Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα για τον ξυλοδαρμό μαθητή

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Πηγή φωτογραφίας: vironas.gr

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα, με αφορμή τον ξυλοδαρμό μαθητή που συνέβη στο προαύλιο του σχολείου τους, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το περιστατικό και ζητά την λήψη μέτρων που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ο Σύλλογος γονέων κ κηδεμόνων του 1ου γυμνασίου Βυρώνα καταδικάζει το περιστατικό βίας που συνέβη στο σχολείο μας τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 , όπως κ κάθε μορφή βίας . Επίσης εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στο μαθητή του 1ου ΓΕΛ Βύρωνα και την οικογένεια του.

Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας συνεδρίασε κ αποφάσισε τη λήψη παιδαγωγικών μέτρων , βάση της ισχύουσας νομοθεσίας, για τα παιδιά που συμμετείχαν στο περιστατικό.

Τονίζουμε ιδιαίτερα ότι ο ρόλος του συλλόγου γονέων κ κηδεμόνων δεν είναι να αποδίδει ποινές αλλά να αναδεικνύει τα προβλήματα της σχολικής κοινότητας ,να πιέζει προς κάθε κατεύθυνση για την αντιμετώπιση τους και να στηρίζει μαθητές κ γονείς χωρίς διακρίσεις.

Για το λόγο αυτό , δεδομένου του περιστατικού, το ΔΣ του συλλόγου μας συγκαλεσε έκτακτη γενική συνέλευση την 12η Φεβρουαρίου 2020, κατά την οποία οι γονείς και το ΔΣ του συλλόγου αποφασίσαμε ότι ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεσα συγκεκριμένες ενέργειες από τους αρμόδιους φορείς που αφορούν στα παρακάτω:

  • Διαχωρισμός προαυλίου γυμνασίου λυκείου
  • Τοποθέτηση μόνιμου φύλακα
  • Καθημερινή παρουσία ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού (ΕΔΕΑΥ).
  • Και γενικά τη λήψη όλων των μέτρων που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας(bullying).

Πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι γονείς μαθητές και εκπαιδευτικοί ΕΝΕΡΓΑ να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση να σταθούμε απέναντι στα φαινόμενα ενδοσχολικής βίας που δυστυχώς δεν εμφανίζονται μόνο στο δικό μας σχολείο.