Εκατοντάδες Βυρωνιώτες στην ομιλία της Βασιλικής Σάρολα

Print Friendly, PDF & Email

 

Η πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ταπητουργείου) του Βύρωνα γέμισε από εκατοντάδες Βυρωνιώτες κατά την κεντρική εκδήλωση της Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα στις 17 Μαΐου.

Την υποψήφια δήμαρχο Βασιλική Σάρολα προλόγισε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χάρης Σώζος, ο οποίος υπενθύμισε ότι δεν δίστασε να παραιτηθεί από το αξίωμα της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για να υπερασπιστεί τα πιστεύω της. Αναφερόμενος στην κυρία Σάρολα, ο κ. Σώζος τόνισε τον σεβασμό όλων των δημοτικών παρατάξεων προς το πρόσωπό της όπως και την ικανότητα της να αποσοβεί εντάσεις στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Υπογράμμισε ότι «Στηρίζω πρωτοβουλία πολιτών γιατί στα πέντε χρόνια που διετέλεσα δημοτικός σύμβουλος κατάλαβα ότι μόνο οι πρωτοβουλίες πολιτών μπορούν να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα, να γίνουν πράγματα στην πόλη μας» αναφέροντας παραδείγματα όπως ο καθαρισμός των ερείπιων της Βουτζά, η κατεδάφιση ερειπίου στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης και η ανάδειξη του προβλήματος του 4ου Δημοτικού Σχολείου.

Η Βασιλική Σάρολα τόνισε ότι «ο Βύρωνας, η πόλη μας, σήμερα βρίσκεται σε οριακό σημείο από πλευράς οικονομικών δυνατοτήτων, υποδομών, στελέχωσης υπηρεσιών και παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους. Με ευθύνη όλων των δημοτικών αρχών των τελευταίων πολλών ετών, μηδεμίας εξαιρουμένης, οι δημοτικές υποδομές έχουν εγκαταλειφθεί και απαξιωθεί».

Αναλύοντας τα προβλήματα του Δήμου επεσήμανε ότι «είναι χρεωμένος στις Τράπεζες για το ποσό των 28 εκ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς ιδιώτες και προμηθευτές έχουν αρχίσει πάλι να συσσωρεύονται».

Δεσμεύτηκε να αγωνιστεί για ●έναν Δήμο που υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών, τη δημιουργία νέων μόνιμων θέσεων εργασίας, σύγχρονων δημοτικών υπηρεσιών, που θα ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις ανάγκες των πολιτών. ●ενάντια στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας (σχολεία, γήπεδα, δασικές εκτάσεις κλπ.) στο λεγόμενο “Υπερταμείο”. ●την προστασία και ανάπτυξη του αστικού περιαστικού πρασίνου (Υμηττός). ●την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης των χώρων στην οδό Βουτζά και στο τέρμα των λεωφορείων του Αγίου Αρτεμίου. ●λύσεις στο κυκλοφοριακό, την καθαριότητα, τη δημόσια διαχείριση και ανακύκλωση των απορριμμάτων και τον εκσυγχρονισμό των παιδικών χαρών. ●την ανάπτυξη του πολιτισμού και τον μαζικού αθλητισμού σε βάθος, δημιουργώντας πολιτιστικά εργαστήρια, δημοτικές χορωδίες, προγράμματα άθλησης για τους δημότες κάθε ηλικίας. ●τη σωστή συντήρηση σχολείων και παιδικών σταθμών με προτεραιότητα στην άμεση κατασκευή νέου διδακτηρίου για τα παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα. ●την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης, προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, την Τρίτη ηλικία, τους ανέργους, τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την κρίση. ●τη συμμετοχή των πολιτών στην λήψη των αποφάσεων.

«Τα κόμματα είναι ο βασικός άξονας λειτουργίας της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, στις δημοτικές εκλογές όμως, πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει ο θεσμός των δημοτικών παρατάξεων, πέρα από κομματικές ντιρεκτίβες και χρίσματα.

Αυτές οι εκλογές διεξάγονται για πρώτη φορά με το σύστημα της απλής αναλογικής. Είναι σίγουρο ότι μετά τις εκλογές, θα κληθούν οι δημοτικές παρατάξεις να συνεργαστούν προκειμένου να διοικηθεί ο Δήμος» τόνισε η κυρία Σάρολα.

Κλείνοντας, τόνισε ότι «Στις 26 του Μάη, την άλλη Κυριακή, ζητάμε την ψήφο σας. Ζητάμε την ψήφο των συνδημοτών μας» και κάλεσε έναν-έναν τους υποψήφιους του συνδυασμού της:

1Πανωραία ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ 2Μαριλένα ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ 3Γιώργος ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ 4Δημήτρης ΑΥΓΕΡΟΣ 5Γιώργος ΒΑΛΑΜΟΝΤΕΣ 6Βάσω ΒΛΑΧΟΧΡΗΣΤΟΥ 7Δήμητρα ΓΚΕΒΕΖΟΥ 8Βάσω ΓΚΛΑΝΟΥ 9Χρύσα ΔΟΚΙΜΑΚΗ 10Θανάσης ΔΟΥΒΛΕΚΑΣ 11Κώστας ΔΡΟΥΛΙΑΣ 12Ντίνα ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 13Λετίσια ΚΑΛΛΕΡΓΗ 14Γιάννα ΚΑΡΔΑΣΗ 15Αλίκη ΚΑΣΙΞΙΔΗ 16Ελίνα ΚΙΟΥΠΑΚΗ 17Γιώργος ΚΙΤΟΣ 18Χάρης ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ 19●Αντώνης ΚΡΑΣΣΑΣ 20Κώστας ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ 21Αντώνης ΜΠΑΖΑΚΑΣ 22Κώστας ΜΠΕΛΟΥΛΗΣ 23Χριστίνα ΝΑΝΟΥ 24Χρύσα ΝΑΝΟΥ 25Τάσος ΠΑΓΩΝΗΣ 26Στέλλα ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ 27Θανάσης ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 28Σωτήρης ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ 29Σταύρος ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ 30Νεφέλη ΣΤΑΘΗ 31Κώστας ΣΥΜΕΩΝ 32Καλλιόπη ΤΑΚΑΚΗ 33Πρόδρομος ΤΟΠΡΑΚΤΣΙΟΓΛΟΥ 34Ισμήνη ΤΣΑΛΗΜΟΓΛΟΥ 35Μαρία ΤΣΑΝΤΗΡΑ 36Έλενα ΤΣΕΛΕΠΗ 37 Κοσμάς ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ 38Χρύσα ΥΦΑΝΤΗ 39Λεωνίδας ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΣ 40Λία ΦΩΣΚΟΛΟΥ 41Ελένη ΦΩΤΗ 42Δημήτρης ΧΑΒΟΣ 43Δημήτρης ΧΑΝΔΟΛΙΑΣ 44Σοφία ΧΑΝΗ