Ανακοινωθέν της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Δήμου Βύρωνα για τη χθεσινή φωτιά στον Υμηττό

Print Friendly, PDF & Email

O πυροφύλακας  στον ΑΡΑΠΗστις 14:41 μμ εντόπισε λευκό καπνό μετά το 4ο πλάτωμα πλησίον δεξαμενής ελικοπτέρων στον Υμηττό.

 Το  Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε άμεσα.

Η Ομάδα μας ενεπλάκη  με 4 οχήματα, Βύρωνας 1, Βύρωνας 3, Βύρωνας 5 και Βύρωνας 6 και 10 εθελοντές .Στην κατάσβεση συμμετείχαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές ομάδες, από  την ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. , Ε.Ο.Δ.Π.Η. Ε.Δ.Δ.Κ.  και 2 ελικόπτερα λόγω του δύσβατου του εδάφους και των ανέμων που έπνεαν στη περιοχή.

Η φωτιά δεν πήρε διαστάσεις χάρης την άμεση και έγκυρη κινητοποίηση των δυνάμεων και το σωστού σημείου εντοπισμού  από τον πυροφύλακα μας  .

Οι προσπάθειες όλων στέφθηκαν με επιτυχία και αργότερα το απόγευμα, η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, χωρίς να κινδυνεύσουν οι εγκαταστάσεις του Ραντάρ και των παρακείμενων κεραιών. Αξιοσημείωτο  από το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά περνούσε κολώνα δικτύου  ρεύματος όπου και είχε αποκολληθεί ο μονωτήρας της με αποτέλεσμα το καλώδιο ρεύματος να ακουμπάει τα δέντρα. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου Βύρωνα και ειδικότερά τον κο Παναγιωτόπουλο Δημήτριο για την άμεση επικοινωνία με το κέντρο επιχειρήσεων της ΟΑΕ για περαιτέρω συνδρομή δυνάμεων στην πυρκαγιά  και τέλος τον Σ.Π.Α.Υ. και τον κο Κρητικό Βασίλειο και όλο το επιτελείο του  που ήταν κοντά μας από την πρώτη στιγμή και πρόθυμοι να βοηθήσουν άμεσα .

            Η φωτιά παραμονεύει ακόμα και με μέτρια επικινδυνότητα. ΟΙ Εθελοντές του Βύρωνα πάντοτε σε ετοιμότητα, προστρέχουν στην πρώτη γραμμή σε κάθε συμβάν.

            Όλα αυτά τα χρόνια ακολουθούμε πιστά την ίδια τακτική.

                Όλοι  μαζί μπορούμε καλύτερα !