ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Print Friendly, PDF & Email

Σε σχέση με την πολεμική που δημιουργήθηκε μετά την κυκλοφορία της ειδικής έκδοσης Καισαριανής της Επικοινωνίας με αφιέρωμα στην υποψήφια δήμαρχο Καισαριανής Μπεττίνα Γραφίδου, θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής.

Η Επικοινωνία έχει φιλοξενήσει πολλές και διαφορετικές απόψεις υποψηφίων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η υποψήφια δήμαρχος ζήτησε από την «Επικοινωνία» και τον εκδότη της, να υπάρξει μια ειδική έκδοση για τη φιλοξενία των θέσεων της, αναλαμβάνοντας η ίδια το σχετικό κόστος, συμπεριλαμβανομένης της εκτύπωσης και διανομής. Στο πλαίσιο αυτό, η υποψήφια δήμαρχος συμπεριέλαβε και δύο γελοιογραφίες της επιλογής της. Τα κείμενα στις παραπάνω γελοιογραφίες αναπαράγουν κριτική της κυρίας Γραφίδου που έκανε σε δημόσιες ομιλίες της για υποψήφιους άλλων παρατάξεων.

Οι θέσεις που παρουσιάζονται στη συγκεκριμένη ειδική έκδοση, συμπεριλαμβανομένων των σατυρικών γελοιογραφιών, είναι συνεπώς οι θέσεις της υποψήφιας δημάρχου και δεν δεσμεύουν τους συντελεστές της εφημερίδας, έστω και αν υπήρξε συναίνεση του εκδότη για την κυκλοφορία μίας τέτοιας ειδικής έκδοσης. Για τον παραπάνω λόγο, τα κείμενα, δεν φέρουν υπογραφή εκδότη ή αρχισυντάκτη, όπως ισχύει για παράδειγμα, στο Editorial των κανονικών εκδόσεων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί τέτοια έκδοση στην Καισαριανή. Στις δημοτικές εκλογές του 2019, η κυρία Γραφίδου είχε συμφωνήσει με άλλη τοπική εφημερίδα, την κυκλοφορία αντίστοιχης ειδικής έκδοσης με προβολή των θέσεων της ως υποψήφιας δημάρχου και επικεφαλής δημοτικής παράταξης.