ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ 1ΟΥ ΓΕΛ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: «Λέτε ψέματα»

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Στιγμιότυπο από τη συμμετοχή των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Καισαριανής στο μαθητικό συλλαλητήριο της 24ης Σεπτέμβρη για την παιδεία. Πηγή φωτό: mathites.gr

 

Το πρωί της Τρίτης 22/09 αναρτήθηκε ένα άρθρο από τον δήμο της Καισαριανής το οποίο μεταφέρει τα «δυσάρεστα νέα» της περιοχής μας. Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο αναφέρεται σε μαρτυρίες γονέων οι οποίοι τάχα έκαναν καταγγελία πως κομματικά φερέφωνα παρακινούν τους μαθητές/τριες να αρνηθούν να εισέλθουν στο μάθημα και να προχωρήσουν σε αποχή ή κατάληψη.

Προβληματισμένοι και εμείς λόγω των ψευδών κατηγοριών, απευθυνθήκαμε στον αντιδήμαρχο Παιδείας, κο Κιτσέλλη. Με μόνο μας μέσο το διάλογο μιλήσαμε ανοιχτά για τα προβλήματα του σχολείου μας, για τη βελτίωση του, τα αιτήματα και τις προτάσεις μας και φυσικά για τη διαγραφή του άρθρου. Ο κος Κιτσέλλης μας διαβεβαίωσε ότι θα φροντίσει για την απόσυρση του άρθρου, αντικαθιστώντας το με ένα που λέει την αλήθεια.

Απ’ότι φαίνεται όμως ήταν αερολογίες και ζούσαμε μέσα σε ψευδαισθήσεις, διότι ο κος Κιτσέλλης και οι συνεργάτες του, κυρίως ο δήμαρχος κος Βοσκόπουλος, δεν έχουν καμία διάθεση να παραδεχτούν ότι με συκοφαντίες παραπλανούν τους δημότες της Καισαριανής. Πότε ακριβώς κομματικά φερέφωνα παρότρυναν τους μαθητές σε αποχή και κατάληψη; Ποιοί γονείς αναφέρθηκαν σε τέτοια περιστατικά; Πώς ακριβώς προσπαθεί η δημοτική αρχή να στηρίξει τα σχολεία μας;

Σας ρωτάμε λοιπόν, πιστεύετε ότι εμείς δεν έχουμε κριτική η σκέψη;

Πιστεύετε ότι εμείς είμαστε τα πιόνια του καθενός;

Πιστεύετε ότι είμαστε άβουλα πλάσματα;

Πιστεύετε ότι εμείς, σχεδόν ενήλικοι κάποιοι, δεν μπορούμε να έχουμε δικιές μας απόψεις;  Πιστεύετε ότι δεν θα αντιδρούσαμε σε αυτά τα προσβλητικά ψέματα  για εμάς; Εάν πιστεύετε κάτι τέτοιο κάνετε λάθος, διαθέτετε πολύ μεγάλη φαντασία εάν νομίζετε πως με αυτά τα ψέματα θα σαμποτάρετε τους μαθητικούς αγώνες, με τη δημοτική αρχή, αντί να μας βοηθά να υποστηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης.

Παλεύουμε καθημερινά εμείς οι ίδιοι οι μαθητές για μια καλύτερη παιδεία ,για ένα καλύτερο μέλλον και δεν δεχόμαστε να μας υποβαθμίζετε έτσι για δικά σας συμφέροντα. Καθημερινά ερχόμαστε  αντιμέτωποι με ένα βαθμοθηρικό εκπαιδευτικό σύστημα χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να εκφραστούμε, να δημιουργήσουμε, να ανακαλύψουμε τις κλίσεις  μας και τον χαρακτήρα μας, χωρίς ίχνος ανθρωπιστικής παιδείας και αντί να τα βάζετε με την κυβέρνηση και τους εαυτούς σας που οδηγούν την νέα γενιά σε ένα τέτοιο απάνθρωπο μονοπάτι, βγάζετε ψεύτικες ανακοινώσεις. Ναι, πολλά σχολεία οδηγούνται στην ακραία λύση που είναι η κατάληψη  και αυτό συμβαίνει γιατί ο δήμος, το κράτος,  αγνοούν παντελώς τα αιτήματά μας. Δεν ευθύνεται κανένα κόμμα , ευθύνεται η δικιά σας ανευθυνότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και η αδιαφορία σας για αυτά Είμαστε θύματα των δικών σας επιλογών! Καταστρέφετε τη μόρφωσή μας και το μέλλον μας!
Δεν είμαστε απλά παιδάκια που υπακούουν σε εντολές, αρχίστε να μας βλέπετε ως άτομα με φωνή. Η γενιά που βασίζεστε να αλλάξει αυτός ο άθλιος τόπος, αυτή η άθλια παιδεία. Η επόμενη γενιά που ψηφίζει. Πρέπει να μάθετε να μας ακούτε, γιατί τα «παιδιά» γίνεστε εσείς.