Αρνήθηκαν να εξυπηρετήσουν ασθενή στο ΠΕΔΥ Χολαργού

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Σήμερα 23 Μαρτίου, κατά τις 13 μ.μ. η Κωνσταντίνα Τουρλίδα παρουσιάστηκε στα ιατρεία ΠΕΔΥ Παπάγου-Χολαργού λόγω αλλεργίας που της προκάλεσε πρήξιμο στο πρόσωπο και στις αμυγδαλές με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Η Κωνσταντίνα παρουσίαζε επίσης συμπτώματα κνησμού και φταρνιζόταν. Καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμος πνευμονολόγος ή παθολόγος απευθύνθηκε στο ωτορινολαρυγγολόγο της Μονάδας Υγείας.

Παρά το γεγονός ότι εκείνη την ώρα, ο γιατρός ευρισκόμενος στο γραφείο του, δεν εξέταζε άλλον ασθενή, αρνήθηκε να την εξετάσει. Της είπε ότι κακώς ήρθε στα ιατρεία αφού υπήρχε κίνδυνος να κολλήσει ιό. 

Επικοινωνώντας όμως στη συνέχεια τηλεφωνικά με την πνευμονολόγο Μάχη Σπηλιωπούλου, η Βυρωνιώτισσα Ιατρός επισήμανε την ανάγκη εξέτασης καθώς τέτοια περιστατικά εγκυμονούν κινδύνους για την αναπνευστική οδό.

Ακολουθώντας τη σύσταση της γιατρού της, η Κωνσταντίνα αναγκάστηκε να πάει στο ΠΕΔΥ «Πρώτων Βοηθειών» της λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου αφού την είδαν, της έγραψαν αντισταμινικό.

Τα παραπάνω ενισχύουν τον προβληματισμό ότι εν μέσω επιδημίας Κορωνοϊου, κοινά και ενδεχομένως σοβαρά περιστατικά υγείας δεν αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή από το δημόσιο σύστημα υγείας. Σε μια ημέρα που ισχύει με απόφαση της κυβέρνησης η απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων, η Κωνσταντίνα υποχρεώθηκε να διανύσει μια απόσταση 6 χιλιομέτρων από τη μια μονάδα υγείας στην άλλη, επειδή δεν δέχτηκαν να την εξετάσουν.