνάμεις να συμμετάσχουν, με όποιον τρόπο επιλέξουν, για να έχουμε τελικά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους ανθρώπους της πόλης μας.

Δεν είναι μόνο τα θέματα της υγείας που απασχολούν τους συμπολίτες μας. Είναι το τώρα και το αύριο σε σχέση με το εισόδημά τους. Θεωρώ πως δεν θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα αν προσπαθήσουμε μονομιάς να συστήσουμε τους τρόπους με τους οποίους θα ανακουφίσουμε τους συμπολίτες μας. Για τα ιατρικά θέματα ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών της υγείας. Σε αυτό το σημείο κάνω έκκληση στους πολίτες της Καισαριανής να μην παρασυρθούν από την κόπωση, να μην χαλαρώσουν τα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Να μην βάλουμε σε κίνδυνο τη μεγάλη προσπάθεια όλων μας!

Τώρα σε τοπικό και δημοτικό επίπεδο, το αίτημα της παράταξής μας σε πρώτη φάση είναι να έχουμε μια συνολική ενημέρωση από τον δήμαρχο για την πορεία όλων των θεμάτων, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τη στιγμή που σας μιλώ. Σε δεύτερη φάση πρέπει να επανεξετάσουμε τις οικονομικές και άλλες δυνατότητες του Δήμου, προκειμένου να προτείνουμε το μέγιστο για την ανακούφιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των καταστημάτων αλλά και όλων των συμπολιτών μας που βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς εισόδημα ή που το εισόδημά τους μπήκε σε καθεστώς κάθε είδους διαπραγμάτευσης, λόγω των περιστάσεων.

Αυτή τη στιγμή είναι επισφαλές να προτείνει κάποιος συγκεκριμένα μέτρα με πρόβλεψη σε βάθος χρόνου έστω και μικρού χρόνου. Έχουμε μπροστά μας μια πορεία που χρειάζεται ευέλικτη προσαρμογή μήνα μήνα κατά την άποψή μου. Ο Δήμος και βέβαια μπορεί να εξετάσει και να καταλήξει σε ελάφρυνση των πληττομένων με διάφορους τρόπους, όμως δε φτάνει μόνο αυτό! Πρέπει να χρησιμοποιήσει και άλλα ενισχυτικά εργαλεία, προκειμένου να δοθεί μια πραγματική ώθηση έτσι ώστε όσοι επιχειρούν στην πόλη μας να δουν μια άμεση βελτίωση στο εισόδημά τους. Μπορούμε να το κάνουμε και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε ως παράταξη με συγκεκριμένες προτάσεις και πρωτοβουλίες.  Αναλογικά και στην περίπτωση των δημοτικών παρατάξεων αυτή τη στιγμή ο σκοπός είναι κοινός και δεν έχουμε χρόνο για τίποτα άλλο! Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να δράσουμε όλοι μαζί  αποτελεσματικά για το κοινό καλό.