Ανακοίνωση Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής μετά τις αναγγελίες του υπουργού Εσωτερικών Θεοδωρικάκου για έργα στο Σκοπευτήριο

Print Friendly, PDF & Email

Η ιστορία της πόλης μας δεν ξεγράφεται και δεν ξαναγράφεται. Διότι γράφτηκε με αίμα, ο τοίχος του Σκοπευτηρίου και οι δρόμοι βάφτηκαν κόκκινοι από την πάλη απέναντι στους φασίστες-κατακτητές, από τον αγώνα για γη και ελευθερία. Και ας τους έλεγαν αλήτες, τους εαμίτες και τις εαμίτισσες. Και ας τους κατέδιδαν οι δοσίλογοι. Και ας τους εξόντωναν οι ταγματασφαλίτες.
Η Καισαριανή παλεύει ενάντια στο φασισμό, τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία και για τα καθημερινά θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών της, όπως για την παιδεία, την υγεία, την καταπολέμηση της φτώχειας.
Για αυτό η Καισαριανή είναι πόλη-σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης.

Να θυμίσουμε πως μια σύγχρονη ιστορική μέρα για την πόλη μας, ήταν η μέρα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρέδωσε στον λαό της Καισαριανής το Σκοπευτήριο το 2016. Αυτή ήταν ιστορική μέρα που γράφτηκε στο βιβλίο της πόλης. Η μέρα που η Περιφέρεια Αττικής, με Περιφερειάρχη την Ρένα Δούρου, προκήρυξε την μελέτη για την ανάδειξη και αξιοποίηση του Σκοπευτηρίου, που περιλάμβανε όσα “νέα” δήθεν έργα εξήγγειλαν ο κ. Θεοδωρικάκος και ο κ. Βοσκόπουλος.

Οι ιστορικές, λοιπόν, μέρες στην Καισαριανή γράφονται, όταν δεν διαστρεβλώνονται τα πραγματικά δεδομένα. Ο λαός της Καισαριανής έχει γνώση και ισχυρή μνήμη, έτσι τα επικοινωνιακά παιχνίδια του Υπουργό Εσωτερικών και της φιλικής προς αυτόν δημοτικής αρχής, εξυπηρετούν μόνον ίδια οφέλη.

 

Η επικεφαλής της Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής Άννα Παραγυιού