ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ για την επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών και τις εξαγγελίες του

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καισαριανής και τέως δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος

 

Για δεύτερη φορά μέσα στο μήνα η πόλη της Καισαριανής γίνεται ντεκόρ στα επικοινωνιακά σόου του Υπουργείου Εσωτερικών και την προσπάθεια της κυβέρνησης να «ξεπλύνει» την πολιτική της, αποπροσανατολίζοντας από τα εκρηκτικά λαϊκά προβλήματα που βγαίνουν στο προσκήνιο.

Έτσι μετά τις θριαμβολογίες του κου Θεωδορικάκου μπροστά στους χρωματιστούς τσίγκους όπου στοιβάζονται νήπια σε 25αρια και 27αρια τμήματα, στο «πλάνο» μπήκε ο ιερός χώρος του Σκοπευτηρίου. Όχι βέβαια για να αναδείξει το συμβολισμό και την πραγματική ιστορική κληρονομιά του, αλλά για να τη παραχαράξει και έτσι να τη χρησιμοποιήσει για την «ενότητα της υποταγής» που χρειάζεται.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που στήνεται τέτοιο σκηνικό στην πόλη μας. Ανάλογες εικόνες είδαμε και με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που προηγήθηκαν.

Και η σημερινή κυβέρνηση θέλει να εμφανίζεται ως τιμητής του «Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς», την ώρα που προχωράει στους νέους μισθούς των 200€, που προετοιμάζει μαζικούς πλειστηριασμούς στις λαϊκές κατοικίες, που θυσιάζει τη ζωή του λαού για να μην θιγεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων, που επιτίθεται στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και κυνηγάει άγρια τους μαθητές που αγωνίζονται!

Πρόθυμος «ξεναγός», ο Δήμαρχος κος Βοσκόπουλος, που έχει με τη σειρά του δώσει διαπιστευτήρια στη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής, αποκηρύσσοντας κάθε διεκδίκηση, προωθώντας την ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και υποδεχόμενος τους γονείς των νηπίων με αστυνομικές δυνάμεις. Που ενοχλείται από την ΕΑΜική ταυτότητα του Μουσείου και με κάθε ευκαιρία αναμασά τη συκοφαντία ότι οι αγωνιστές έχτιζαν … προσωπικές καριέρες.

Τι πραγματικά ισχύει για τις εξαγγελίες του Υπουργού.

· Το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» αφορά όλους τους δήμους και δεν είναι ένα ειδικό δώρο της ΝΔ για την πόλη μας. Το πρόγραμμα θα διαχειριστεί 2.5 δις€, χρήματα του λαού, με τον κύριο όγκο να κατευθύνεται για τη λεγόμενη «επανεκκίνηση της οικονομίας», προσανατολισμένη στις προτεραιότητες της ΕΕ για την πράσινη ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, την τουριστική ανάπτυξη κ.λπ.

·  Το «Πάρκο Ελευθερίας» είναι σήμερα ανοιχτό στο λαό, γιατί αυτός ο ίδιος πάλεψε για δεκαετίες για αυτό, με διαμαρτυρίες, εκδηλώσεις, καταλήψεις, δικαστικούς αγώνες, κόντρα στη νομιμότητα. Έτσι, κατοχυρώθηκε βήμα – βήμα ο χαρακτήρας του χώρου στην πράξη. Στήθηκε το Μνημείο των εκτελεσμένων, διαμορφώθηκαν αθλητικές εγκαταστάσεις, χτίστηκαν τα σχολεία της πόλης, ανακαινίστηκε το νεοκλασικό κτίριο που στεγάζει το Μουσείο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης. Δεν θα υπήρχε Πάρκο για να προχωρήσει η ανάπλαση του, αν ο λαός της πόλης και οι δημοτικές αρχές που προηγήθηκαν, προεξέχοντος του δημάρχου Π. Μακρή,  ακολουθούσαν τη λογική του σημερινού δημάρχου, να τα έχει καλά με την εκάστοτε κυβέρνηση.

· Στην ίδια ρώτα και η δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης που δεν υιοθέτησε το 2016 ούτε τη λύση της κατάτμησης του Σκοπευτηρίου σε δημόσιο τμήμα και σε ιδιοκτησία της Πανελλήνια Σκοπευτική Εταιρεία (ΠΣΕ), ούτε τη λύση της αποζημίωσης της, πρόταση των τότε δημοτικών συμβούλων Ιωαννίδη και Βοσκόπουλου. Αντίθετα και μετά από μεγάλες πιέσεις, ολόκληρη η έκταση αποδόθηκε στο Δήμο Καισαριανής το Σεπτέμβρη του 2016 και ξηλώθηκε οριστικά η ΠΣΕ από το χώρο με τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

· Ακολούθησε Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που καθόρισε το σχέδιο Ανάπλασης του χώρου. Βάσει αυτής υπογράφηκε στις 22.2.2018 προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής, ύψους 190.000€ για τις απαιτούμενες μελέτες και με δέσμευση το σύνολο των προτεινόμενων παρεμβάσεων να χρηματοδοτηθεί.

Το σύνολο των έργων που εξήγγειλε ο Υπουργός την προηγούμενη εβδομάδα, αποτελεί αντιγραφή αυτής της μελέτης.

· Αντίστοιχα τα σχέδια για την ανάπλαση της Πλατείας «Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή», ήταν στις προτεραιότητες της Λαϊκής Συσπείρωσης, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την σύνταξη των μελετών.

Αυτή είναι η αλήθεια, που δεν μπορεί να κρύψει η επικοινωνιακή τακτική του Υπουργείου και της δημοτικής αρχής του κου Βοσκόπουλου.