Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη «Πρώτη Φορά Καισαριανή» η δημοτική σύμβουλος Ειρήνη Καγιαμπάκη

Print Friendly, PDF & Email

Σήμερα, κατά το Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Οκτωβρίου, η δημοτική σύμβουλος Ειρήνη Καγιαμπάκη, της παράταξης «Πρώτη Φορά Καισαριανή» (με επικεφαλής τη Μπεττίνα Γραφίδου), κατέθεσε δήλωση ανεξαρτητοποίησης.

Ειδικότερα, στη δήλωσή της η κυρία Καγιαμπάκη αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ.,

Αγαπητές/οί συναδέλφισσες/συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Με την παρούσα επιστολή καταθέτω δήλωση ανεξαρτητοποίησης και δηλώνω ότι βαθύτατοι πολιτικοί και προσωπικοί λόγοι με αναγκάζουν να καταθέσω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη Δημοτική παράταξη «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ», με την οποία αναδείχτηκα δημοτική σύμβουλος.

Η συνείδησή μου και η πολιτική μου διαδρομή, από το 2002 που ασχολούμαι με τα κοινά του Δήμου μας, δεν μπορούν να ταυτιστούν πλέον με τον τρόπο που αντιπολιτεύεται η δημοτική παράταξη «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ», αλλά και ανεξάρτητα από αυτήν την πορεία, ως συνειδητοποιημένη πολίτης.

Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να ταυτιστώ, ως γέννημα θρέμμα της Καισαριανής, με ένα Δελτίο Τύπου στο οποίο αντί να υπάρχει η απόλυτη και ξεκάθαρη καταδίκη της Χρυσής Αυγής, αναφέρονται στο ίδιο κείμενο μομφές κατά του Δήμου Καισαριανής, όποιος και αν είναι ο Δήμαρχος.

Η ιστορικότητα της πόλης μου και τα βιώματά μου βρίσκονταν πάντα απέναντι στον φασισμό και στο ναζισμό.

Εν ολίγοις, γιατί η ιστορία της Καισαριανής είναι γνωστή και έξω από τα σύνορα της χώρας, το δελτίο τύπου αυτό, όχι μόνο δεν με εκφράζει πολιτικά, αλλά θίγει τις βασικές μου αξίες ως άνθρωπος.

Για το λόγο λοιπόν αυτό, θα συνεχίσω να εκφράζω τις ιδέες μου, τις απόψεις μου και τις προτάσεις μου από τη θέση της Ανεξάρτητης Δημοτικού Συμβούλου.

Ειρήνη Καγιαμπάκη

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Καισαριανή Καισαριανή, 9 Οκτωβρίου 2020»