1923 – 2023, 100 Χρόνια Αδούλωτη Καισαριανή

Print Friendly, PDF & Email

«1923 – 2023, 100 χρονια αδουλωτη Καισαριανη»

Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα από τον Μικρασιατικό Σύλλογο

Με τη  μαζική συμμετοχή κατοίκων στην παράσταση, ο Μικρασιατικός Σύλλογος κάνει πράξη το εγχείρημα «Θεάτρου στην Κοινότητα».

Με το ζωντανό μουσικό, θεατρικό, χορευτικό οδοιπορικό «1923 – 2023, 100 χρόνια αδούλωτη Καισαριανή» τίμησε τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής στις 26 Μάη. Ο χώρος του Σκοπευτηρίου Καισαριανής, πίσω από το Μουσείο της ΕAMικής Εθνικής Αντίστασης, ήταν κατάμεστος από κατοίκους της πόλης όλων των ηλικιών που παρακολούθησαν την σπουδαία εκδήλωση.

Μεταξύ άλλων έγινε αφήγηση κειμένων από τα βιβλία του Σπύρου Τζόκα «Κάποτε στην Καισαριανή» και του Γιάννη Τσιαντή «Χάραμα Καισαριανής». Τη σύνθεση των κειμένων και τη σκηνοθεσία της παράστασης υπέγραψε η Αγγελική Κασόλα. Στον ρόλο της Καισαριανής ήταν η Ειρήνη Μελά. Στην αφήγηση αποσπασμάτων από το βιβλίο του, «Χάραμα Καισαριανής», στο τραγούδι και στον μπαγλαμά ήταν ο Γιάννης Τσιαντής.

Συμμετείχαν στο τραγούδι: Βαγγέλης Κορακάκης, Βιβή Βουτσελά, Τάκης Κωνσταντακόπουλος, Κατερίνα Κατσίγιαννη. Επαιξαν οι μουσικοί: Στέλιος Βαρβέρης (ούτι, μπουζούκι), Νίκος Μουργελάς (κανονάκι), Κώστας Γεωργούλης (βιολί), Δημήτρης Παπαδάμης (ακορντεόν) και Νίκος Πρωτόπαπας (κιθάρα). Στην παράσταση πήραν μέρος ως «κάτοικοι της Καισαριανής» τα τμήματα χορωδίας, χορευτικού και θεάτρου του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής, σε ένα συλλογικό εγχείρημα «Θεάτρου στην Κοινότητα».