Μήνυση δημάρχου Βύρωνα κατά των δραστών του ξυλοδαρμού των εργαζομένων στην Καθαριότητα

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Μήνυση κατά των δραστών της επίθεσης σε βάρος των δύο εργαζόμενων της καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα κατάθεσε ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης. Ειδικότερα, στη μήνυση που δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ επισημαίνεται ότι:


“Περί ώρα 06:30 το πρωί της 17ης-10-2019 και κατά τη διάρκεια της αποκομιδής απορριμμάτων το πλήρωμα του υπ’ αρ. ΚΗΙ-6525 απορριμματοφόρου αποτελούμενο από τους Σολδάτο Χρήστο, οδηγό και τους εργάτες καθαριότητας στην αποκομιδή, Πρωτονοτάριο Βασίλειο και Κακουλίδη Δημήτριο στην διασταύρωση των οδών Φωκαίας και Σ. Σαράφη, δέχθηκαν επίθεση από δύο (2) άγνωστους άνδρες προκαλώντας τους σωματικές βλάβες και μάλιστα ο εξ αυτών Κακουλίδης Δημήτριος μεταφέρθηκε χωρίς να έχει τις αισθήσεις του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ.
Μετά την επίθεση οι άγνωστοι δράστες επιβιβάστηκαν στο με πινακίδες κυκλοφορίας ΙΥΟ-7497 ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας Suzuki χρώματος μαύρου και απομακρύνθηκαν πριν προσέλθει το περιπολικό της Άμεσης Δράσης που είχε εντωμεταξύ κληθεί.
Από το γεγονός αυτό διεκόπη η κυκλοφορία στις οδούς Φωκαίας και Σ. Σαράφη τουλάχιστον για μια ώρα και μάλιστα σε χρόνο αυξημένης κυκλοφορίας.
Επίσης, διεκόπη η αποκομιδή των απορριμμάτων από το συνεργείο αυτό που εκτελούσε την υπηρεσία αποκομιδής ενώ προσέτρεξε στο σημείο και ο Επόπτης Καθαριότητας, Χαλβατζής Γεώργιος, αναγκαζόμενος να διακόψει κι εκείνος την υπηρεσία του ως προς τα λοιπά συνεργεία
καθαριότητας προκαλώντας περαιτέρω προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων όλου του Δήμου.
Για τις ως άνω παράνομες πράξεις των αγνώστων δραστών ο Δήμος Βύρωνα, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, μηνύει αυτούς και ζητεί την νόμιμη τιμωρία τους ως δραστών των αδικημάτων που τυποποιούνται στα άρθρα 308 παρ. 1 και 2, 290 παρ. 1 και 168 του Ποινικού Κώδικα.”

 

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A8%CE%A7%CE%A4%CE%A99%CE%95-%CE%A71%CE%99?inline=true