Με αφορμή την επαίσχυντη «ανυπόγραφη» ανακοίνωση της Διοίκησης του Δήμου Ζωγράφου θέλω να επισημάνω τα εξής:

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την επαίσχυντη «ανυπόγραφη» ανακοίνωση της Διοίκησης του Δήμου Ζωγράφου θέλω να επισημάνω τα εξής:

1. Είναι αθέμιτο να χρησιμοποιείτε την επίσημη σελίδα του Δήμου Ζωγράφου για να στοχοποιείτε με ψέματα επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων. Το site και τα social media του Δήμου ανήκουν στο Δήμο και όχι στην παράταξη που διοικεί. Αλήθεια ποιος υπογράφει το κείμενο της ανακοίνωσης;

2. Στην ανακοίνωσή σας λέτε ότι η πλατφόρμα της ΚΕΔΕ ανέβηκε στις 29/12/2020. ΨΕΜΑ.

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ που αφορά την απαλλαγή δημοτικών τελών των πληγέντων επιχειρήσεων παρουσιάστηκε σε όλους τους Δήμους στις 30 Σεπτεμβρίου και κοινοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου. Συνεπώς, η πλατφόρμα υπάρχει πάνω από 3 μήνες.

3. Περιαυτολογείτε ότι ο Δήμος Ζωγράφου είναι από τους 7 Δήμους της Αττικής που έχουν ήδη ενταχθεί στην πλατφόρμα για την απαλλαγή των δημοτικών τελών. ΨΕΜΑ.

Ο Δήμος Ζωγράφου είναι από τους τελευταίους Δήμους στην Αττική που ακόμα καθυστερεί να ξεκινήσει με οργανωμένο τρόπο την διαδικασία, μέσω της οποίας οι επιχειρήσεις θα αιτούνται απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη. Πολλοί Δήμοι έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2020 δημιουργώντας δική τους ηλεκτρονική πλατφόρμα. Αναφέρω τους εξής: Δήμος Αθηναίων, Δήμος Παπάγου – Χολαργού, Δήμος Βύρωνα, Δήμος Ηλιούπολης, Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Δήμος Νέας Σμύρνης, Δήμος Αγίου Δημητρίου και πολλοί άλλοι. Ο Δήμος Ζωγράφου παραμένει ουραγός στις εξελίξεις.

4. Στις αρχές Απριλίου του 2020 ο Δήμος Αθηναίων προσέφερε δωρεάν σε όλους τους Δήμους της χώρας την ηλεκτρονική αυτή υπηρεσία για την υποβολή αίτησης απαλλαγής δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική κρίση. Τι έκανε ο Δήμος Ζωγράφου; Γιατί δεν δείξατε άμεσα αντανακλαστικά για να αξιοποιήσετε αυτή την υπηρεσία δωρεάν εδώ και 10 μήνες;

5. Πρόσφατα ως Διοίκηση ανακοινώσατε νέα πλατφόρμα μέσω της οποίας οι δημότες μπορούν να εξοφλούν τις οφειλές τους προς το Δήμο. Η ψηφιακή πλατφόρμα για την είσπραξη χρημάτων λειτουργεί κανονικά, αλλά για την απαλλαγή των επιχειρήσεων από την καταβολή δημοτικών τελών καθυστερεί να λειτουργήσει…

6. Τέλος, να σας θυμίσουμε πως από αρχές Μαΐου 2020 σας προτείναμε 2 λύσεις για την άμεση υποβολή αιτήσεων από τους επαγγελματίες του Δήμου μας. Αφού δεν τοποθετείτε στη Διοίκηση του Δήμου ανθρώπους με γνώσεις και εμπειρία, αλλά σύμφωνα με μικροπολιτικά κριτήρια, τουλάχιστον ακούστε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης.

Κ. Θώδα είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι με την «εκτός τόπου και χρόνου» ανακοίνωσή σας θέλετε ως Διοίκηση να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Θέτουμε στην κρίση των πολιτών τα ψέματα που λέτε και που προσβάλουν την κοινή λογική.

Στα ψέματά σας θα απαντάμε με αλήθειες και σε όσους έσπευσαν να μας κουνήσουν το δάκτυλο, παρασυρμένοι από τον οίστρο της εξουσίας, θα απαντάμε με τη συνέπεια στις πράξεις μας.

ΥΓ: Κύριε Θώδα δεν είναι ανάγκη να λέτε από τώρα ψέματα. Οι εκλογές αργούν ακόμα…

Παπαναστασόπουλος Κωστής
Επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης «Αγαπώ Ζωγράφου»