Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Print Friendly, PDF & Email

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Δευτέρα, 10 / 09 / 2018
Αριθ. Πρωτοκόλλου 23/2018

Αγαπητά μας παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί,

Ευχόμαστε σε όλους καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη. Καλωσορίσουμε ιδιαίτερα τα παιδιά των πρώτων τάξεων των σχολείων.

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά με αγωνίες, όνειρα, προβληματισμούς, προσδοκίες. Άλλη μια σχολική χρονιά, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι “όλα αρχίζουν κανονικά”. Άλλη μια φορά λέει ψέματα.

Αλήθεια:

Θα σταματήσουν να υπάρχουν κενά στα σχολεία; Τα σχολεία των παιδιών μας θα έχουν όλες τις απαραίτητες υποδομές; Τα σχολικά βιβλία θα σταματήσουν να μπερδεύουν τα παιδιά μας; Μήπως θα πάψει η ανάγκη να πληρώνουμε χρήματα για μια σειρά δραστηριότητες, για ξένη γλώσσα, για φροντιστήρια; Μετά και τις τελευταίες εξαγγελίες του κ. Γαβρόγλου για τις αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση( Νέο Λύκειο).

Φτάσαμε να θεωρούμε φυσιολογικό και δεδομένο το ότι κάθε χρόνο από τις αρχές του Σεπτέμβρη βγάζουμε μπλοκάκι και στυλό κι υπολογίζουμε τα έξοδα, το τι «μας παίρνει» να κάνουμε και τι όχι από εξωσχολικές δραστηριότητες… Κι όλα αυτά ενώ έρχονται νέα βάρη, ΕΝΦΙΑ, ένταση της φοροληστείας, κ.α.

Αγαπητοί γονείς,

Όπως γνωρίζετε, με αγώνα, πίεση και επιμονή, η Ένωση, οι Σύλλογοι, οι γονείς, οι μαθητές διεκδικήσαμε να δοθούν κονδύλια για την επισκευή των σχολείων μας από την Περιφέρεια και τον πρώην ΟΣΚ σημερινή Κτ.Υπ. Α.Ε., με βάση τις κτηριακές μελέτες του Δήμου για τα σχολεία μας. Οι περισσότερες εργασίες που αφορούν βαριές επισκευές έχουν γίνει και αναμένεται να τελειώσουν το επόμενο διάστημα. Ωστόσο εμείς συνεχίζουμε να διεκδικούμε να δοθούν και άλλα χρήματα να γίνουν και άλλες επισκευές για να έχουμε καλύτερα σχολεία. Γιατί η πείρα δείχνει ότι όποιες κατακτήσεις έχουμε κερδίσει είναι αποτέλεσμα αγώνων, πιέσεων, διεκδικήσεων. Αυτή η πείρα δείχνει και το δρόμο για να δυναμώσουμε το βασικό όπλο μας, τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα.

Η φετινή σχολική χρονιά είναι χρονιά εκλογών για όλους τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων αλλά και το σύνολο των Οργανώσεων Γονέων. Η μαζική συμμετοχή των γονιών στις εκλογικές διαδικασίες, δεν είναι «μια από τα ίδια», δεν είναι μια υποχρέωση που αν θα βρούμε χρόνο θα βγάλουμε σε πέρας. Απαιτείται να δυναμώσουμε τους Συλλόγους Γονέων ώστε να γίνουν το ζωντανό κύτταρο του σχολείου και της γειτονιάς.

Ούτε ένα βήμα πίσω από τη διεκδίκηση αυτών που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας!
Οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτελέσματα! Τίποτα δεν μας χαρίζεται όλα κατακτώνται!
Καλή Αγωνιστική και Δημιουργική σχολική χρονιά

 

Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καισαριανής