Απάντηση της Δημοτικής Αρχής στην παράταξη «Πρώτη Φορά Καισαριανή» σχετικά με το ψήφισμα για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Για άλλη μια φορά η δημοτική παράταξη «Πρώτη Φορά Καισαριανή», μας εκπλήσσει με μια ανακοίνωση χωρίς νόημα, χωρίς άποψη, γεμάτη μικροπρέπεια και ναρκισσισμό, η οποία στην καλύτερη περίπτωση μόνο παρωχημένη και απολιτικοποιημένη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η σημερινή μέρα, ημέρα καταδίκης της Χρυσής Αυγής, ημέρα δικαίωσης των θυμάτων της εγκληματικής οργάνωσης, είναι μια ιστορική μέρα για την Ελλάδα, είναι μια νίκη της δημοκρατίας ενάντια στον φασισμό. Το περιεχόμενο της σημερινής μέρας, απόλυτα ενωτικό για όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις και για κάθε άνθρωπο που σέβεται τις Αρχές του Διαφωτισμού, είναι και θα είναι πάνω από τον καθένα μας ξεχωριστά.

Μοιάζει παρόλα αυτά, η δημοτική παράταξη «Πρώτη Φορά Καισαριανή», σαν να έχει την αίσθηση ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της, γιατί μόνο μια τέτοια πεποίθηση θα μπορούσε να την κάνει να προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή του κόσμου πάνω της, χρησιμοποιώντας ένα τόσο σημαντικό κοινωνικοπολιτικό ζήτημα για να διχάσει περαιτέρω και να θυματοποιηθεί.

Όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης συνέδραμαν στην σύνταξη του ψηφίσματος, προτείνοντας διορθώσεις και έτσι τελικά προέκυψε το τελικό κείμενο. Εσείς, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Πρώτη Φορά Καισαριανή», προφανώς χωρίς να συμμετέχετε στη διαδικασία διαφωνείτε με το ψήφισμα το οποίο υπογράψατε. Διαφορετικά κανένα απολύτως νόημα δεν έχουν τα γραπτά σας. Ο χρόνος δημοσίευσης του ψηφίσματος και η κριτική που ασκείται σχετικά με αυτό, είναι φανερό για όλους πως είναι η αντιπολίτευση όπως εσείς την αντιλαμβάνεστε. Αντιπολίτευση για τους τύπους, χωρίς λογική και νόημα.

Οι πολίτες της Καισαριανής θα σας κρίνουν γι αυτή την στάση σας. Να σας θυμίσουμε απλώς ότι η παράταξη σας ήταν ελεύθερη να συντάξει ψήφισμα όποτε εκείνη το επιθυμούσε. Δεν το κάνατε.

Το πόσο μακριά είστε από την θεματική του ψηφίσματος, φαίνεται από την άτυχη προτροπή σας να αφήσουμε πίσω μας τα δύσκολα. Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό εκκινεί και δυναμώνει μέσα από την αναφορά του στην ιστορική μνήμη. Αναγνωρίζουμε τον εχθρό, τα σύμβολα του, τη γλώσσα του, ακριβώς επειδή θυμόμαστε. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.

Η πολιτική εκμετάλλευση αυτής της μέρας για να κατηγορήσετε την Δημοτική Αρχή ότι δεν ανήκει στις δημοκρατικές δυνάμεις και πως ο τρόπος λειτουργίας της Διοίκησης στον Δήμο Καισαριανής είναι κατά την άποψη σας προβληματικός, αποδεικνύει τη διχαστική σας διάθεση και πως κάθε άλλο παρά να καταδικάσει τον φασισμό είχε σκοπό το κείμενο σας.

Είναι ντροπή να εκμεταλλεύεστε την ιστορική αυτή μέρα για να αναδείξετε τη ματαιοδοξία σας και την δημοτική σας παράταξη. Τα υπόλοιπα ας τα κρίνουν οι ψηφοφόροι σας.