Δ. Τ. Παράταξης “Πρώτη Φορά Καισαριανή”: «Χριστουγεννιάτικο Χωριό – Ξωτικά και Παραμύθια για αφελείς»

Print Friendly, PDF & Email

Ως εκπαιδευτικός, κατανοώ την ανάγκη κάποιων να γράψουν κείμενα, “λογοτεχνήματα” και “παραμύθια”….

Μου είναι αδιανόητο όμως, άνθρωποι που ψηφίστηκαν από τους συμπολίτες μας για να υπηρετήσουν την Καισαριανή,να παραπλανούν, να ψεύδονται, να συκοφαντούν και να λοιδορούν, όποιον έχει αντίθετη άποψη και επιχειρηματολογεί για αυτήν.

Το τραγικότερο όλων όμως, είναι ότι προκειμένου να δημιουργήσουν στους πολίτες αρνητικά συναισθήματα για τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, “παίζουν με το συναίσθημα και την αγάπη” που έχουμε όλοι μας για τα παιδιά…..

Αφήστε τα παιδιά!! Αυτά έχουν νιώσει την αγάπη μας, τη φροντίδα, το πραγματικό ενδιαφέρον που δεν αποσκοπεί στο “χειροκρότημα”.

Βέβαια στα παραμύθια υπάρχει πάντα το “καλό” και το “κακό”..

Ζητάμε άμεσα να δημοσιευτούν τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Νοεμβρίου 2019, που αφορούν στο θέμα αυτό δηλαδή στην ” Έγκριση παραχώρησης του χώρου του Πάρκου του Αη- Γιάννη” και να δημοσιοποιηθούν οι εισηγήσεις του προέδρου της ΚΕΔΗΚ. Τότε οι πολίτες θα βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα.

Ας κάνουμε λοιπόν την αληθινή ανάγνωση των γεγονότων.

Αρνηθήκαμε να το ψηφίσουμε γιατί:

1.Το θέμα εισήχθη να συζητηθεί, συνοδευόμενο από πρόταση του Προέδρου της ΚΕΔΗΚ , χωρίς να έχει συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

2. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, με έγγραφό της απαντά ότι δεν έχει ερωτηθεί και δεν γνωρίζει το θέμα. (Δεν απευθύνθηκαν στους αρμόδιους να γνωμοδοτήσουν για την καταλληλότητα του χώρου, για την επικινδυνότητα των παιχνιδιών του λούνα παρκ, για την πυρασφάλεια του “Χριστουγεννιάτικου Χωριού” που θα λειτουργούσε ανάμεσα σε δέντρα.)

3. Δεν απαντήθηκε από πού θα γίνει η ηλεκτροδότηση. (Θα υπήρχε έγκριση της ΔΕΗ;)

4. Δεν τηρούσαν το υγειονομικό πλαίσιο στη λειτουργία του χωριού (Λέχθηκε ότι υπάρχουν δύο εξωτερικές τουαλέτες στην ΚΕΔΗΚ).

5. Δεν υπήρχε σχεδιάγραμμα για το ποια έκταση θα καταλάβει το “Χριστουγεννιάτικο Χωριό” και οι εμπορικές του δραστηριότητες.

6. Δε ζητήθηκε έγκριση από την ” Επιτροπή Ποιότητας Ζωής” του Δήμου μας, που εγκρίνει την παραχώρηση χώρων με πρόταση-εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ ήταν ασαφής όταν ανέλυσε το θέμα. Δεν ήξερε είπε, γιατί θα γινόταν για πρώτη φορά.
Μας δημιουργήθηκαν ενδοιασμοί για τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής που είναι κανόνες αδιαπραγμάτευτοι πιστεύω για όλους μας.

Ο επιχειρηματίας που θα έστηνε το “Χριστουγεννιάτικο χωριό” θα ασκούσε εμπορική δραστηριότητα για ένα ολόκληρο μήνα, στα σπιτάκια και το λούνα παρκ (τραμπολίνο, καρουζέλ,πίστα με συγκρουόμενα, τρενάκι,μίνι ηλεκτρ. παιχνίδια κλπ) και ακούστε το αντάλλαγμα της σύμβασης :

60 δωρεάν εισιτήρια για παιδιά ευπαθών ομάδων

παραχώρηση λίγων οικίσκων στο χώρο του πάρκου, για κοινωφελείς δραστηριότητες από την ΚΕΔΗΚ

φωτισμός της κεντρικής πλατείας και της πλατείας του Αγ. Νικολάου.

Όλα στο φως λοιπόν.!!!!

Η παράταξή μας κατέθεσε πρόταση:

Όλα δωρεάν για τα παιδιά της Καισαριανής. Η δημοτική αρχή να διαθέσει χρήματα για μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Με τη συμμετοχή και προσφορά όλων μας!! Δημοτικών παρατάξεων, φορέων, συλλόγων, εργαζομένων, εκπαιδευτικής κοινότητας, δημοτών και άλλων εθελοντών.
Θέλουμε όλοι η πόλη μας να φορέσει τα γιορτινά της, να χαρούν τα παιδιά μας!!!Να νιώσουμε αισιοδοξία ότι κάτι αλλάΖει!! Αλλά με βήματα σταθερά και προγραμματισμένα, όχι ευκαιριακά και αποσπασματικά!!

Παιδιά μη λυπάστε!!! Ο Άγιος Βασίλης θα έρθει και φέτος στην Καισαριανή!! Θα είναι αυτός που έρχεται κάθε χρόνο, που θα ζεστάνει με απέραντη αγάπη τις καρδιές σας και θα φωτίσει τα μάτια σας και το χαμόγελό σας.

Δελτίο Τύπου 29/11/2019

Για την Παράταξη

Μπεττίνα Γραφίδου