ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΡ. ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΠ. ΤΖΟΚΑ

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Ο δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος απάντησε με ανοικτή επιστολή στον Σπύρο Τζόκα. Ο πρώην δήμαρχος και τέως αντιπεριφερειάρχης Αττικής είχε αντιμετωπίσει τη δήλωσή του νυν δημάρχου Καισαριανής για τη χρηματοδότηση έργων 20.000.000 ευρώ στην πόλη ως «έπαρση, μηδενισμούς, ειρωνείες  και απαξίωση».  Παράλληλα, ο κ. Βοσκόπουλος  ανάρτησε φωτογραφία από την τελετή παράδοσης του ΦΕΚ παραχώρησης του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στο Δήμο  Καισαριανής, από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το 2018. Ακολουθεί η απάντηση:

 

Αγαπητέ Σπύρο,

Διάβασες το δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής για την επίσκεψη του υπουργού εσωτ. στην Καισαριανή και τη χρηματοδότηση έργων άνω των 20 εκ. και ανέβηκε η αδρεναλίνη σου!

Έψαχνες την ευκαιρία να μπεις στο κάδρο, μετά δέκα χρόνια αυτοδιοικητικής απουσίας από την Καισαριανή!

Τη βρήκες σε ένα μικρό σχόλιο που έκανα στον προσωπικό μου λογαριασμό στο fb, για να αναλάβεις επίσημα το ρόλο του δικηγόρου των «αγωνιστών». Βρήκες στα γραφόμενά μου «έπαρση, μηδενισμούς, ειρωνείες και απαξίωση» και με ύφος δημογέροντα συνέστησες γενναιότητα και σεμνότητα (όπως λ.χ. στο μικρό σου κείμενο με την μεγάλη φωτογραφία σου) και συλλογική αναγνώριση (;)

Να θυμίσω ότι στο πρώτο κείμενο, απλά απαριθμούνται τα έργα που θα γίνουν με την ανωτέρω χρηματοδότηση ενώ στο σχόλιο μου sto fb κάνω μια πολιτική τοποθέτηση.

Ας δούμε όμως ξανά το κείμενο, με την ελπίδα ότι θα καταλάβουμε πως τεκμαίρονται όλα αυτά που μου αποδίδεις:

Γράφω:

«Οι εποχές που οι Δήμοι διεκδικούσαν χρήματα για τα έργα που ήθελαν να κάνουν στην πόλη τους (βέβαια υπήρχαν και κάποιοι Δήμαρχοι που δεν ήθελαν να κάνουν έργα) με καταλήψεις και καθιστικές διαμαρτυρίες έξω από τα Υπουργεία μήπως και κάποιος υπουργός τους δώσει κάτι, έχουν παρέλθει προ καιρού!»

Αυτό είναι μία διαπίστωση-θέση!

Πολλοί δεν θα συμφωνήσουν ε, και λοιπόν;

Θεωρώ, ότι η τεχνολογία της διεκδίκησης στην οποία κάποιοι επιμένουν είναι παρωχημένη, είναι ξεπερασμένη, τουλάχιστον για τους σκοπούς αυτούς δηλ. να κάνεις έργο. Έχει μάλλον υπαρξιακό χαρακτήρα, προσφέρει πολιτικό άλλοθι κυρίως σ’ αυτούς που έχουν κάνει τη σωτηρία του λαού, επάγγελμα!

Σήμερα, δουλεύει αυτό το μοντέλο; Μπορεί να λειτούργησε στο παρελθόν, αλλά είναι αποτελεσματικό στο παρόν; Στοιχειοθετεί υπόθεση, απλά και μόνο η επιθυμία; Αρκεί ο βολονταρισμός οποιασδήποτε δημοτικής αρχής, κόμματος ή συλλογικότητας για να τεκμηριωθεί χρηματοδότηση;

Όχι, επ’ ουδενί!

Αυτό ισχυρίζομαι!

Το ισχυρίζομαι σε απλά Ελληνικά που μάλλον σκόπιμα αγνοεί ένας ιστορικός και πρόσφατα λογοτέχνης, ένας άνθρωπος που οφείλει να ερευνά και να ψάχνει, ως ιστορικός, την αλήθεια!

Συνεχίζω:

«…βέβαια υπήρχαν και κάποιοι Δήμαρχοι που δεν ήθελαν να κάνουν έργα…»

Αυτό είναι ένα γεγονός! Να σου θυμίσω την περίοδο του κ. Κατημερτζή, ο οποίος δεν εκμεταλλεύτηκε τότε την συγκυρία των Ολυμπιακών αγώνων, τότε που υπήρχαν χρήματα, για να κάνει κάτι για τη πόλη. Αυτά δεν έλεγε τότε η παράταξή σου στον προεκλογικό σας αγώνα, εναντίον του;

(Την περίοδο Σταμέλου, κρίνε την εσύ!)

Ακολούθως διατυπώνω μία δεύτερη διαπίστωση-θέση:

«…Σήμερα στον 21ο αιώνα, οι διεκδικήσεις επιχορηγήσεων για έργα γίνονται με μελέτες, επιστημονικό σχεδιασμό και προγραμματισμό»

Είναι λές αναληθές; Είναι δείγμα έπαρσης; Και ο πλέον κακόβουλος αναγνώστης δεν θα μπορούσε να ισχυρισθεί κάτι τέτοιο!

Κλείνω μ’ αυτό που σκόπιμα παραβλέπεις:

Γράφω:

«…Με αυτό τον τρόπο η Καισαριανή εξασφάλισε 20 εκατομμύρια ευρώ για έργα που θα γίνουν στην πόλη μας και θα τα χαίρονται ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ.»

Βλέπεις, λέω ότι με αυτό τον τρόπο (δηλ. μελέτες, σχεδιασμό κλπ) η ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ (κι όχι ο Βοσκόπουλος!!!) εξασφάλισε τη χρηματοδότηση για έργα που θα χαίρονται ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ!

Αυτό χαρακτήρισες ΕΠΑΡΣΗ, ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ και ΕΙΡΩΝΙΑ!

Σοβαρά πολιτικά επιχειρήματα!

Προφάσεις εν αμαρτίαις…

Ηθικολογείς (ως επιστήμων;) και άρχισες να αραδιάζεις έργα που έχουν γίνει, έργα του παρελθόντος που είναι σε κοινή θέα, σε κοινή χρήση, αγαπητέ! Πόσο γελοίο είναι αυτό!

ΠΟΙΟΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ή ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ;

ΠΟΙΟΣ;

Δεν θα χαρακτηρίσω την παρέμβαση σου ντροπή, ανήθικη, υποκριτική, σκόπιμη κά. κατά τη συνήθεια των μεταμοντέρνων νεοσταλινικών! Θα προσπαθήσω όμως να την ερμηνεύσω, όσο κι αν δεν θα σου αρέσει, γιατί αυτή σου η στάση φέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό το στοιχείο του «παραδόξου»: Τι θέλει ο Σπύρος Τζόκας; που αποσκοπεί η ανεξήγητη παρέμβασή του; γιατί εμφανίζεται δήθεν, προσωπικά θιγμένος;

Αγαπητέ και μη εξαιρεταίε, Σπύρο Τζόκα,

Μάθε λοιπόν ότι:

Τη μελέτη του σκοπευτηρίου που εγκρίναμε ΟΜΟΦΩΝΑ ως ΔΣ, την χρηματοδότησε η Ρένα Δούρου (περιφέρεια Αττικής) επί δημαρχίας Σταμέλου. Η μελέτη αυτή όμως, μετά το διαγωνισμό, εκπονείται από συνεργαζόμενο με την τεχνική μας υπηρεσία τεχνικό γραφείο και υπό την άμεση εποπτεία μου ως αρχιτέκτονα μηχανικού, 13 μήνες τώρα που η παράταξή μας «ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΤΩΡΑ» είναι δημοτική αρχή. Εμείς φυσικά εξασφαλίσαμε ΚΑΙ την χρηματοδότηση και θα ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ!

Τα σχέδια της πλατείας στα οποία αναφέρεσαι (Σανταμούρης) είναι σχέδια παρωχημένα ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ! Τόσο βιαστικός ήσουν να κατηγορήσεις, που δεν μπήκες στον κόπο να ρωτήσεις! Τα νέα σχέδια της πλατείας εκπονήθηκαν αυτή την χρονιά, μέσα στο 2020 και θα τα παρουσιάσουμε οσονούπω!

Εγώ μιλώ για τα του οίκου μου!

Δεν είμαι υποχρεωμένος να κάνω διαρκείς αναφορές στο ποιός έκανε τι και πότε! Δεν ψεύδομαι δε ποτέ και λέω τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη!

Αν κάνατε μελέτες ή ότι άλλο κάνατε, κι αν ξεχάσατε να κάνετε τα έργα, είναι κάτι που έχει ήδη αποτιμηθεί σε προηγούμενες εκλογές! Ο λαός της Καισαριανής είχε γνώση, όταν ψήφιζε!

Είναι τραγικό όμως να αναφέρεσαι πάλι στους αγώνες για το σκοπευτήριο και να μην έχεις το σθένος να μιλήσεις για τον καθοριστικό ρόλο του Νίκου Παππά στη παραχώρηση του σκοπευτηρίου στο λαό της πόλης μας!

Εάν δεν ήταν αυτός απλά δεν θα είχαμε το σκοπευτήριο σήμερα, χωρίς φυσικά να μηδενίζω τους αγώνες που είχαν γίνει μέχρι τότε!

Άλλωστε εσύ έλειπες, όπως και ο κ. Σταμέλος, ο πρώην δήμαρχος, την ημέρα που ο πρώην πρωθυπουργός μας παρέδωσε το ΦΕΚ της παραχώρησης του σκοπευτηρίου! (Θυμίσου μάλιστα πως τον είχαν υποδεχθεί, κάποιοι άλλοι «αγωνιστές»!)

Αγαπητέ Σπύρο,

Έπρεπε να μπεις στο κάδρο, γιατί βλέπεις κάποιους, η φωτογραφία του μέλλοντος δεν τους περιλαμβάνει! Άλλωστε η νίκη έχει πολλούς μπαμπάδες!

Βιάστηκες να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στη Λαική συσπείρωση(!) γιατί φεύγοντας από τον ΣΥΡΙΖΑ, αντιπεριφερειάρχης ων, παρέμεινες μετέωρος και πολιτικά άστεγος!

Αν όλη αυτή η ατυχής πολιτική επανεμφάνισή σου, δεν είναι άλλο από μικροεξυπηρέτηση που προσφέρεις (δεν είσαι ο μόνος βέβαια) στη λαική συσπείρωση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Θα αποδώσει! Νομίζω δέχονται όλους όσοι ξαναβρίσκουν το φως τους και με πιο εύκολο και ορθόδοξο τρόπο!

Εν κατακλείδει:

Μείνε συντονισμένος, έρχονται κι άλλα!

Εμείς πάντως νοιώθουμε υποχρεωμένοι να πετύχουμε γιατί αγαπάμε τη πόλη!

Άρα, από εδώ και πέρα:

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ενώ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ!

Τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού! (με μικρό «π»)