“ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ” – Π. ΚΟΝΣΟΥΛΑΣ: «Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος δήμαρχος. Καλώ τις παρατάξεις να συνεργαστούν»

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

«Ήρθε η ώρα να σας ανακοινώσω ότι μετά από 16 χρόνια αυτοδιοικητικής δράσης δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα» τόνισε με συγκίνηση ο επικεφαλής της παράταξης «Βύρωνας Καθαρή Επιλογή» Παναγιώτης Κόνσουλας στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην κοπή πίτας της παράταξής του, στις 2 Φεβρουαρίου. «Αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να γίνει ανανέωση αλλά και ευρύτερη συστράτευση δυνάμεων, κυρίως από τον προοδευτικό χώρο, προκειμένου την επόμενη φορά να διεκδικήσουν με αξιώσεις τον Δήμο. Σύντομα θα γίνουν οι διαδικασίες ανάδειξης νέου υποψηφίου, τον οποίο θα στηρίξω ακόμη και με ενδεχομένη συμμετοχή μου σε ψηφοδέλτιο».

Ο επικεφαλής συνέχισε κάνοντας μια πρόταση-έκπληξη: «Ήρθε η ώρα να κάνουμε μια υπέρβαση, αν είναι δυνατόν και δύο και τρεις παρατάξεις να συνεργαστούν για το καλό του Βύρωνα. Τολμώ να κάνω και μια ανοικτή πρόταση και σε αυτούς που δεν είναι κοντά μας, ακόμα και στον κ. Σωτηρόπουλο, ο οποίος ξεκίνησε από τη δική μου παράταξη, να κάτσουμε και να συζητήσουμε όλοι μαζί τη συνεργασία των παρατάξεων μας με ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής το οποίο θα το στηρίξουμε ακόμη και με τη συμμετοχή μας σε ψηφοδέλτιο».

Ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης χαιρέτισε την εποικοδομητική στάση του κ. Κόνσουλα τονίζοντας ότι εφόσον εφαρμοστεί η απλή αναλογική για την εκλογή των δημοτικών αρχών, η συνεργασία πολλών παρατάξεων για τη διοίκηση του Δήμου θα είναι ιδιαίτερα αναγκαία. Ο επικεφαλής της «Νέας Εποχής Βύρωνα» Χρήστος Γωγος, τόνισε την εκτίμηση που έχει στο πρόσωπο του κ. Κόνσουλα ανεξάρτητα από πολιτικές διαφορές. Εκ μέρους της παράταξης «Μαζί για τον Βύρωνα» του Μίλτου Μπαντή, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κριατσιώτης υπογράμμισε την εμπειρία του κ. Κόνσουλα και ευχήθηκε να συνεχίσει να συμμετέχει στα κοινά για το καλό της πόλης.

Το «παρών» εκτός από τα στελέχη και τους φίλους της παράταξης, έδωσαν μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κόκκαλης, ο τ. αντιδήμαρχος Κώστας Ζούμπος, κ.α.