ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΝΣΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΑΤΡΑ ΒΡΑΧΩΝ – Ερώτημα για την ασφάλεια των θεατών του Φεστιβάλ

Print Friendly, PDF & Email

Ο επικεφαλής της παράταξης «Βύρωνας: Καθαρή Επιλογή» Παναγιώτης Κόνσουλας.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα της 22ης Μαΐου, ο Παναγιώτης Κόνσουλας υπενθύμισε, ότι το 2015 κατέθεσε γραπτή ερώτηση προς τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχαήλ Καραγιάννη, στην οποία δεν πήρε ποτέ απάντηση. Στην επιστολή του, ο κ. Κόνσουλας ζητούσε να ενημερωθεί αν έχει διενεργηθεί έλεγχος από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου ή κάποιου άλλου επίσημου αρμόδιου φορέα για τη στατικότατα και την ανθεκτικότητα των κερκίδων των θεάτρων Βράχων, προκειμένου να επιτευχθεί η ασφάλεια των πολιτών.

Σημειώνοντας ότι το στέλεχος της παράταξης Κόνσουλα, Ηλίας Βαλμάς, επανάφερε πρόσφατα το θέμα με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Καραγιάννης παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να βρει το αίτημα του 2015 και ζήτησε από τον κ. Κόνσουλα να καταθέσει καινούργιο δεσμευόμενος να απαντήσει γραπτώς εντός εβδομάδας.

Ο κ. Καραγιάννης υποστήριξε ότι γίνεται έλεγχος κάθε χρόνο όσον αφορά τη στατικότητα στους σωλήνες, στα υποστυλώματα ενώ αντικαθίστανται όσα καθίσματα φέρουν φθορά. Τόνισε ότι έχουν προγραμματιστεί εργασίες αποκατάστασης της περίφραξης στο πάνω μέρος των βράχων. Ωστόσο αναγνώρισε ότι θα μπορούσε να μπει ατσάλινο σύρμα από ένα σημείο μέχρι τα πάνω πρανή, τονίζοντας ότι μια τέτοια παρέμβαση θα ήταν δαπανηρή και θα άλλαζε την αισθητική του χώρου: «Εφόσον όμως η ασφάλεια είναι προτεραιότητα νομίζω ότι πρέπει να το εξετάσουμε και να αναζητήσουμε σχετική χρηματοδότηση». Ο κ. Κόνσουλας δήλωσε ότι θα καταθέσει γραπτώς και επικαιροποιημένο το αίτημα της παράταξής του.