Ανακοίνωση «Πρώτη Φορά Καισαριανής» για επαναλειτουργία Δημοτικών-Νηπιαγωγείων και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Καισαριανής

Print Friendly, PDF & Email

 

Στο Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που συγκάλεσε η Δημοτική Αρχή του κ. Βοσκόπουλου την Παρασκευή 20 του μηνός στις 7 το απόγευμα με θέμα: “Ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τα μέτρα και τις ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού του Covid-19 και την επαναλειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των παιδικών -βρεφικών σταθμών” αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά η προχειρότητα με την οποία η δημοτική αρχή προσπαθεί να διαχειριστεί σοβαρά θέματα που αφορούν στη δημόσια υγεία και ειδικότερα των παιδιών μας.

Καθ όλη τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η δημοτική αρχή ‘αυτοσχεδίαζε” καταργώντας ουσιαστικά τη συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων σε σοβαρές αποφάσεις της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της, σε τοπικό ιδιαιτέρως επίπεδο.

Παρά τις προτροπές της παράταξής μας για τη σύγκλιση του ΣΤΟΠΠ (Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας) που θα μπορούσε να δημιουργήσει “Επιχειρησιακό Σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και της κρίσης” προσαρμοσμένο στις ανάγκες της πόλης μας, αυτό δεν έγινε ποτέ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δε λειτούργησε για πολύ καιρό και η κάθε παράταξη επέδειξε την αλληλεγγύη της στους συμπολίτες μας με κάθε πρόσφορο τρόπο. Το ίδιο έκαναν και πολλοί κάτοικοι και επιχειρηματίες της Καισαριανής. Δε λειτουργούν όμως έτσι οι “συντεταγμένες πολιτείες….

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ακούσαμε δια στόματος του αρμόδιου Αντιδημάρχου Κ. Κιτσέλλη, ότι ο Δήμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε όσα το κράτος ζητά για το άνοιγμα των σχολείων και ότι δεν εστάλησαν έγκαιρα οι οδηγίες από τον Ε.Ο.Δ.Υ. Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 ανοίγουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης και ο Δήμος Καισαριανής είναι απροετοίμαστος να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες καθαριότητας των σχολικών κτιρίων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Η δημοτική μας Παράταξη προτείνει και διεκδικεί:

1. Την άμεση μονιμοποίηση των σχολικών και άλλων καθαριστριών που καλούνται να σηκώσουν ένα” μεγάλο βάρος”, βιώνοντας εργασιακό μεσαίωνα.

2. Την άμεση πρόσληψη επιπλέον καθαριστριών που θα βοηθήσουν στην καλύτερη καθαριότητα των χώρων που βρίσκονται τα παιδιά μας

3. Την επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών με επιπλέον χρηματικά ποσά, για να λειτουργήσουν με τον καλύτερο τρόπο
τα δημόσια σχολεία.

4. Να διατεθεί ένα μεγάλο ποσό από την επιχορήγηση των 164.085 ευρώ, για την παιδεία στην Καισαριανή.

5. Την παροχή από τον Δήμο, όλων των απαραίτητων ειδών καθαριότητας και απολύμανσης των σχολικών συγκροτημάτων και των Σταθμών, καθώς και των Μέσων Ατομικής Προστασίας των εργαζομένων.

6. Τον άμεσο έλεγχο, με τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ, όλου του σχολικού και βοηθητικού προσωπικού.

7. Την πλήρη απαλλαγή από τα τροφεία όλων των γονέων που έχουν παιδιά στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς, από το μήνα Μάρτιο μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

8. Την πρόσληψη ειδικών επιστημόνων, σε μόνιμη βάση στα σχολεία και τους Παιδικούς Σταθμούς μας, που θα βοηθούν τα παιδιά, τις οικογένειές τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό, στη διαχείριση της κρίσης και των επιπτώσεών της.

  9. Την πρόσληψη ειδικών επιστημόνων, σε μόνιμη βάση στα σχολεία και τους Παιδικούς Σταθμούς μας, που θα βοηθούν τα παιδιά, τις οικογένειές τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό, στη διαχείριση της κρίσης και των επιπτώσεών της.

θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας.

Τους το οφείλουμε!

 

     Δελτίο Τύπου δημοτικής παράταξης  Μπεττίνας Γραφίδου «Πρώτη Φορά Καισαριανή»