Επίσκεψη του Δημάρχου Ζωγράφου στο Συνέδριο για τις «Έξυπνες Πόλεις» στα Τρίκαλα

Print Friendly, PDF & Email

Επίσκεψη του Δημάρχου Ζωγράφου στο Συνέδριο για τις «Έξυπνες Πόλεις» στα Τρίκαλα

Στο 1ο Plug & Play Συνέδριο για τη Δημιουργία μιας Έξυπνης και Βιώσιμης Πόλης που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα έδωσε το παρών ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Ψηφιακής Πολιτικής, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας Άγη Παπακωνστατίνου και Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Δήμα.

Στο Συνέδριο, το οποίο διήρκεσε από το πρωί της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου μέχρι και το Σάββατο 28, συζητήθηκαν όχι μόνο θέματα τεχνολογίας και εξέλιξης των Δήμων σε «Έξυπνες Πόλεις» (“Smart Cities”), τομέας ο οποίος θα βρεθεί στην αιχμή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα επόμενα χρόνια, αλλά και μία σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν άμεσα την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη των περιοχών.

Διατροφή, τουρισμός, ηλεκτροφωτισμός, απορρίμματα, υπηρεσίες, αιτήματα πολιτών, ιαματικοί πόροι, διασύνδεση, καθημερινότητα, μετακινήσεις, συζητήθηκαν υπό το φως των καινοτομιών που αλλάζουν τη μορφή σε όλες τις λειτουργίες και υπηρεσίες των Δήμων.

«Η καινοτομία και η διαρκής ενσωμάτωση των τεχνολογικών και όχι μόνο εξελίξεων είναι το κλειδί για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το οποίο δεν είναι κάτι μακρινό, είναι ήδη εδώ.

Στον Δήμο Ζωγράφου εγκαινιάζουμε μία εποχή στην οποία θέτουμε τις βάσεις όχι μόνο για να γυρίσουμε σελίδα, αλλά για να είμαστε από τους Δήμους που θα πρωτοπορήσουν και θα πρωταγωνιστήσουν», δήλωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Θώδας.

Ο κ. Θώδας αντάλλαξε απόψεις με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου (φωτό) και συμφώνησαν οι δύο Δήμοι να βρίσκονται σε επαφή με στόχο να διαμορφωθεί πλαίσιο αλληλοενημέρωσης και συνεργασίας.