Αγιασμός των υδάτων στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο και στον Άγιο Γεώργιο

Print Friendly, PDF & Email

 

Με λαμπρότητα, επισημότητα αλλά και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορωνοϊού, τελέστηκε σήμερα ο καθιερωμένος Αγιασμός των Υδάτων στον Δήμο Ζωγράφου. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο, παρουσία του Δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα, των Αντιδημάρχων, των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, των Δημοτικών Συμβούλων και πολλών δημοτών.

 

Η ρίψη του Τιμίου Σταυρού έγινε από τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου πάτερ Βενέδικτο, με τους μικρούς αθλητές των κολυμβητικών συλλόγων του Ιλισιακού και του Ποσειδώνα Ιλισίων, να βουτούν στην πισίνα για να τον πιάσουν. Η ρίψη, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε δύο φορές ώστε να έχουν περισσότεροι κολυμβητές την ευκαιρία να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, με τους αθλητές της προαγωνιστικής ομάδας του Ποσειδώνα Ιλισίων Αιμιλία Αλεξίου και Μιχάλη Αντωνίου να τον ανασύρουν πρώτοι.

 

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας δώρισε στους μικρούς αθλητές αναμνηστικά φυλακτά και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Ακολούθησε κέρασμα και ανταλλαγή ευχών στην κλειστή αίθουσα του κολυμβητηρίου.

 

Νωρίτερα, ο κ. Θώδας είχε παραστεί στη Θεία Λειτουργία και στον Αγιασμό των Υδάτων στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Παρόντες επίσης ήταν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αναστασία Μπότου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και Αναπληρωτής Δήμαρχος Θεόδωρος Μετικαρίδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Λεωνίδας Κουφός, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της ΜΑΞΙΑΔΗΖ Άγης Παπακωνσταντίνου, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού και πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Λάμπρος Γούμενος, ενώ ο Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολιτών, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Λάμπρος Καλαρρύτης εκπροσώπησε τη Διοίκηση στον Αγιασμό των υδάτων που τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Γερασίμου.