Βύρωνας – Ολοκληρώθηκε το 35ο Παιδικό – Νεανικό Φεστιβάλ

Print Friendly, PDF & Email

Ολοκληρώθηκε το 35ο Παιδικό – Νεανικό Φεστιβάλ του Δήμου Βύρωνα

Σε μια όμορφη ατμόσφαιρα γεμάτη κέφι και νεανικό ενθουσιασμό, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 στην ανακαινισμένη αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου “Νέα Ελβετία”, η τελετή Λήξης του 35ου Παιδικού-Νεανικού Φεστιβάλ του Δήμου μας με τίτλο “εμείς που λες όλα τα φτιάχνουμε στο φως”.

Η τελετή λήξης ήταν ανάλογη του κλίματος που υπήρχε σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, που η συμμετοχή των σχολείων ήταν πολύ μεγάλη, ιδιαίτερα ύστερα από τα τρία χρόνια απουσίας του θεσμού εξαιτίας της πανδημίας.

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε και να θαυμάσουμε τα παιδιά μας σε μια σειρά εξαιρετικών εκδηλώσεων, καθώς επίσης και να μοιραστούμε τις σκέψεις τους και να αφουγκραστούμε τις ανάγκες τους.

 

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης στο χαιρετισμό του για τη λήξη του Φεστιβάλ, ανέφερε: “Έπειτα από δύο σχεδόν εβδομάδες, το 35ο Παιδικό και Νεανικό μας Φεστιβάλ φτάνει σήμερα στο τέλος του. Και φέτος όμως, επιτρέψτε μου να εκφράσω τον θαυμασμό μου προς όλους σας, για τις υπέροχες εκδηλώσεις και παραστάσεις που είδαμε! Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν σε όλους.

Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να πω που δεν τα είπα ήδη και στην έναρξη του φετινού Φεστιβάλ. Αυτή η γιορτή για τη δημιουργικότητα των παιδιών και των νέων, αυτή η γιορτή ελεύθερης έκφρασης και τέχνης, είναι ένας θεσμός που έχει κλέψει τις καρδιές όλων μας. Και για μένα, με την ιδιότητα του δημάρχου αλλά και του δημότη του Βύρωνα, το Παιδικό Φεστιβάλ κρατά μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.

Χαίρομαι τόσο πολύ που στην πόλη που αγαπάμε όλοι μας, τα παιδιά έχουν λόγο και θέση, έχουν με τον πλέον επίσημο τρόπο μια πολύτιμη διέξοδο για να ξεδιπλώσουν όλα τους τα ταλέντα, για να εκφράσουν όλα τους τα συναισθήματα, για να μάθουν να λειτουργούν και να πετυχαίνουν πράγματα στο πλαίσιο μιας ομάδας, που όλοι έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλον και το καλό του ενός, είναι καλό και για τους υπόλοιπους, για να βγει σωστό το αποτέλεσμα. Αυτές τις σκέψεις λοιπόν θα ήθελα να κρατήσετε από μένα, και μαζί τους θα ήθελα να κάνω και μία ακόμα επισήμανση.

Σήμερα, που είναι η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, είναι η γιορτή της μητέρας. Σήμερα, τιμούμε και γιορτάζουμε ίσως τα πλέον σημαντικά άτομα στη ζωή του καθενός μας. Είναι πάντοτε εκεί για εσάς, σας στηρίζουν σε κάθε σας βήμα, και στέκονται δίπλα σας σε οποιαδήποτε δυσάρεστη ή ευχάριστη στιγμή σας. Για να το πούμε και κάπως χιουμοριστικά, όπως έλεγε και ο Κίπλινγκ, ο Θεός δεν μπορεί να είναι πανταχού παρών, γι’αυτό έπλασε τις μητέρες.

Σε αυτή την όμορφη και συμβολική μέρα, ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν και στις ηρωίδες της καθημερινότητας που στέκονται πάντα στο πλευρό μας. Και μια ευχή και προτροπή, να αναγνωρίσει επιτέλους η πολιτεία ουσιαστικά το ρόλο της μητέρας και να προασπίσει τα δικαιώματά της στην κοινωνία και την εργασία. Και να ενισχύσει και τις παροχές και τα κίνητρα ώστε όσες γυναίκες το επιθυμούν, να μπορούν να γίνονται μητέρες χωρίς να σκέφτονται πώς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους, και να παρέχουν στα παιδιά τους όσα έχουν ανάγκη.

Κλείνοντας, για μία ακόμη φορά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εξαιρετική σας δουλειά, να ευχηθώ να είμαστε εδώ και τα επόμενα χρόνια με υγεία να παρακολουθήσουμε τις επόμενες εκδηλώσεις σας και να σας συγχαρώ για όσα και φέτος πετύχατε. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους λοιπόν!”

 Η ξεχωριστή βραδιά ολοκληρώθηκε με τη θεατρική παράσταση  “Black Out” του 3ου Λυκείου Βύρωνα!