Αποδέχεται το αίτημα της αντιπολίτευσης Βύρωνα ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βύρωνα, μετά την απειλή αποχής

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα Γιώργος Πλακίδας αποδέχτηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης να συζητηθεί το θέμα της ανάθεσης της συντήρησης δενδροστοιχιών σε ιδιωτική εταιρία μετά την παρέμβαση  των 32 δημοτικών συμβούλων όλης της αντιπολίτευσης, και προειδοποίηση, ότι θα απέχουν από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αν δεν το πράξει.

 Με επιστολή του,  που στάλθηκε στους δημοτικούς συμβούλους στις 4 Οκτώβριου, μια ημέρα πριν την συνεδρίαση αναγνωρίζει  την υποχρέωση του να  θέσει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 5-10-2020.

Η επιστολή Πλακίδα

  Αξιότιμοι κοι σύμβουλοι,

      Σχετικά με το από 17-9-2020 αίτημά σας, σας υπενθυμίζω ότι ζητούσατε  ως πρώτο βήμα την ανάκληση – ακύρωση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής και “αφού ακυρωθεί η εν λόγω απόφαση, το θέμα να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου”. Κατά συνέπεια,  σεβόμενος το αίτημά σας, δεν μπορούσα να συμπεριλάβω εξαρχής το συγκεκριμένο θέμα στην ημερήσια διάταξη του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου.

     Προσπερνώντας λοιπόν τα περί νομικής και δημοκρατικής υποχρέωσής μου,  σας υπενθυμίζω ότι,   χωρίς απειλές για αποχή από τη συνεδρίαση,  έχετε με βάση τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου το δικαίωμα να φέρετε οποιοδήποτε θέμα ως έκτακτο και να συζητηθεί άμεσα.

      Αν παρά ταύτα δεν θέλετε να κάνετε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης, θα θέσω το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 5-10-2020.

                                       Βύρωνας 4 Οκτωβρίου 2020

                            Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

                                          Γ. Πλακίδας