Άρθρο Ανδρέα Λεκατσά: ΒΥΡΩΝΑΣ 2021 μ.χ.

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Έχουμε γίνει μάρτυρες τον τελευταίο καιρό καταστάσεων που δεν μας τιμούν ως πόλη και ως οργανωμένη κοινωνία. Αυτό είναι γνωστό τοις πάσι, μην περιαυτολογώ.
Αυτό που επιθυμώ να τονίσω είναι ότι η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, όχι με την δημοτική αρχή, αλλά με την αντιπολίτευση…

Έδειξε ο δήμαρχος με τις κινήσεις του, με το one man show στις κλήσεις των βουλευτών για την ενημέρωση σχετικά με τον λόφο Κοπανά, με την ανάρτηση της παλαιστινιακής σημαίας στο μπαλκόνι του Δήμου αλλά και με την υπερψήφιση διχαστικών προτάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι αδιαφορεί πλήρως για την ενότητα της κοινωνίας του Βύρωνα.

Το προσωπείο του καλού και φιλικού ανθρώπου γκρεμίζεται μέρα με την ημέρα.
Η Αντιπολίτευση δεν βρίσκεται στο παρά πέντε, βρίσκεται στο και πέντε. Παγιδευμένη σε διάφορα διλήμματα, μπερδεμένη σε λαβύρινθους χωρίς έξοδο, αδυνατεί να ασκήσει την εντολή του λαού, αδυνατεί να υπερασπιστεί τις αξίες της, δίνει χώρο ακόμα και σε περιθωριακές απόψεις να υπερτερούν χωρίς αντίδραση.

Η κοινή πρόταση Μπαντή-Γώγου-Δεμπόνου να διασφαλιστούν τα αυτονόητα και ο δήμαρχος να προσκομίσει τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης Κοπανά, στο Δ.Σ. καθώς επίσης να ενημερώνει προκαταβολικά τα μέλη του ΔΣ για οποιοδήποτε χειρισμό ή πρωτοβουλία, για την συγκεκριμένη υπόθεση δεν πέρασε για δύο ψήφους. Δεν πέρασε με ευθύνη της αντιπολίτευσης. Των παρατάξεων Σωτηρόπουλου, Σάρολα και Γείτονα που την καταψήφισαν και των παρατάξεων Αναστούλη και Μαυρόπουλου που επέλεξαν την αποχή.

Δεν επιδιώκουμε να επιβάλλουμε το δίκαιο με το ζόρι, οφείλουμε όμως να αναδεικνύουμε στην κοινωνία τα κακώς κείμενα, έστω και αν αυτό δεν βρίσκει σύμφωνους τους πάντες.

Η ζύμωση των ιδεών, φέρνει πάντα τις κοινωνίες αντιμέτωπες με διλήμματα. Δεν μπορούμε να συμφωνούμε όλοι με όλους. Είναι όμως πλήγμα για όλους μας όταν η αλήθεια δεν γίνεται γνωστή… Είναι πλήγμα  όταν κάποιοι  προσπαθούν να καλύψουν τι συμβαίνει στην πόλη μας… Είναι πλήγμα όταν οι δημοτικοί εκπρόσωποι δεν τιμούν την εντολή του λαού.

Μέσα από αυτό το φιλόξενο βήμα, εκφράζω την απαίτηση της κοινωνίας, αυτών που δεν στήριξαν την παράταξη Κατωπόδη, προς άπαντες εκλεγμένους αυτοδιοικητικούς, όσους τουλάχιστον ενδιαφέρονται, να αναλάβουν άμεσα δράση ενωτική, με κατεύθυνση οριστικής ρήξης με την δημοτική αρχή….

Ο Βύρωνας δεν αντέχει άλλες απουσίες, η πόλη μας δεν αντέχει άλλους συμβιβασμούς. Επιτακτική ανάγκη είναι η διαμόρφωση οριστικής αντιπολιτευτικής πρότασης. Το πρώτο βήμα ας γίνει αύριο, Όποιοι απουσιάσουν, ας παραμείνουν αιώνιοι θεατές