epikoinonia[@]epikoinonia.info

ΔΗΜ. Τ.Ο. Ν.Δ. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ – Ενημερωτικό δελτίο του Προέδρου

«Κάποιοι παράγοντες ακόμα δεν έχουν ξεπεράσει το κόμπλεξ ότι εμείς είμαστε εδώ γνώστες των τοπικών προβλημάτων και συνεπώς έχουμε λόγο».

 

Η Δημ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Καισαριανής μέσω του προέδρου της ενημερώνει όλα τα μέλη και ειδικά τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Έχουμε την υποχρέωση να παρακολουθούμε τα τοπικά δρώμενα τόσο ως προς τις θέσεις όσο ως προς τις προτάσεις για υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η επίκληση όμως και η εκμετάλλευση του ονόματος της παράταξης μας στην τοπική κοινωνία, από ανθρώπους που φιλοδοξούσαν να κατέβουν ως υποψήφιοι δήμαρχοι, με αφήνει αδιάφορο.

Ενημερώνω τους δημότες, μέλη και ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν υπήρξα σπόνσορας στα παιχνίδια που θέλουν κάποιοι να μπλέξουν την Τοπική Οργάνωση.

Όσον αφορά διάφορα μυθεύματα που αναφέρονται στο όνομα μου, καλό θα ήταν όσοι τα διαδίδουν, πρώτα να ενημερώνονται και μετά να τα δημοσιοποιούν.

Όταν συμβάλλουμε στη προώθηση του πολιτικού λόγου, με τις θέσεις και προτάσεις του κόμματος μας στη τοπική κοινωνία, δημιουργούμε προβλήματα σε κάποιους που νομίζουν ότι αντιπροσωπεύουν αυτοί και μόνο αυτοί την παράταξη μας, ενώ έχουν μηδενική παρουσία και συμμετοχή. Νομίζουν ότι όλα τα ξέρουν.

Διευκρινίζω δε, ότι οι αποφάσεις της Τοπικής Οργάνωσης είναι ομόφωνες μετά από τοποθετήσεις και διάλογο που γίνεται μέσα στα επιτρεπτά όρια του καταστατικού του κόμματος μας. Άρα η επίθεση που γίνεται στο πρόσωπο μου αφορά όλα τα μέλη του Δ.Σ. και όλους τους Νεοδημοκράτες της πόλης μας. Μάλλον όμως όχι όλους τους …κατά περίσταση Νεοδημοκράτες.

Η παρουσία και η συμβολή της Δημ. Τ.Ο. Καισαριανής είναι γνωστή από τη θέση μας και τη δράση μας, σε όλες τις αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες. (εύσημα οργανωτικού του κόμματος για την παρουσία μας με πολλές παρουσίες – εκδηλώσεις – ομιλίες και παρουσιάσεις υποψηφίων με περιήγηση στη πόλη και φορείς αυτής).

Άρα έχουμε το δικαίωμα να καταθέτουμε την πρόταση μας στα όργανα του κόμματος μας όπως μας την ζητάνε οι καταστατικές οδηγίες και ουδείς μπορεί να μας αφαιρέσει το δικαίωμα αυτό. Και όχι μόνο αυτό.

Κάποιοι παράγοντες βέβαια ακόμα δεν έχουν ξεπεράσει το κόμπλεξ ότι εμείς είμαστε εδώ γνώστες των τοπικών προβλημάτων και συνεπώς έχουμε λόγο.

Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος, υποψήφιος βουλευτής του στο Νότιο Τομέα Αθηνών και υπεύθυνος Δελτίων Τύπου σήμερα της Νέας Δημοκρατίας, κάνει ότι δεν γνωρίζει τις προτάσεις του προέδρου και του Δ.Σ. της Δημ. Τ.Ο. Καισαριανής υπέρ της υποψηφιότητας δύο στελεχών της παράταξής μας για τη δημαρχία της Καισαριανής: 1ον του κ. Ευάγγελου Κακανάκη, που δεν δέχτηκε για επαγγελματικούς λόγους (σεβαστή η απόφαση) και 2ον του κ. Σπύρου Ρομποτή, γνωστού δικηγόρου, μέλος της Δημ. Τ.Ο. (που δεν ευτύχισε), μετέπειτα  υποψήφιου βουλευτή Αρκαδίας.

Βέβαια το αποτέλεσμα μετράει και κύριο μέλημα για τον τέως υποψήφιο βουλευτή στο Νότιο Τομέα Αθηνών ήταν μια θετική παρουσία στον Δήμο που εξελίχθη όμως σε μπούμερανγκ από τους σπόνσορες που είχαν αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία του… Καταλογίζει δε ευθύνη στο πρόσωπο μου, ότι ποτέ δεν υπήρξε πρότασή μου για υποψηφιότητα του κ. Σπύρου Ρομποτή.

Ή παρουσία υποψήφιου δημάρχου της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο μας, προβλημάτιζε πολύ τους υποψήφιους δημάρχους-επικεφαλής των σημερινών δημοτικών παρατάξεων και αυτό αναδεικνύεται από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών όπου λάβαμε 31,5% με 4532 ψήφους. Ήταν μια εκλογική διαδικασία που δώσαμε όλοι μαζί οι Νεοδημοκράτες. Τους ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους και την παρουσία τους, εν αντιθέσει με κάποιους που απείχαν, πιστεύοντας σε παλαιοκομματικές μεθόδους και έκαναν υποδείξεις για την έκρυθμη λειτουργία της Δημ. Τ.Ο. Αυτούς δεν τους είδαμε πουθενά να συμμετέχουν.

Η αποτυχία σας να εκλεγείτε οφείλεται στην ανυπαρξία σας. Δεν είμαι αναλώσιμος στις ορέξεις και υποδείξεις να είμαι πιστός οπαδός συγκεκριμένου υποψήφιου δημάρχου για να κάνω συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για τις οποίες με περίσσιο θράσος με κατηγορείτε. Θάρρος όμως να μου τα πείτε κατ ιδίαν, δεν έχετε.

Τέλος, η πόρτα μου είναι ανοικτή σε όλους πλην αυτών που θυμήθηκαν τώρα τη Νέα Δημοκρατία ενώ όντας μέλη την εγκατέλειψαν το 2014 για να προσχωρήσουν στη Χ.Α. και στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Σας γνωρίζω, σας περιμένω, δεν σας παρακολουθώ… Αυτά προς το παρόν.

 

Ο Πρόεδρος

Σωτήριος Ιατρού

 

Ο πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο. Καισαριανής ενώ καταθέτει στεφάνι στη φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.