Νέα υποψήφια δήμαρχος Βύρωνα η Κατερίνα Στέφου με τον συνδυασμό «ΒΥΡΩΝΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ»

Print Friendly, PDF & Email

Η υποψηφιότητα της Κατερίνα Στέφου για τη δημαρχία του Βύρωνα και άλλων Βυρωνιωτών για το Δημοτικό Συμβούλιο γνωστοποιήθηκε στην τοπική κοινωνία με δελτίο τύπου του Πράσινου Κινήματος (ο πολιτικός φορέας από τον οποίο πήρε χρίσμα ο συνδυασμός της «Βύρωνας Πράσινος Δήμος»).  Ο ίδιος πολιτικός φορέας (http://greenmovement.gr ) δημοσίευσε το λογότυπο της νέας δημοτικής παράταξης και βιογραφικό της υποψήφιας δημάρχου. 

 

Το Πράσινο Κίνημα, ανακοίνωσε τα πρώτα οκτώ ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων για τον Δήμο Βύρωνα, που εμπλουτίζουν το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού  ΒΥΡΩΝΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ, με επικεφαλής την Κατερίνα Στέφου. Πρόκειται για τις κυρίες :

Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου – Γιατρό – Ογκολόγο

Εύα Σορίλου – Αισθητικό

Μαρία – Ιωάννα Τσουρεκά – Λογίστρια

Φανή Καρπενισιώτη – Ελεύθερη επαγγελματία

Χριστίνα Πουλιοπούλου – Λογίστρια

Και τους κυρίους :

Δημήτρη Γιαννόπουλο – Οικονομολόγο – Εκπαιδευτικό

Μανώλη Καπνιά – Προϊστάμενο της εταιρείας ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε.

Μιχάλη Γρηγορίου –  Οικονομολόγο – Λογιστής

(Στο αρχικό δελτίο Τύπου συμπεριλαμβάνονταν το όνομα του Παναγιώτη Τσαρούχα – γιατρού – Παθολόγου, ο οποίος τελικά δεν θα είναι υποψήφιος)

(Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του Πράσινου Κινήματος) η υποψήφια δήμαρχος Βύρωνα, Κατερίνα Στέφου δήλωσε τα εξής: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που άξιοι συνδημότες μου, με εμπιστεύθηκαν και με τίμησαν με τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής μας πρωτοβουλίας  ΒΥΡΩΝΑΣ – ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ. Πρόκειται για νέα, άφθαρτα άτομα, με οικολογική συνείδηση και αρχές, με αγωνιστική διάθεση για να αλλάξουν το πρόσωπο της Πόλη μας. Μοιραζόμαστε το κοινό όραμα για τον Δήμο μας που συμπυκνώνεται στο να γίνει πιο ανθρώπινος, πιο καθαρός, πιο εύρωστος και κυρίως πιο φιλόξενος για τους δημότες του, από το Κέντρο μέχρι και την τελευταία γειτονιά. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι εμψυχωτικά και αισιόδοξα, είμαστε σε μια πολύ καλή για τις εκλογές του Μαΐου και συνεχίζουμε τις διαβουλεύσεις με τους πολίτες του Βύρωνα,  ακούγοντας τα προβλήματα, τις ανησυχίες και τις προσδοκίες από τη νέα δημοτική αρχή. Προσωπικά παίρνω δύναμη από όλους όσοι με ενθαρρύνουν να συνεχίσω για να «νοικοκυρέψω» τον Δήμο μας. Σύντομα θα ανακοινωθεί και νέο πακέτο υποψηφίων δημοτικών συμβούλων Βύρωνα».

 

Βιογραφικό της Κατερίνα Στέφου  (Πηγή: Πράσινο Κίνημα)

 

Η Κατερίνα Στέφου γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας όπου πέρασε τα πρώτα της παιδικά χρόνια.

Στη συνέχεια, η οικογένειά της μετακόμισε στην Αθήνα, στην περιοχή του Βύρωνα όπου μεγάλωσε, σπούδασε και κατοικεί μέχρι και σήμερα.

Είναι μητέρα μίας κόρης, της ιατρού-ογκολόγου Αλεξάνδρας Γιαννοπούλου και του εκπαιδευτικού Δημήτρη Γιαννόπουλου, τα οποία μεγάλωσε και σπούδασε μόνη της.

Είναι μία μαχήτρια της ζωής, αυτοδημιούργητη, έντιμη και αποφασιστική γυναίκα και μια επιτυχημένη επαγγελματίας.

Με τη δυναμικότητα που τη διακρίνει και το δημιουργικό της πνεύμα, από τα 22 κιόλας χρόνια της ζωής της έγινε αντιπρόσωπος παιδικών ρούχων, ιδιοκτήτρια καταστήματος, με παιδικά ρούχα στον Βύρωνα, ενώ παράλληλα απασχολήθηκε ως σύμβουλος ζωής και περιουσίας για 5 χρόνια.

Σήμερα παραμένει ελεύθερη επαγγελματίας, στον χώρο της χονδρικής πώλησης παιδικών ρούχων, αντιπροσωπεύοντας επτά μεγάλες διεθνείς και ελληνικές εταιρείες.

Εξέλιξε τις γνώσεις της σε θέματα διοίκησης-οικονομίας και διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων μέσα από πολλά σεμινάρια και διαρκή κατάρτιση.

Διακρίνεται για την πολιτιστική της ευαισθησία κι ασχολείται ερασιτεχνικά με το σχέδιο και τη ζωγραφική, μετά από σχετικά μαθήματα που παρακολούθησε.

Είναι επίσης οπαδός του οικολογικού κινήματος, αγαπά την άσκηση και τον αθλητισμό, είναι σκιέρ και ερασιτέχνης αθλήτρια στίβου, αθλήτρια σκοποβολής και μέλος του Σκοπευτικού Συλλόγου «Τοξευτής».

Με τα κοινά, άρχισε να ασχολείται από νεαρή ηλικία, με διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο και στην καλυτέρευση της  ποιότητας ζωής του.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Πράσινου Κινήματος και κατέρχεται υποψήφια στον Δήμο Βύρωνα, στον τόπο που μεγάλωσε και γνωρίζει, άριστα, τα προβλήματα αλλά και τη δυναμική του για ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών-συνδημοτών της.

Όραμά της είναι να γίνει ο Βύρωνας μια πιο «πολιτισμένη», φιλική και καθαρή πόλη, με ήπια και βιώσιμη ανάπτυξη, για μία καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών, αξιοποιώντας με κάθε τρόπο τα εργαλεία και τις πολιτικές που προτείνει το Πράσινο Κίνημα, ώστε να συνεισφέρει στην Οικολογική-Πράσινη-Ψηφιακή μεταστροφή του Δήμου.