ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ – Ο Παναγιώτης Κόνσουλας ανέδειξε το θέμα στα κανάλια

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Ο Παναγιώτης Κόνσουλας έκανε δηλώσεις στην ΕΡΤ μπροστά στα σχολεία του Βύρωνα που η κυβέρνηση μεταβίβασε στο Υπερταμείο.

Πέρα από τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του θέματος της μεταβίβασης των ακινήτων του Δήμου Βύρωνα στο υπερταμείο είχε και ο επικεφαλής της παράταξης «Βύρωνας: Καθαρή Επιλογή»,  Παναγιώτης Κόνσουλας.

Ο κ. Κόνσουλας απέστειλε γραπτή ενημέρωση σε πλήθος ενημερωτικά sites, ενώ έκανε σχετικές δηλώσεις στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, στο τηλεοπτικό κανάλι Epsilon ακόμη και στην κρατική – και γνωστή για την φιλοκυβερνητική γραμμή της – ΕΡΤ. Στις δηλώσεις του, υποστήριξε ότι όλοι οι δήμαρχοι οφείλουν να ελέγξουν ποια ακίνητα του Δήμου τους περιλαμβάνονται στη λίστα των 10.119 ακινήτων του ΦΕΚ Β’ 2320/19-6-18: «Η δημόσια περιουσία είναι υποθηκευμένη για 99 χρόνια. Τι σχέση έχουν τα σχολεία των Δήμων να μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία; Δηλαδή αν δεν πάει καλά η αποπληρωμή των δανείων του κράτους θα έρθουμε εδώ αύριο (στα σχολεία) και θα δούμε να γίνεται ένα mall, επειδή πρέπει να το εκμεταλλευτεί το υπερταμείο;»

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις που εγκυμονεί η μεταβίβαση της περιουσίας των Δήμων, επικαλέστηκε το παράδειγμα του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης, όπου «ένα μεγάλο κτίριο είναι μισθωμένο σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Δόθηκε με εξώδικη διαδικασία η εντολή να περάσει το μίσθωμα στο υπερταμείο και να μην εισπράττει πλέον ο Δήμος το εισόδημα αυτό, το οποίο το διέθετε για ανάγκες των δημοτών του».

Όπως ανέφερε μετέπειτα, στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης όπου μεταβιβάστηκαν συνολικά 13 ακίνητα, συγκάλεσαν επίσης Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα. Ο κ. Κόνσουλας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τους χειρισμούς του δημάρχου Βύρωνα. Τόνισε ότι περίμενε πιο δυναμική αντίδραση και αναρωτήθηκε γιατί η δημοτική αρχή του Βύρωνα δεν κάλεσε τους νομικούς συμβούλους του Δήμου όταν υποχρεώθηκε να συγκαλέσει  έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στις 27 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, ο κ. Κόνσουλας ενημέρωσε για το θέμα που προέκυψε στο Δήμο Βύρωνα, βουλευτές του ΚΙΝΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ) οι οποίοι κατέθεσαν τροπολογία με την οποία ζητούν την ακύρωση των δυο ΦΕΚ μεταβίβασης.