Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ 2ου ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Είναι αδιαμφισβήτητη η εμπειρία και η καλή πρόθεση των εργαζομένων στους Παιδικούς σταθμούς το Δήμου μας, όπως και η ανάγκη της Κοινωνίας για δομές που θα στηρίζουν τούς εργαζομένους πολίτες μας.

Υπάρχουν όμως και τα «αλλά»…

Η δική μας αντίληψη είναι πώς δεν κλείνουμε τίποτα, δεν γκρεμίζουμε δομές , άν δεν έχουμε την εναλλακτική άμεσα. Δεν μπορούμε να στερούμε, με το σκεπτικό ότι θά…κάνουμε.

Δείτε τα πρόσφατα αποτελέσματα από την ανακατασκευή της ”ΕΡΓΑΝΗΣ” που ανακατασκευάζεται επί ΕΝΑ χρόνο και η νεολαία στερείται όσα της δόθηκαν το 2004.

Οι παιδικές αυλές το ίδιο.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι ο μόνος που άφησε δομές στην πόλη για τούς πολίτες,σκέφτηκε τους μικρούς της πολίτες φτιάχνοντας έναν υπερσύγχονο ιδιόκτητο Παιδικό Σταθμό και λειτούργησε και τον 2ο σεβόμενος την ανάγκη κάλυψης τού Δήμου λόγω της γεωγραφικής του ιδιομορφίας (Καρέας).

Δεν μπορώ να γνωρίζω τις λεπτομέρειες του σχεδίου για το οποίο θα κάνουμε ερώτηση στο Δημοτικό συμβούλιο, αλλά σίγουρα δεν γίνεται οικονομία κλίμακας καταργώντας αυτόν τον παιδικό σταθμό χωρίς εναλλακτική λύση. Οικονομία κλίμακας γίνεται όταν σεβόμαστε τα χρήματα που ξοδεύονται για δράσεις εντυπωσιασμού, βλέπε ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ «Φεστιβάλ μπύρας» για δεύτερη φορά που μας βάζει οικονομικά μέσα. Τα χρήματα που έδωσε πέρυσι και φέτος η δημοτική επιχείρηση θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα για τα παιδάκια που θα ταλαιπωρηθούν μοιραζόμενα σε άλλους παιδικούς σταθμούς. Εκτός…και άν, αυτή η δημοτική αρχή έχει άλλα σχέδια…

Μιλήσαμε και εμείς με οικογένειες κατοίκους και συλλογικότητες. Το αποτέλεσμα είναι:

1.Ο σταθμός δεν είχε μεγάλη ζήτηση.

2.Δεν είχε ζήτηση γιατί ΔΕΝ υπάρχει συγκοινωνία. Βλέπετε μας περίσσευαν τα λεωφορεία και τα χαρίσαμε, γιατί δεν μπορούσαμε να τα συντηρήσουμε. Ποιοί δεν μπορούσαν να τα συντηρήσουμε; «Εμείς ο ισχυρός Δήμος που έχει πλεόνασμα 3 εκατομμύρια ευρώ» κατά δήλωσή τους.

3.Η Διοίκηση σκέπτεται (ακούγεται),να ανοίξει μία αίθουσα στον 7ο,για εξυπηρέτηση των νηπίων του 2ου και αυτό γιατί ο 7ος έχει σχολικό αλλά που ΔΕΝ επαρκεί.

4.Τα Υπόλοιπα θα πάνε στον 1ο,3ο και στον 9ο ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΑ.

5. ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ (δημοσιογραφικές πληροφορίες), άνοιγμα Παιδικού στην Δήλου.

6.Το ότι δεν μπορεί να πάρει άδεια ο 2ος δεν είναι ακριβές. Είναι αβάσιμο γιατί κανένας σταθμός εκτός από τούς καινούργιους ΔΕΝ έχει, κάτι που ισχύει για όλη την χώρα.

Ένα είναι σίγουρο.

 

Το Σεπτέμβριο όλα τα νήπια ΠΡΕΠΕΙ να έχουν στέγη.

Αλλιώς θα μας βρούν ΑΠΕΝΑΝΤΙ.

 

Χρίστος Γώγος

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ.

 

Ο 2ος Παιδικός Σταθμός Βύρωνα που εγκαινιάστηκε το 2014, μετά την ανακαίνιση του κτιρίου.

 

Η Παιδική Χαρά μπροστά από το κτίριο του 2ου Παιδικού Σταθμού.