Ανακοίνωση της παράταξης «Πρώτη φορά Καισαριανή» για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

«Λίγες μόλις ώρες πριν από την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, η δημοτική αρχή της Καισαριανής, φέρνει ψήφισμα για τηλεφωνική έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς ουσιαστικό διάλογο με τις παρατάξεις.
Όλη η δημοκρατική Ελλάδα, εκτός από τον Δήμαρχο Καισαριανής και τη δημοτική του ομάδα, που μάλλον το ανακάλυψαν μόλις σήμερα, έχει κινητοποιηθεί εδώ και μέρες, περιμένοντας την αυριανή ανακοίνωση της απόφασης του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για τους 68 κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Σε μια ιστορική στιγμή για το δημοκρατικό μας πολίτευμα και με υψηλό συμβολισμό ενότητας, οι πολιτικές δυνάμεις ενώνονται απέναντι στον φασισμό, στον νεοναζισμό, αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η δημοκρατία και το πολιτικό μας σύστημα σήμερα.
Έχουν ήδη περάσει πεντέμισι χρόνια από την έναρξη της δίκης και 7 χρόνια από τον άδικο χαμό του Παύλου Φύσσα, ενός νέου ανθρώπου που όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στον φασισμό.
Η δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, δεν είναι απλά άλλη μία πολύκροτη υπόθεση στα δικαστικά χρονικά της πατρίδας μας.

Είναι η δίκη της δικαιοσύνης, η δίκη της ίδιας της δημοκρατίας.

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια της κρίσης, η χώρα μας και οι πολίτες της πέρασαν πολλά. Βιώσαμε την όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης, τον λαϊκισμό, τη συνωμοσιολογία και την κοινωνική διαίρεση.
Είδαμε προεκλογικές υποσχέσεις να εξανεμίζονται και ελπίδες να διαψεύδονται. Γίναμε μάρτυρες της παρουσίας ενός φασιστικού μορφώματος, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Κι όμως αντέξαμε, και οφείλουμε να κάνουμε μία νέα αρχή, αφήνοντας πίσω μας νοοτροπίες και αντιλήψεις που μας πλήγωσαν και μας κράτησαν δεμένους με το παρελθόν. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα πρέπει και μπορούμε να τελειώσουμε μία για πάντα με τον νεοναζισμό στον τόπο που γεννήθηκε η δημοκρατία.

Η ουσιαστική όμως καταδίκη τέτοιων παράνομων και αντιδημοκρατικών συμπεριφορών έρχεται πρώτα και κύρια μέσα από την έμπρακτη στάση μας, μέσα από τους ίδιους τους πολίτες.
Στον πολιτικό στίβο, μπορεί να ,έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά για το Πολίτευμά μας, ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο φασισμός. Αυτόν είμαστε αποφασισμένοι να τον νικήσουμε.
Ο Αγώνας για Δημοκρατία, Ελευθερία, Αξιοπρέπεια και Ζωή δεν γνωρίζει κομματικά σύνορα.
Ο αγώνας δεν θα τελειώσει στις 7 Οκτώβρη, αλλά θα συνεχιστεί μέσα από τις διεκδικήσεις μιας ισχυρής δημοκρατίας που τους χωρά όλους, μιας κοινωνίας που βγαίνει ενωμένη μέσα από τις δυσκολίες, αλλά κι ενός πολιτικού συστήματος που δεν βλέπει ή κατασκευάζει εχθρούς και αντιπάλους και σέβεται το πλαίσιο μιας πολιτισμένης κομματικής και πολιτικής αντιπαράθεσης.
Η δημοτική παράταξη «Πρώτη φορά Καισαριανή», ενώνοντας τη φωνή της με το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο της Καισαριανής και τους πολίτες, θέλει να καταδικαστεί ο φασισμός.
Σε ό,τι αφορά τον τρόπο λειτουργίας της Διοίκησης του Δήμου μας, ας αναλάβουν ως οφείλουν, τις ευθύνες τους.»