ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Καταγγέλλουμε στο λαό της Καισαριανής, στις οικογένειες των νεκρών, φυλακισμένων και βασανισμένων της ναζιστικής θηριωδίας τη θρασύδειλη εμφάνιση των απογόνων των ναζί στην Καισαριανή, με τη μορφή εμετικών αντικομμουνιστικών συνθημάτων που λέρωσαν τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Υμηττού.

Λίγα μέτρα από το μνημείο “των 7” της μάχης της Καισαριανής, στους πρόποδες του βουνού, διάλεξαν τα αποβράσματα της ιστορίας, η “σπορά των ηττημένων του 1945” για να βγουν απ΄τις τρύπες τους.

Οι εγκληματίες δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και χτυπάνε άνανδρα εργάτες και μετανάστες είναι τα μαντρόσκυλα της αστικής τάξης, ο ύπουλος τρομοκρατικός μηχανισμός του μεγάλου κεφαλαίου που χρησιμοποιείται εναντίον όσων αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Ένα τους νοιάζει: ο λαός στην εξαθλίωση και διαιρεμένος και τα κέρδη των μονοπωλίων σίγουρα και ιερά.

Χαφιέδες και κουκουλοφόροι ήταν και είναι οι νοσταλγοί του Χίτλερ, οι απόγονοι των ταγματασφαλητών και χιτών. Ο λαός δεν ξεχνά πως όταν κάποιοι φόραγαν κουκούλες και έστελναν στο εκτελεστικό απόσπασμα Έλληνες αγωνιστές, οι κομμουνιστές έδιναν τη ζωή τους για τη λευτεριά τη πατρίδας.

Έχουν σοβαρή πολιτική ευθύνη όσοι σήμερα ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού, όσοι υποκριτικά καλούν σε αντιφασιστικά μέτωπα ενώ συναγελάζονται μαζί τους σε επίσημες κρατικές και τοπικές εκδηλώσεις, όσοι αναπαράγουν τη θεωρία “των δύο άκρων” που επίσημα καθοδηγεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο καθυστερεί η δίκη της Χρυσής Αυγής. Έτσι αποθρασύνονται οι φασίστες.

Ο λαός της Καισαριανής γνωρίζει ιστορία. Η ηρωική ιστορία αυτού του τόπου που χαράχτηκε στους τοίχους του Σκοπευτηρίου, που ξεδιπλώνεται στο Μουσείο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης της πόλης μας είναι ποτισμένη με το αίμα των κομμουνιστών και δε λερώνεται με μαύρη μπογιά.

Το εθνικιστικό φασιστικό τους δηλητήριο να ξεβραστεί από κάθε σπίτι εργάτη και

βιοπαλαιστή. Οι φασίστες θα έχουν την ίδια τύχη με τους πολιτικούς τους προγόνους σε μία προς μία τις μάχες που έδωσε ο ΕΛΑΣ στα σοκάκια της Καισαριανής: ο λαός μας με την πάλη του θα τους απομονώσει, θα υψώσει τείχος και θα τους πετάξει έξω από τις γειτονιές μας και κάθε λαϊκή γειτονιά. Θα τους στείλει μια και καλή εκεί που ανήκουν: στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, μαζί με τα αφεντικά τους.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας 100 ολόκληρα χρόνια τώρα έχει αποδείξει πως δε λογαριάζει αγώνες και θυσίες όταν υπερασπίζεται το δίκιο του λαού. Δίνει όλες του τις δυνάμεις ώστε από το σκληρό ταξικό πόλεμο ενάντια στο κεφάλαιο να βγεί νικητής ο εργαζόμενος λαός.

Σ’ αυτό το δρόμο συνεχίζουμε.