Άνοιγμα βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου Βύρωνα

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βύρωνας, 1/6/2020

Λειτουργούν από σήμερα με όλα τα μέτρα προφύλαξης, για παιδιά και εργαζόμενους, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Βύρωνα

Από σήμερα, Δευτέρα 1η Ιουνίου, οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί του Βύρωνα, υποδέχονται και πάλι, τους μικρούς μας φίλους. Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης έχει δώσει αυστηρές οδηγίες για την πιστή τήρηση των εγκυκλίων των αρμόδιων Υπουργείων και των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

Το ωράριο λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών διαμορφώνεται σε πρώτη φάση μεταξύ 07:00-14:00.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης εβδομάδας επαναλειτουργίας, θα ακολουθήσει περαιτέρω διαμόρφωση και προσαρμογή των Βρεφονηπιακών Σταθμών στις έκτακτες ανάγκες που οι σημερινές συνθήκες απαιτούν.

Όλοι οι χώροι διδασκαλίας και υποδοχής είναι απολύτως έτοιμοι και επιμελώς καθαρισμένοι για να φιλοξενήσουν βρέφη και νήπια με απόλυτη ασφάλεια και με τις αρτιότερες συνθήκες υγιεινής που θα συνεχιστούν σε όλη την διάρκεια της παραμονής τους εκεί, τους δύο επόμενους μήνες.

Το παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, εκτός από τις απαραίτητες προμήθειες αντισηπτικών, μασκών, γαντιών και απολυμαντικών, έχει λάβει οδηγίες από τη Διεύθυνση για την ορθή διαχείριση παιδιών και γονέων.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών και του ΕΟΔΥ:

• Όλα τα παιδιά που εμφανίζουν πυρετό απαγορεύεται να προσέρχονται στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς
• Συστήνεται στους γονείς η θερμομέτρηση και ο έλεγχος των παιδιών για συμπτώματα πριν την αναχώρησή τους από το σπίτι
• Γονείς, κηδεμόνες ή συνοδοί που εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης ή πυρετό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συνοδεύουν τα παιδιά
• Δεν επιτρέπεται η είσοδος στον χώρο του σταθμού των συνοδών, παρά μόνο των παιδιών και του προσωπικού, καθώς τα παιδιά θα παραλαμβάνονται πριν την είσοδο από συγκεκριμένο μέλος του προσωπικού
• Παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή ομάδες αυξημένου κινδύνου ή συγκατοικούν με άτομο που ανήκει σε αυτές τις ομάδες, δεν θα πρέπει να προσέρχονται στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Λαμβάνουμε όλοι τα μέτρα μας, ώστε να κρατήσουμε τα παιδιά μας ασφαλή!