Σχόλιο για την πρώτη ημέρα τηλεκπαίδευσης

0Shares

Σχόλιο για την πρώτη ημέρα τηλεκπαίδευσης
Πρώτη ημέρα τηλεκπαίδευσης – Βαθαίνουν οι ταξικές ανισότητες

Πρώτη μέρα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ μαθημάτων μέσω Τηλεδίασκεψης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) για Γυμνάσια και Λύκεια και τα αποτελέσματα δείχνουν την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

Σε όλα τα σχολεία υπήρχε πρόβλημα. Κάποιοι μαθητές δεν μπόρεσαν να μπουν καθόλου, κάποιοι μόνο την πρώτη ή τις δύο πρώτες ώρες και μετά το σύστημα… ΕΠΕΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ! Εδώ και 8 μήνες η κοροϊδία της Υπουργού πάει σύννεφο!

Την ίδια στιγμή γονείς και μαθητές προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στο σπίτι, για να έχουν πρόσβαση τα παιδιά στα μαθήματα αφού είτε οι συσκευές δεν επαρκούν (βλέπε και τηλεργασία), είτε δεν έχουν στην κατοχή τους συσκευές για να συνδεθούν, είτε γιατί η σύνδεσή τους στο διαδίκτυο δεν είναι επαρκής! Είναι πλέον αντιληπτό απ’ όλους ότι το ισότιμο δικαίωμα στην μόρφωση πάει στα σκουπίδια, αφού οι ταξικές ανισότητες βαθαίνουν ακόμα περισσότερο.

Οι Σύλλογοι Γονέων Γυμνασίων και Λυκείων καλούνται να σταθούν στο πλάι των γονέων, να παρέχουν συνεχή ενημέρωση με το τι συμβαίνει και ποια κατάσταση επικρατεί.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων βρίσκεται στη διάθεση κάθε Συλλόγου και κάθε γονέα ξεχωριστά ώστε να δέχεται ερωτήσεις ή παρατηρήσεις, με όλους τους τρόπους επικοινωνίας που παρέχει και έτσι να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί, με κάθε δυνατό τρόπο και σε συνεργασία και με την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:

Δωρεάν ηλεκτρονικά μέσα για την τηλεκπαίδευση με ευθύνη του κράτους μέσω των σχολείων σε όλους τους μαθητές. Καμιά καταγραφή απουσίας σε μαθητές που δεν έχουν τα μέσα να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση. Καμία διακοπή ρεύματος και internet που θα στερεί σε μαθητές τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αναβάθμιση του ΠΣΔ για να μπορούν με ουσιαστικούς όρους να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές στην εκπαιδευτική διαδικασία. Όχι στην αντιπαιδαγωγική μέθοδο της online μετάδοσης του μαθήματος που δεν διασφαλίζει τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών. Η τηλεκπαίδευση ως αναγκαίο μέτρο σ’ αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες και όχι ως μόνιμη επωδός δεν πρέπει να αποτελέσει μέτρο που θα επιτείνει ακόμα περισσότερο την ανισοτιμία στη μόρφωση των παιδιών μας.