ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: Αποχαιρετισμός στον συνοδοιπόρο μας Μπάμπη Δρίζο

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Μπάμπης Δρίζος: «Τα δέντρα μοιάζουν με τους μοναχικούς ανθρώπους…»

«Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1953. Έκτοτε, μεγάλωσα και ζω στην Καισαριανή. Τα υπόλοιπα του βίου μου είναι ιδιωτική υπόθεση…»
Έτσι αυτοπαρουσιαζόταν ο Μπάμπης Δρίζος, ένας σεμνός άνθρωπος, εραστής της φωτογραφικής τέχνης και ενεργός πολίτης, ιδρυτής της Ομάδας Πολιτισμού Καισαριανής και στέλεχος της «Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής», που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή και κηδεύτηκε στην Καισαριανή στις 12 Απριλίου.

Στον αποχαιρετισμό της η Ομάδα Πολιτισμού Καισαριανής, της οποίας ο Μπάμπης Δρίζος υπήρξε από τους εμπνευστές της, σημειώνει:

«Σήμερα έφυγε από κοντά μας ο εμπνευστής και ιδρυτής της Ομάδας Πολιτισμού Καισαριανής, Μπάμπης Δρίζος. Σπουδαίος άνθρωπος με πολυεπίπεδη προσωπικότητα αφήνει παρακαταθήκη σε όλους εμάς τα έργα του. Οι ιδέες, η ευαισθησία και η αγάπη του για τον πολιτισμό θα μας συντροφεύουν σε όλη μας την πορεία…»

Στην ανακοίνωσή της, η Ομάδα Πολιτισμού Καισαριανής, υπενθυμίζει τα λόγια δηλώσεις του Καισαριανιώτη καλλιτέχνη:

”Τα δέντρα μοιάζουν με τους μοναχικούς ανθρώπους. Από το ταπεινό ρείκι έως την επιβλητική βελανιδιά κρατούν την ιστορία του τόπου όπου ρίζωσαν, εξιστορούν το μεγαλείο της επιβίωσης. Κόντρα στα στοιχεία της φύσης, την αγριότητα του πολιτισμού, διαθέτουν την περηφάνεια και την ευγένεια της ύπαρξης. Τα δέντρα είναι το ενδιαίτημα της υπομονής. Κουβαλούν τη μνήμη του χρόνου και του τόπου όπου ζουν. Διαθέτουν την ασίγαστη δύναμη κι αντοχή απέναντι στις αναπόφευκτες θύελλες: απλώνουν ρίζες, ανθίζουν και καρπίζουν. Είναι οι σιωπηλοί επιζώντες της αέναης μάχης στη φύση. Διαθέτουν μια ακαταμάχητη ομορφιά μες την απλότητά τους. Κι όσο τα προσέχεις τόσο ανακαλύπτεις την μοναδικότητα μέσα στην ομοιότητά τους. Κάποια, το ήθελε η στιγμή, υπήρξαν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άλλα εγγράφηκαν μέσα μου μετά από σπουδή κι ύστερα από πολλές επισκέψεις στην «κατοικία» τους. Όλα, όμως, με ακούμπησαν με τα κλαδιά τους σαν χέρι μητρικό.”

 

Δρίζος Μπάμπης

για τη φωτογραφική του έκθεση ”Δέντρα”(2017)