Άννα Παραγυιού: «…οφείλουμε στους πολίτες, στο παρόν και το μέλλον της πόλης, να ενώσουμε δυνάμεις»

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στην καρδιά της πόλης, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, μια νέα συνεργατική και ΕΝΩΜΕΝΗ ομάδα συστήθηκε ολοκληρωμένα στους/στις πολίτες κάνοντας μια νέα αρχή! Ανοίγοντας μια νέα χαραμάδα ελπίδας για την πόλη που ζούμε και αγαπάμε!

Η ομιλία της Άννας Παραγυιού, επικεφαλής της «Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής» και υποψήφια δημοτική σύμβουλος της «Ενωμένης Καισαριανής» έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την πορεία και την ισχυρή νίκη της παράταξης στις 8 Οκτωβρίου.

 

Η ομιλία της Άννας

Θα ήθελα να σας περιγράψω την εικόνα που βλέπω μπροστά μου και μακάρι να μπορούσατε να σταθείτε και εσείς εδώ δίπλα μου να τη δείτε: να δείτε ότι σήμερα η Καισαριανή είναι εδώ! Ενωμένη!, μια πολύχρωμη και πολυσυλλεκτική Καισαριανή!, η δημοκρατική και προοδευτική Καισαριανή που στις 8 Οκτωβρίου θα γυρίσει οριστικά σελίδα!

Αγαπητοί και αγαπητές συμπολίτες,

Πλέον η πόλη μας βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση: στην πρόκληση μιας ουσιαστικής νέας αρχής, μιας επανεκκίνησης. Οι προκλήσεις τονίζουν τις δυσκολίες του εγχειρήματος, εμπεριέχουν όμως και δυνατότητες. Και η δική μας δουλειά είναι ακριβώς αυτή: να εργαστούμε εντατικά, μεθοδικά και με σχέδιο πάνω στις υπαρκτές δυνατότητες ώστε να γίνει η Καισαριανή μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη του 21ου αιώνα.

Οι δυσκολίες είναι υπαρκτές, είναι ορατές στα μάτια των πολιτών, δεν χρειάζεται να είμαστε φειδωλοί με την αλήθεια. Η χρόνια υποχρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η υποστελέχωση των υπηρεσιών των Δήμων, η έλλειψη γενικά ανθρώπινων και οικονομικών πόρων, είναι ζητήματα σύνθετα και δύσκολα αντιμετωπίσιμα. Και, αν θέλετε, η ίδρυση της «Ενωμένης Καισαριανής» έχει στη βάση της μια ομολογία. Μια ομολογία αδυναμίας:

Η «Ενωμένη Καισαριανή» βασίζεται στην κοινή διαπίστωση του Χρήστου, της Σταυρούλας και της δικής μου ότι κανείς και καμιά δεν μπορεί μόνος του ή μόνη της. Ότι για να αντιμετωπιστούν, τα βαθιά, διαχρονικά και δομικά προβλήματα της Καισαριανής πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις. Ότι οφείλουμε στους πολίτες, στο παρόν και το μέλλον της πόλης, να ενώσουμε δυνάμεις και να δημιουργήσουμε ένα κοινό αυτοδιοικητικό πλαίσιο το οποίο θα αποτελεί την αφετηρία για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Γιατί αυτό θέλουμε να είναι η «Ενωμένη Καισαριανή»:

Μια παράταξη η οποία θα φέρει τις μεγάλες αλλαγές που οραματίζονται και απαιτούν οι ίδιοι οι πολίτες.

Μια παράταξη συλλογικό οργανωτή των προοδευτικών κοινωνικών αντιστάσεων και ανησυχιών, και συγχρόνως εκφραστή των πιο δημιουργικών και δυναμικών τάσεων της τοπικής κοινωνίας.

Μια παράταξη πολύχρωμη και πολυσυλλεκτική, η οποία θα είναι ταυτόχρονα και αιχμηρή. Μια παράταξη που τελικά θα μοιάζει με την Καισαριανή που θέλουμε: ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ με αυτοπεποίθηση, εξωστρέφεια και φιλόδοξους στόχους.

Στη νέα περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας θα είμαστε όλες και όλοι παρόντες. Και εγώ προσωπικά και η «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής» θα συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη νέα συλλογική μας πορεία.

Και θα ήθελα, κλείνοντας, να απευθυνθώ στους ανθρώπους που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό μας, στις συνυποψήφιες και τους συνυποψήφιους του συνδυασμού μας. Θα ήθελα να σας πω ότι πρέπει να είστε υπερήφανες και υπερήφανοι που δίνετε το παρών στον κοινό μας αγώνα. Άνθρωποι με διαφορετικές αφετηρίες και καταβολές, με διαφορετικές θεάσεις πάνω στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι, που προέταξαν το συλλογικό συμφέρον ώστε να εργαστούμε μαζί για το καλό του τόπου μας και να μοιραστούμε την κοινή μας αγωνία για το μέλλον της Καισαριανής. Είμαι πολύ χαρούμενη που σας έχω γνωρίσει και είμαι σίγουρη πως τα επόμενα 5 χρόνια αυτή η ομάδα, θα κάνει σπουδαία πράγματα!

 

Φίλες και Φίλοι,

Εσείς οι ίδιοι, ή τα παιδιά σας, γνωρίζετε ξένες γλώσσες. Κάποια θα γνωρίζει Αγγλικά, κάποιος άλλος γαλλικά και ούτω καθεξής. Όμως, παρ’ όλα αυτά, όσες γλώσσες και αν γνωρίζουν οι άνθρωποι, μπορούν να ονειρεύονται μόνο στη γλώσσα τους. Τα όνειρα που βλέπουμε είναι πάντα στη γλώσσα μας.

Είμαι πεπεισμένη λοιπόν ότι το όνειρο που θα ζήσουμε το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου θα είναι γραμμένο στη δική μας γλώσσα. Στη γλώσσα της «Ενωμένης Καισαριανής», για την Καισαριανή που τόσο αγαπάμε!

Σας ευχαριστώ πολύ, καλό αγώνα!

 

Τα μέλη της Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής και υποψήφιοι/ες  δημοτικοί σύμβουλοι με την Ενωμένη Καισαριανή. 1η κάτω σειρά από αριστερά: Τασoύλα Γκανά, Ευγένιος Ζαρκάδας, ‘Αννα Παραγυιού,  Χρηστίνα Φαφλιά και Δέσποινα Μαλικιώση. 2η πάνω σειρά από αριστερά: Αντώνης Αμουργιανός, Αντώνης  Ραζής,  Σπύρος Αλεξόπουλος και Άρης Ρώτας.