Η εφημερίδα «Επικοινωνία» έλαβε την επιστολή της Πανωρέας Καπετοπούλου, μητέρα ενός μικρού παιδιού που καταγγέλλει πως πληροφορήθηκε ότι ο 2ος παιδικός σταθμός κλείνει με απόφαση του Δήμου Βύρωνα, μόλις την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου με αποτέλεσμα να δυσκολευτεί στον προγραμματισμό της, καθώς θεωρούσε ως δεδομένο ότι ο Δήμος θα δεχόταν την εγγραφή του παιδιού της στο συγκεκριμένο σταθμό της προτίμησης της.
Η επιστολή έχει ήδη γίνει γνωστή καθώς πρωτοδημοσιεύθηκε στο site vivanews.gr ενώ ακολούθησε και ανακοίνωση-απάντηση της δημοτικής αρχής του Βύρωνα, στο site του Δήμου, για το θέμα. Το site των εφημερίδων «Επικοινωνία» δημοσιεύει την επιστολή της μητέρας, την ανακοίνωση του Δήμου καθώς και την ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης «Νέα Εποχή Βύρωνα – Χρήστος Γώγος».
Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή της μητέρας για το λουκέτο στον Παιδικό σταθμό:
«Σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον στην αρχή του βουνού στον Καρέα στεγάζεται ο 2ος παιδικός σταθμός Βύρωνα, τον οποίο επιλέξαμε, αφού πρώτα επισκεφτήκαμε αρκετούς ιδιωτικούς σταθμούς της ευρύτερης περιοχής Βύρωνα και Ηλιούπολης. Το οικογενειακό κλίμα, οι ευήλιες αίθουσες με θέα το δάσος, η καθαριότητα, οι φρεσκοβαμμένοι τοίχοι και η ευγένεια του προσωπικού είναι τα πρώτα στοιχεία που σε κερδίζουν.
Μετά από ένα χρόνο του γιου μας στον παιδικό σταθμό, αυτό που μας εντυπωσίασε είναι οι δημιουργικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν εκεί καθ’ όλη τη χρονιά. Τα παιδιά φύτεψαν στον κήπο, πάτησαν σταφύλια, έφτιαξαν κουλουράκια, έκαναν κατασκευές με πηλό, συμμετείχαν σε θεατρικά, ήρθαν σε επαφή με σκύλους για να καλλιεργήσουν τη φιλοζωία τους. Διδάχτηκαν την ενσυναίσθηση απέναντι στους πρόσφυγες μέσα από πολλές συζητήσεις.
Μαθήματα προγραφής εξάσκησαν το χέρι τους και δανειστική βιβλιοθήκη κάθε βδομάδα καλλιέργησε τη φαντασία τους.
Κάτι πολύ πρωτοποριακό αυτού του παιδικού σταθμού ήταν πως έδωσε την πρωτοβουλία σε γονείς και συγγενείς να πραγματοποιήσουν μια δημιουργική δραστηριότητα στο σχολείο τις μέρες των Χριστουγέννων και όχι μόνο. Έτσι, γιαγιάδες μαθητών έφτιαξαν με τα παιδιά κουλουράκια. Μαμά καλλιτέχνης έμαθε στα παιδιά την τέχνη του πυλού και κάποια άλλη διάβασε χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Μαμά φιλόλογος έκανε θεατρικό παιχνίδι, παρουσιάζοντας το παραμύθι του ραφτόπουλου και της Σουλτάνας από το «Μόνο της ζωής του ταξίδιον» του Βιζυηνού, αλλά και τα «Κλεφτόπουλα» στη γιορτή της 25ης Μαρτίου.
Συνεπώς, ο σταθμός άνοιξε ένα δημιουργικό διάλογο με τις οικογένειες των μαθητών και την τοπική κοινωνία, κάτι πολύ σπουδαίο.
Αξίζει τα τονίσουμε πως όλες αυτές οι πρωτοβουλίες πραγματοποιούνται χάρη στην καλλιέργεια, τη μόρφωση, το ταλέντο, τη δημιουργική σκέψη και την ευαισθησία της προϊσταμένης του παιδικού σταθμού κυρίας Σούλας Παπαϊωάννου.
Μετά λύπης μας μάθαμε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα πως ο 2ος παιδικός σταθμός κλείνει! Οριστικά και αμετάκλητα! Η επίσημη δικαιολογία ήταν πως υπήρξαν προβλήματα στις εγκαταστάσεις, όπως της θέρμανσης. Όμως, τα τεχνικά αυτά προβλήματα σιγά σιγά λύνονταν και δεν είναι σωστό τώρα που επισκεύασαν τόσες βλάβες να κλείσουν το σταθμό. Είπαν επίσης πως ο άλλος παιδικός σταθμός του Καρέα, ο 7ος, είχε φέτος 75 παιδιά αντί για 100. Έχει αναρωτηθεί κανείς από το δήμο Βύρωνα αν είναι σωστό να συνωστίζονται εκατό παιδιά σε εκείνον το σκοτεινό μακρόστενο παιδικό σταθμό;
Τελικά γιατί κλείνει ο 2ος παιδικός σταθμός Βύρωνα; Μήπως γιατί στην Ελλάδα του 2017 ότι είναι πολύ καλό το καταπολεμούμε;»