Αλέξη Σωτηρόπουλο για δήμαρχο Βύρωνα στηρίζει επίσημα ο Παναγιώτης Κόνσουλας

Print Friendly, PDF & Email

Ο επί 16 χρόνια δημοτικός σύμβουλους Βύρωνα και δύο φορές επικεφαλής της μείζονος δημοτικής αντιπολίτευσης Βύρωνα Παναγιώτης Κόνσουλας επιβεβαίωσε και επίσημα τις φήμες που τον ήθελαν να έχει έρθει κοντά στον επικεφαλής της «Δύναμη Ελπίδας» και υποψήφιο δήμαρχο Βύρωνα Αλέξη Σωτηρόπουλο.

Το κείμενο και η φωτογραφία που ανάρτησε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook,  ο Παναγιώτης Κόνσουλας, την Κυριακή 3 Μαρτίου, αποτελεί  ξεκάθαρη δήλωση στήριξης:

Με τον Αλέξη Σωτηρόπουλο περάσαμε μαζί τα 12 από τα 16 τελευταία χρόνια στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βύρωνα κάτω από την ίδια παράταξη «Βύρωνας Καθαρή Επιλογή» στην οποία ήμουν επικεφαλής και αυτό μου δίνει την σιγουριά και την δυνατότητα να γνωρίζω από πρώτο χέρι, τις δυνατότητες, την κατάρτιση και την αυτοδιοικητική του εμπειρία, βασικός λόγος για να είναι και η πρώτη μου επιλογή ως μια καθαρή και έντιμη αυτοδιοικητική υποψηφιότητα για Δήμαρχος Βύρωνα! Του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία!

 

Ο κ. Κόνσουλας δεν αρκέστηκε στο παραπάνω μήνυμα στήριξης αλλά ανέβασε προηγουμένως αποτέλεσμα έρευνας, μεταξύ 15 και 25 Φεβρουαρίου 2019, σε δείγμα 527 ατόμων, που φέρνει πρώτο τον Χρήστο Γώγο με 26,48% και δεύτερο τον Αλέξη Σωτηρόπουλο με 19,05% εκτοπίζοντας τον δήμαρχο Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη από τον δεύτερο γύρο(!) και αποκλείοντας παράλληλα τον Μίλτο Μπαντή.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της έρευνας, ο κ. Κόνσουλας δήλωσε: «Ζήτησα να μου το στείλουν και βέβαια αν όντως ισχύει κάποιος υποψήφιος έχει λάβει ένα πολύ μεγάλο δώρο στο Βύρωνα. Η κάλπη θα δείξει….»

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη συλλογικότητα  πολιτών Ενάργεια με εκπρόσωπο τον Νίκο Βρούτση και όχι από επίσημη εταιρία δημοσκοπήσεων, όπως πληροφορήθηκε η «Επικοινωνία Βύρωνα-Καισαριανής». Στάλθηκε στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αλλά δεν δημοσιεύθηκε από την Ενάργεια, η οποία έχει ως επίσημη ιστοσελίδα το Blog https://vironasipolimas.blogspot.com. Ο ίδιος ο κ. Βρούτσης, εκτιμά ότι η έρευνα έγινε με σοβαρότητα, κάνει λόγο για «φωτογραφία της στιγμής» που μπορεί να αλλάξει και αναφέρει ως παράδειγμα την ανοδική δυναμική της υποψήφιας δημάρχου Βασιλικής Σάρολα.

Η ανάρτηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ο κ. Κόνσουλας προτίμησε να τη διαγράψει. Η «Επικοινωνία Βύρωνα-Καισαριανής» ωστόσο κράτησε αντίγραφο:

Υπενθυμίζεται ότι στις δημοτικές εκλογές του 2014, ο Αλέξης Σωτηρόπουλος είχε λάβει το 11,65% των ψήφων και ο Παναγιώτης Κόνσουλας το 11,47%, με τις δύο παρατάξεις να θεωρούνται συγγενείς ιδεολογικά. Η επιτυχής απορρόφηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ψηφοφόρων του κ. Κόνσουλα στην παράταξη του κ. Σωτηρόπουλου, θα μπορούσε να εξασφαλίσει την παρουσία του στον δεύτερο γύρο καθώς το κρίσιμο όριο υπολογίζεται σε περίπου 20% των ψήφων.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014, οι τρεις πρώτοι στον α’ γύρο είχαν λάβει αντίστοιχα: Χρήστος Γώγος (24,64%), Γρηγόρης Κατωπόδης (22%) και Μίλτος Μπαντής (14,97%).