ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Οι παλιοί φίλοι σμίγουν ξανά στην οδό Σμύρνης

0Shares
Print Friendly, PDF & Email


Τα χρήματα που περίσσεψαν από το ποσό που ξοδεύτηκε για τα έξοδα της γιορτής, διατέθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Γράφει η Σοφία Τριανταφύλλου
(omorfigeitonia.gr)

Οδός Σμύρνης, μια γειτονιά γεμάτη αγάπη, φιλία και καλοσύνη!

Στην οδό Σμύρνης, σ΄ένα από τα λίγα μικρασιάτικα προσφυγικά τετράγωνα που έχουν απομείνει στην Καισαριανή, με πρωτοβουλία του πρώην δημοτικού σύμβουλου Μίμη Βούρλου και του κ. Χάρη Καλλία, έσμιξαν στις αρχές Ιουνίου, μετά από πολλές δεκαετίες, παλιοί φίλοι και γείτονες, σε μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση και αναμνήσεις. Κάποιοι είχαν να βρεθούν χρόνια! -Βρε Αλέκο, ασπρίσαν τα μαλλιά σου! -Ε, κι εσένα βρε Κωστάκη εξαφανίστηκαν! Αγκαλιές, καλαμπούρια, και δάκρυα από παλιές γειτόνισσες που είχαν χρόνια να ειδωθούν!

Η 80χρονή κυρά – Μαρίτσα, φωνάζει τον 55άρη κύριο που περνάει από μπροστά της -Για έλα δω! εσύ δεν μου ‘χες σπάσει το τζάμι με τη μπάλα σου; Γελούν όλοι….

Σε λίγο φτάνουν οι μεζέδες και το κρασί, ποιός και πότε τα παράγγειλε; Ο Τάσος Μαστρογιάννης στέκεται στη μέση και μιλάει μέσα από την καρδιά του. Τα λόγια του αγγίζουν όλους όσους βρίσκονται εκεί …μιλάει για την Καισαριανή της φτώχειας αλλά όχι της μιζέριας, για την Καισαριανή της αγάπης και της συμπόνιας, γι αυτούς που “έφυγαν”, για τους γονείς τής δεκαετίας του ’50 που με σκληρή δουλειά κατάφεραν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους…

Ο κ. Βασίλης Δίζης, λέει: «Είναι σύναξη, συγκέντρωση, συνάθροιση και συναγωγή μαζί.Πνεύματα και σώματα και μνήμες ενός αιώνα, συναντήθηκαν σ’ αυτή την υπέροχη γωνιά του κόσμου.» Η ώρα περνά, κανείς δεν θέλει να φύγει…  Η ώρα πέρασε, φύγαν όλοι με την ευχή να ξαναβρεθούν και πάλι.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΑΔΟΣ «Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ»
Απολογισμός σύναξης

Η διοργανωτική επιτροπή της σύναξης των γειτόνων που πραγματοποιήθηκε την 1/6/2018 στην διασταύρωση των οδών Μανωλίδη και Σμύρνης συγκέντρωσε χρηματικές εισφορές των μελών της ομάδος «Η Γειτονιά μας» και των παρευρισκομένων γειτόνων συνολικά 360,00€. Για την κάλυψη των εξόδων φιλοξενίας 80 ατόμων, δαπάνησε 230,00€.
Το εναπομένων αδιάθετο υπόλοιπο των 130,00€ (360,00-230,00) ομόφωνα αποφάσισε η επιτροπή την διάθεσή του στο Σύλλογο «Το Χαμόγελο του παιδιού» την οποία πραγματοποίησε με την υπ αριθμό 79 5/6/2018 απόδειξη είσπραξης.
Στην επιτυχή διεξαγωγή της σύναξης των γειτόνων, συνέβαλαν καθοριστικά: Η προσφορά του Δήμου Καισαριανής σε τραπέζια και καθίσματα καθώς η επιμέλεια καθαρισμού του χώρου. Η φωτιστική κάλυψη από τον Κον Γιαννακό Γιάννη. Η σημαντική κάλυψη μεγάλου μέρους των προσφερομένων εδεσμάτων, από το μεζεδοπωλείο «Το Γνήσιο». Η προσφορά γλυκών από γείτονες καθώς και η συμμετοχή γυναικών μελών της ομάδος στην εξυπηρέτησης των παρευρισκομένων.

Για την διοργανωτική επιτροπή
Βούρλος Δημήτρης