Άμεση απομάκρυνση των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας ζητάει ο Βουλευτής Βασίλης Σπανάκης

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεση απομάκρυνση των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας από τον Δήμο Γλυφάδας, ζητάει ο Βουλευτής Βασίλης Σπανάκης

Την άμεση απομάκρυνση των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας από τον Δήμο Γλυφάδας ζητάει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο τομέα της Αθήνας Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης με Αναφορά που υπέβαλε σήμερα στη Βουλή προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών & Μεταφορών.

Ο κ. Σπανάκης κατέθεσε «το από 2/10/2020 Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας, με το οποίο δηλώνεται η βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απομάκρυνση των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Στο Ψήφισμα, αναφέρονται οι προσπάθειες που διαχρονικά έχουν πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Γλυφάδας για την απομάκρυνση όλων των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που έχουν τοποθετηθεί αυθαίρετα και παράνομα και τονίζεται πως «η Δημόσια Υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο αγαθό».

Ο Βουλευτής του Νότιου τομέα της Αθήνας τονίζει ότι «το θέμα της τοποθέτησης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός κατοικημένων περιοχών, απασχολεί συχνά κατοίκους και φορείς καθώς υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας και προστασίας της υγείας από την έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Τα κυριότερα ζητήματα που προκύπτουν κατά την τοποθέτηση κάποιας κεραίας κινητής τηλεφωνίας είναι: αν έχει άδεια από την Ε.Ε.Τ.Τ., αν πληρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι, αν τηρούνται τα όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού στην ηλεκτρονική ακτινοβολία, αν τηρούνται οι αποστάσεις που ορίζει η νομοθεσία για την τοποθέτηση κοντά σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία και γηροκομεία» και απευθυνόμενος στους Υπουργούς καταλήγει:

«Παρακαλώ για τις άμεσες δικές σας ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας για την επίλυση του ανωτέρω ζητήματος».