Ανακοίνωση συμπαράστασης στον πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής

Print Friendly, PDF & Email

Απολύθηκε μετά από 16 χρόνια λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης

Αγαπητοί γονείς,

Ως μέλη του ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη στήριξη μας στον πρόεδρο της Ένωσης κ. Τόλο Δημήτρη που όπως πληροφορηθήκαμε την Παρασκευή 29/10/2021, απολύθηκε άδικα και προκλητικά από την εταιρεία που εργαζόταν τα τελευταία 16 χρόνια.

Ο Δημήτρης είναι αγωνιστής της ζωής. Παλεύει  και στη δουλειά ως πρωτοπόρος, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα στην εργασία αλλά και μέσα στα σχολεία για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. Στο πρόσωπό του βλέπουμε όλους εμάς που με την απειλή του νόμου Χατζηδάκη και τις συνθήκες μεσαίωνα, κάθε μέρα προσπαθούμε να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι και την αξιοπρέπεια της οικογένειάς μας.

Απαιτούμε να παρθεί τώρα πίσω η απόλυση του Δημήτρη αλλά και κάθε εργαζόμενου γονέα!

Η Ένωση βρίσκεται πλάι σε κάθε γονιό στηρίζοντας το δικαίωμα στην εργασία!

 

Παραπομπή:

Καταγγελία για την απόλυση συναδέλφου, μέλους της διοίκησης του Σωματείου μας!

 

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την εργοδοσία της ComboBooks, θυγατρικής εταιρίας του ομίλου MMPublications (MM educational Group) που σήμερα το πρωί ανακοίνωσε την απόλυση συναδέλφου – συνδικαλιστή,  μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας.

Η συγκεκριμένη εργοδοσία, πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι από τον νόμο Χατζηδάκη, σκαρφίστηκε ότι ο συνάδελφος τα 16 χρόνια που βρίσκεται στην εταιρία δεν κάνει καλά τη δουλειά του και έτσι έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Είναι όμως ο ίδιος συνάδελφος που ως μέλος της διοίκησης του σωματείου μας βγήκε μπροστά και μαζί με άλλους συναδέλφους, διεκδίκησε ώστε να παρθούν πίσω οι απολύσεις ορισμένου και αορίστου χρόνου, στις οποίες είχε προχωρήσει η εταιρία, μέσα στην πρώτη καραντίνα.

Γι’ αυτό τις δικαιολογίες αυτές τις ακούμε βερεσέ. Είναι ψωμοτύρι στο στόμα του κάθε εργοδότη όπως έγινε και με τον συνάδελφο στo παράρτημα του Σωματείου του Praktiker στη Λάρισα.

Λέμε σε όλους του τόνους ότι η προσπάθεια φίμωσης των εργαζόμενων μέσα από τις  συνδικαλιστικές διώξεις δεν θα περάσει! Τώρα να παρθεί πίσω η απόλυση!

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί όλους τους συναδέλφους και τα σωματεία του κλάδου να καταγγείλουν την απόλυση του συναδέλφου,  μέλους της διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, να απαιτήσουν τώρα την ακύρωση της. Με την οργανωμένη δράση μας υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Δυναμώνουμε την πάλη για όσα έχουμε ανάγκη, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για να ακυρωθούν οι αντεργατικοί νόμοι,  για τη λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στις αποθήκες, στα καταστήματα και τους άλλους χώρους δουλειάς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας (Πλαπούτα 16Α, Άλιμος) τη Δευτέρα 01/11/21 και ώρα 9:00πμ.